Τα πράγματα πλέον στο Δήμο Κεφαλονιάς εξελίσσονται όπως τα έχουμε πει, με κατακλυσμιαίο ρυθμό και με προδιαγεγραμμένο το τέλος για τη Δημοτική Αρχή.

Και μπορεί το μόνο ενδιαφέρον για τον «Γνήσιο» από εδώ και πέρα, όπως αποκάλυψε το πάντα ενημερωμένο «3ο ΜΑΤΙ» και μηδέποτε διαψευσθέν, να είναι …«να πεθάνω δήμαρχος θέλω και κάνετε ό,τι θέλετε» (!) διαμηνύοντάς το στους ωρυόμενους συνεργάτες του, αλλά τα ενδιαφέροντα εντός της παράταξης του και κυρίως στην κοινωνία είναι εντελώς διαφορετικά έτσι που να μην επιτρέπουν να υπάρξει καμία των περιπτώσεων ευόδωση της μακάβριας μεν θεμιτής δε επιθυμίας του Παρίση.

Η κοινωνία λοιπόν έστειλε το δικό της βροντώδες μήνυμα τις τελευταίες ημέρες:

Πρώτα με τις εκλογές στο Επιμελητήριο την περασμένη εβδομάδα, τις οποίες το σύνολο της Δημοτικής Αρχής υπακούοντας στις εντολές Λυκούδη υπέπεσε στο μοιραίο λάθος και τις μετέτρεψε σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία, καθιστώντας τες …πρόωρες δημοτικές εκλογές.

Εκλεκτός υποψήφιος του Μεγάρου χρήσθηκε ο Σπύρος Γασπαρινάτος, δίχως να ρωτηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ως προσωπική επιλογή του Διονύση Λυκούδη.

Ετσι λοιπόν ολόκληρος ο μηχανισμός του Μεγάρου σύρθηκε πίσω από την προσωπική επιλογή του Λυκούδη. Από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, τους προέδρους και τους αντιπροέδρους των οργανισμών του Δήμου, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και μέχρι τον κάθε επαγγελματία που έχει στοιχειώδη υποχρέωση στο Δήμο.

Ελα όμως που άλλαι μεν αι βουλαί του «πατερούλη» και άλλαι αι βουλαί της κοινωνίας και «ο εκλεκτός» κατεποντίσθη παίρνοντας στην Κεφαλονιά …699 ψήφους που αντιστοιχεί σε 38,75% των 1804 εγκύρων ψήφων, έναντι 56,87% (1026 ψήφοι) του νικητή Σταύρου Σπαθή και 4,38% (79 ψήφοι) του Παναγή Τζαννάτου!

18,82 ποσοστιαίες μονάδες τουτέστιν 327 ψήφοι δεν είναι και μικρή διαφορά σε μια εκλογική αναμέτρηση που ο ηττημένος είχε μετατρέψει σε μητέρα όλων των μαχών και της είχε προσδώσει χαρακτήρα δημοτικών εκλογών…

Υστερα ήλθε η σβουριχτή σφαλιάρα από την έρευνα της εταιρίας ΚΑΠΑ recearch που έγινε σε όλα τα Ιόνια Νησιά (από γνωστό-άγνωστο κέντρο που …«πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένο») το προηγούμενο 24ήμερο των επιμελητηριακών-δημοτικών εκλογών στην Κεφαλονιά από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου.

Οι Κεφαλονίτες σε ποσοστά πάνω κάτω …αυτά των επιμελητηριακών-δημοτικών εκλογών, εκφράζουν αρνητική γνώμη για τον Αλέξανδρο Παρίση σε ποσοστό 59%!!!

Και είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι αν η έρευνα γινόταν 5 ημέρες αργότερα υπό το βάρος των επιμελητηριακών-δημοτικών εκλογών η αρνητική γνώμη για τον Δήμαρχο Παρίση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η έρευνα οριακά περιλαμβάνει το διάστημα του ατυχέστατου εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής χειρισμού της υπόθεσης της ενοποίησης του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα την απεμπόληση του καθολικού αιτήματος για το Τμήμα Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων του Ληξουρίου και την επιλογή της να συμπλεύσει με την κομματική γραμμή της Ν.Δ.

