Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο Πανελλήνιο, η τραγωδία με το ζεύγος των νεαρών αλλοδαπών, που βρέθηκαν νεκροί Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα Βλαχάτα, μια τραγωδία που καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο θάνατος του ζευγαριού οφείλεται σε ταυτόχρονη αυτοχειρία (αυτοκτονία), που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα στα Βλαχάτα.

Και οι δύο βρέθηκαν νεκροί από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου και σύμφωνα με την «εικόνα» που απέδωσε η ιατροδικαστής κ. Αγγελική Τζιόλα (που ήρθε στην Κεφαλονιά από την Πάτρα), ο θάνατός τους εικάζεται ότι επήλθε τουλάχιστον πριν 36 ώρες.

Πρόκειται για τον 30χρονο Torsten Fohmann από την Γερμανία και την 23χρονη Lilia Botourseva με καταγωγή από την Βουλγαρία, οι οποίοι ήρθαν στην Κεφαλονιά οδικώς με ενοικαζόμενο τζιπ μεγάλου κυβισμού (με πλαστές πινακίδες) στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ η κράτηση του καταλύματος έγινε μέσω του Διαδικτύου, με ημερομηνία αναχώρησης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, η 23χρονη, φέρεται να είχε διαμείνει για μια διανυκτέρευση κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Κεφαλονιά, σε τοπικό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 30χρονος βρέθηκε στην μπανιέρα του σπιτιού, με καρφωμένο μαχαίρι στην καρδιά, γυμνός από τη μέση και πάνω μέσα σε μία λίμνη αίματος και η 23χρονη στον καναπέ του σαλονιού, σκεπασμένη με κουβέρτα και βαθιά τραύματα στους καρπούς της (κομμένες φλέβες), ενώ δίπλα της, πάνω στο τραπεζάκι υπήρχε φαλτσέτα, που πιθανόν χρησιμοποιήθηκε στον τραυματισμό της.

Σε πολλά σημεία τους σπιτιού βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αίματος και υπολείμματα αναμμένων κεριών, ενώ η 23χρονη φορούσε μενταγιόν με την πεντάλφα. Ιδιαίτερη εντύπωση στις Αρχές έκανε ότι δεν βρέθηκαν έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους, ούτε στο κατάλυμα, ούτε στο αυτοκίνητό τους.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα στοιχεία που βρέθηκαν στο χώρο, εικάζεται η περίπτωση το νεαρό ζευγάρι να είχε προβεί σε μυστικιστικές τελετές (σατανισμού) και το ταξίδι τους στην Κεφαλονιά να ήταν «στοχευμένο», λόγω της «κρυφής» σούπερ-πανσελήνου που είχαμε στην περιοχή μας.

Οι Αστυνομικές Αρχές, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες των Χωρών καταγωγής τους, μετά την ταυτοποίηση των σορών έχουν ήδη ενημερώσει τους οικείους τους και τις Αρχές των τόπων διαμονής τους, έτσι ώστε να διαξαχθούν και εκεί έρευνες.

Οι σοροί των δύο νεαρών χθες το πρωϊ απεστάλησαν στην Πάτρα για νεκροψία-νεκροτομή και αναμένεται από τα αποτελέσματα και των τοξικολογικών εξετάσεων να δώσουν περισσότερο «φως» στο «σκοτάδι» που καλύπτει το θάνατό τους, και κυρίως, να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο τυχόν συμμετοχής στο συμβάν άλλων ατόμων.

Από την εξέταση των στοιχείων του οχήματος του ζευγαριού, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι είχε ενοικιασθεί στη Γερμανία από τον 30χρονο αρκετό καιρό πριν, το οποίο όμως ποτέ δεν επιστράφηκε και το Γραφείο Ενοικιάσεως είχε ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί το τζιπ έφερε πλαστές πινακίδες όταν ήρθε στην Κεφαλονιά.

Η Αστυνομία μέχρι την εκτύπωση του «Η» χθες βράδι, δεν είχε προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό.

H 23χρονη Βουλγάρα βρέθηκε σκεπασμένη με μιά κουβέρτα…