Εννέα ώρες κράτησε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, μετά από πολλές κόντρες (όπως γράψαμε και χθες), άρχισε στις 6.45’ μ.μ. και τελείωσε στις 3.30’ το πρωί!

Σε συνέχεια του χθεσινού μας δημοσιεύματος (Σελ. 10-11), προσθέτουμε ότι έγιναν κι’ άλλες γερές κόντρες.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον τ. πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Τζωρτζάτο, ο οποίος καυτηρίασε διάφορες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής (Νεκροταφείο Δραπάνου, Σκάνδαλο Σικυών, χρέη πρώην Δήμων κ.λπ.).

Η κόντρα ήτανε τόσο μεγάλη που ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μάκης Αλυσανδράτος αναγκάστηκε να διακόψει επ’ ολίγον τη συνεδρίαση.

Για το θέμα του Νεκροταφείου η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή ανέφερε ότι θα γίνει έλεγχος σχετικά με το κυλικείο.

Μετά απ’ αυτό κατέφθασε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου και υπεύθυνος για το Κοιμητήριο Δραπάνου Λούκας Νιφοράτος, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια τόνισε: «Είμαι ευτυχής που βρήκατε ένα σκάνδαλο για μένα»!

Ο κ. Νιφοράτος είπε ότι στο Κοιμητήριο όλα λειτουργούν σωστά και άφησε αιχμές για τις προηγούμενες Δημαρχίες λέγοντας «παραλάβαμε ένα κοιμητήριο με βρώμικη ιστορία από πίσω, έχουνε πάει σε βίλες κάγκελα, έχουνε πουληθεί σε παλιατζίδικα κάγκελα, αλλά δεν ιδρώσατε …δεν ιδρώσατε!», για να προκαλέσει τις αντιδράσεις του Σπύρου Σαμούρη (αποχώρησε όλη η ελλάσων αντιπολίτευση), και συνέχισε «βρήκα μια κατάσταση πολύ άσχημη, κάναμε πολλά σχέδια και μελέτες πως θα αναμορφώσουμε αυτόν τον χώρο, πως θα εξυπηρετήσουμε τον πόνο του κάθε ένα, αναγκαστήκαμε να βάλουμε συστήματα συναγερμού, μάλιστα οι Ληξουριώτες με κάλεσαν να τους πω πως καταφέραμε αυτό το θαύμα, δηλαδή να αντιμετωπιστούν οι κλοπές και οι φθορές…».

Και κατέληξε: «Ας αναλογιστεί ο καθένας τις πράξεις του παρελθόντος»!

Γύρω στις 2 το πρωί τέθηκε και το θέμα της δικηγορικής κάλυψης του Δήμου για το Σκάνδαλο Σικυών και ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης ανέφερε ότι η δικηγορική εταιρεία που το ανέλαβε αρχικά ετελείωσε το έργο της και η υπόθεση ανατέθηκε σε διεθνές γραφείο νομικών, ώστε να διασφαλίσουν καλύτερα τα συμφέροντα του Δήμου έναντι της διαθήκης Τυπάλδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα τα τέλη των κοινόχρηστων χώρων και μείωση των τελών κατά 60% για την Πλατεία Βαλλιάνου και την οδό Παν. Βαλλιάνου λόγω των έργων που έγιναν ώστε να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες που είχαν τόσο καιρό τα μαγαζιά τους κλειστά.

Τέλος ιδιαίτερα επικριτικός ήτανε ο δημοτικός σύμβουλος της Λ. Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης, για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το οποίο χαρακτήρισε «πρόγραμμα ντροπής».

Δύο φωτογραφίες από το Δημοτικό Συμβούλιο