Προτίμησε ο δήμαρχος Παρίσης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή να απόσχουν από το Συνέδριο της Κέρκυρας που παρέστη όλο σχεδόν το Υπουργικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψουν την διεκδίκηση των αιτημάτων της Κεφαλονιάς από την …Κερκυραία αντιπρόεδρο της Ενωσης Δήμων των Ιονίων Νήσων κάτι που δημιούργησε αρνητικότατες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Με λίγα λόγια επιβεβαιώνονται με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας οι αλλεπάλληλες διαπιστώσεις μας στον «Η» ότι η Δημοτική Αρχή Παρίση/Λυκούδη ή επί το ακριβέστερο Λυκούδη/ Παρίση, έχει χάσει προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Η εκτίμηση πως «το πουλόβερ», που μόλις την περασμένη Παρασκευή διαμηνύαμε ότι, …«ξηλώνεται», πριν αλέκτωρ λαλήσει επιβεβαιώθηκε απόλυτα από την ΚΑΠΑ recearch!

Την ίδια ώρα τα ενδιαφέροντα της παράταξης του «Γνήσιου» δείχνουν να είναι εντελώς αντιδιαμετρικά με το απόλυτο ενδιαφέρον του Παρίση πλέον «να πεθάνω δήμαρχος θέλω και κάνετε ό,τι θέλετε»!!!

Και πάλι το πάντα ενημερωμένο «3ο ΜΑΤΙ» μας πληροφορεί:

«Εντός του ηττημένου στρατοπέδου παίρνει πολλούς πόντους ο Grande Dolfin, ο οποίος ήδη στηλιτεύει την πολιτική των δύο προϊσταμένων του, που «οδηγούν την Δημοτική Αρχή στα Τάρταρα».

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι ο Αρχιδελφίνος επέδωσε «μομφή» στο δίδυμο των επικεφαλής».

Θα το πούμε γι’άλλη μία φορά ευθέως.

Η μόνη οδός διαφυγής από το προδιαγεγραμμένο τέλος του Παρίση (κι ας ευαγγελίζεται …κηδείες με τιμές εν ενεργεία δημάρχου) της διαπόμπευσης μέσω της λαϊκής ψήφου, όπως έδειξαν οι πρόωρες δημοτικές (επιμελητηριακές) εκλογές που ο αναπληρωτής του φρόντισε να καθορίσει, είναι να αποχωρήσει «ο πατέρας της ήττας».

Τόπαμε και το ξαναλέμε: Επαιξε…έχασε! Τέλος!

Και μόνο το γεγονός ότι παράτησε όλους τους υπόλοιπους με πρώτο τον Αρχιδελφίνο που αδιαμαρτύρητα υποστήριξε «ψυχή τε και σώματι» τις επιλογές του, «να λουστούν» τα απόνερα της ήττας και να απολογούνται για τις δικές τους πραχτικές, την ώρα που αυτός ανακτά δυνάμεις ίσως μακριά της Κεφαλονιάς, δείχνει πώς εννοεί το σεβασμό στη λαϊκή εντολή και πως παίρνει τις ευθύνες του μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Και θα γυρίσει συνεχίζοντας …από κει που άφησε τα πράγματα σαν να μην συνέβη τίποτα, κατά την προσφιλή του τακτική.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που έριξε τη Δημοτική Αρχή στα Τάρταρα και μεταθέτει τις ευθύνες και τα απόνερα της ήττας στις πλάτες άλλων, ένα δρόμο έχει μπροστά του όπως έχουμε χιλιοπεί …την παραίτηση!

Κι επειδή κανένας δεν είναι αναντικατάστατος …υπάρχει ο αδιαφιλονίκητος Αρχιδελφίνος!

Βέβαια ο ίδιος «ο πατερούλης» πιστεύει ότι μετά από αυτόν το χάος, όπως όλοι «οι πατερούληδες» …αλλά η ζωή θα συνεχιστεί και χωρίς αυτόν, είτε το θέλει είτε όχι.

Αλλωστε το ρητό «ουδείς αναντικατάστατος» νάναι σίγουρος ότι έχει απόλυτη ισχύ και στην δικιά του περίπτωση.

Οσο πιο γρήγορα «αδειάσει τη γωνιά» του Παρίση και της παράταξης του τόσο το καλλίτερο για την Κεφαλονιά, τον Δήμο, τον Παρίση και …τον ίδιο ακόμα.

Οι εγωισμοί και οι λογικές …«μετά των αλλοφύλων» ή για να το πούμε λαϊκότερα οι απειλές του τύπου …«θα πάμε όλοι μαζί», εκπέμπουν αποκλειστικά και μόνο αλαζονεία και οδηγούν το τρένο και μαζί τους επιβάτες στο γκρεμό με μαθηματική ακρίβεια!!!

Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουν συνετές φωνές όπως του Αρχιδελφίνου, όσο και αν ο ίδιος δείχνει για ευνόητους λόγους κάποιες φορές «βασιλικότερος του βασιλέως» με αποτέλεσμα να παρεξηγιέται κατά βάση είναι …σεμνός και ταπεινός!