Αναφορά για την πειθαρχική και ποινική δίωξη των Ελεγκτών του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμος Κεφαλονιάς, με την οποία τους εγκαλεί για παράβαση καθήκοντος καθώς, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, το πόρισμά τους αντικρούει τις εγκρίσεις προϊσταμένων διοικητικά Αρχών (Ελεγκτικό και Αποκεντρωμένη).

Επίσης, η Δημοτική Αρχή εγκαλεί τους Ελεγκτές για παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας, με διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων και για «διαπλοκή» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δ. Αρχή- με την εφημερίδα «Ντοκουμέντο», η οποία ως γνωστόν έφερε στη δημοσιότητα το πόρισμα των Ελεγκτών για παράνομες αναθέσεις έργων από το Δήμο Κεφαλονιάς.

Παράλληλα στην ίδια αναφορά εμπλέκεται εν ενεργεία τοπικός πολιτικός παράγοντας, εκπρόσωπος κόμματος, τον οποίο η Δημοτική Αρχή αναφέρει ως προσωπο εμπλεκόμενο, παρά το νόμο, στην απόρρητη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη αναφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, στον προϊστάμενο του Σώματος Επιθεωρητών, αλλά και στο ίδιο το Σώμα των Ελεγκτών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εις βάρος των Ελεγκτών, αλλά και όποιου άλλου προκύψει από την έρευνα.