Υπό την σκιάν των εκλογών του Επιμελητηρίου συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, παρουσία του δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση.

Αφού ο πρόεδρος Μάκης Αλυσανδράτος απέκλεισε κάθε συζήτηση για το θέμα της εξαγοράς από το Δήμο των «κόκκινων δανείων» των δημοτών, που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από τον επικεφαλής των ΦΙΚΟ Ηλία Παρίση, μπήκε, πάλι εκτός ημερησίας, το θέμα των χρεών των πρώην Δήμων, καθώς έχουνε γίνει 80 αγωγές στη ΚΕΔΗΚΕ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες για χρήματα που τους οφείλει ο Καλλικρατικός Δήμος, από οφειλές που είχαν δημιουργήσει οι πρώην Δήμοι.

Για το θέμα αυτό έγινε σοβαρή λεκτική σύγκρουση μεταξύ του δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση και του τ. δήμαρχου και εκπροσώπου της «Ενωμένης Κεφαλονιάς» Βασίλη Ρουχωτά.

Παρίσης: -Ρουχωτά, μιλάς κι’ εσύ;

Ρουχωτάς: -Ναι, μιλάω κι’ εγώ!..

Παρίσης: -Μιλάς κι’ εσύ, πέντε εκατομμύρια ήτανε αυτά, δεν πρέπει να πουλάς τρέλα!

Ρουχωτάς: -Οταν μιλάς σε μένα θα μιλάς στον πληθυντικό!

Παρίσης: -Για να σου μιλήσω στον πληθυντικό πρέπει να μου μιλάς εσύ στον πληθυντικό πρώτα!..

Ρουχωτάς: -Πρέπει να φέρεις τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής που δεν τα έχεις φέρει!

Παρίσης: -Εμένα μη μου κουνάς το χέρι.

Ρουχωτάς: -Οχι, θα στο κουνάω!

Παρίσης: -Πρέπει να πληρωθούν τα εντάλματα που έχουν βγει από δικαστικές αποφάσεις από χρέη που βρήκαμε, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να κάνουνε Χριστούγεννα!

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης ανέφερε ότι λόγω «κλεισίματος» του έτους πρέπει να μπούνε χρήματα σε τρεις κωδικούς της ΚΕΔΗΚΕ για να μπορέσουν να εξοφληθούν προμηθευτές και συνεργάτες των Επιχειρήσεων και Οργανισμών των πρώην Δήμων λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Κωνσταντάκης: -Εχουνε κατατεθεί 80 αγωγές κατά του Δήμου. Εμείς όταν φύγουμε θα αφήσουμε κάτι, αλλά 80 αποκλείεται ν’ αφήσουμε!..

Δ. Λυκούδης: -Μη φωνάζετε, γιατί οι φωνές δηλώνουν ανεπάρκεια επιχειρημάτων. Εγκαλείτε τη Δικαιοσύνη γιατί έβγαλε τις αποφάσεις μετά από εφτά χρόνια; Υπάρχει Ελληνας που να μη γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη καθυστερεί μέχρι και δέκα χρόνια; Αντί να πείτε ότι τα χρέη αυτά που δεν τα κάναμε εμείς πρέπει να πληρωθούν, μας εγκαλείτε κι’ από πάνω, δηλαδή …κερατάδες και ζημιωμένοι…

Τζωρτζάτος: -Ερχεστε το 2017 να μας πείτε …τι έκανε η Χούντα το 1967; Θα μπορούσατε να κάνετε συμβιβασμό με τους προμηθευτές όπως έκανα εγώ στο Λιμενικό Ταμείο και να κερδίσει πολλά χρήματα ο Δήμος…

Ανουσάκης: -Αντί να πείτε πληρώστε να τελειώνουμε, θέλετε να βγείτε κι’ από πάνω. Ελεος!

Επακολούθησε λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ Ανουσάκη-Τζωρτζάτου.

Κωνσταντάκης: -Βλέπω να έρχεται ένθερμος πολιτικός χειμώνας!..

Δημητράτος: -Λέτε δηλαδή στους πολίτες, σκάστε και πληρώστε!..

Ο πρόεδρος Μάκης Αλυσανδράτος ανακοίνωσε ότι αν ο δημοτικός σύμβουλος που του επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς συνεχίσει να το κάνει, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Επίσης ο κ. Αλυσανδράτος είπε στον υπάλληλο του Δήμου να μεριμνήσει, ώστε στην επάνω σειρά των εδράνων να έχουν όλοι οι σύμβουλοι μικρόφωνα, καθώς τώρα υπάρχει ένα και αναγκάζονται …να το περιφέρουν!

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».

Στιγμιότυπο από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, βαράει γροθιές στο τραπέζι
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης