Συναγερμός σήμανε χθες το πρωϊ στη πρώτη διευρυμένη Σύσκεψη της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου, με θέμα τη νέα τουριστική σεζόν, που αρχίζει στις 27 Μαρτίου, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερς.

Η Σύσκεψη έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου και σ’ αυτήν πήραν μέρος ο πρόεδρος Σταύρος Σπάθής, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Παντελειός, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Καμπανός και εκπρόσωποι των τοπικών Φορέων και της τοπικής Αγοράς.

Κατά τη συνέλευση καταγράφτηκαν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μας εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν και κυρίως:

  • Η λειτουργία των Σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογγαράτης.
  • Οι ελλείψεις στο οδικό δίκτυο.
  • Ανοιχτά σούπερ μάρκετ και εστιατόρια στα τουριστικά μας μέρη.
  • Η λειτουργία των παραλιών.
  • Η σύνδεση του ΚΤΕΛ με το Αεροδρόμιο και τα τουριστικά χωριά κ.ά.

Στη Σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο γ. δ/ντής του ξενοδοχείου Μεντιτερανέ Θεόδωρος Παντούλιας, οι Τ.Οs Θανάσης Καραπέτσας, Γιώργος Γεροντάκης και Κίμωνας Γασπαράτος κ.ά.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον ορισμό των εκπροσώπων του ΕΒΕΚΙ στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων και στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ έγινε ενημέρωση για το Interreg-IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2015 και το νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Μετά το πέρας της Συνεδρίασης του Δ.Σ. χθες βράδι ακολούθησε το κόψιμο της πίτας του Επιμελητηρίου για το νέο έτος, από τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, με ευχές απ’ όλους τους παραβρεθέντες για καλή χρονιά και καλή σεζόν!