Κάθε πόλη έχει κάποια σύμβολα. Σύμβολα που στο πέρασμα του χρόνου κάτοικοι και τοπικές Αρχές τα σέβονται και τα προφυλάσσουν.

Στο Αργοστόλι τέτοιο διαχρονικό σύμβολο αδιαμφισβήτητα είναι ή καλύτερα …ΗΤΑΝ τα πανύψηλα Φοινίκια της Πλατείας Βαλλιάνου.

Και λέμε ΗΤΑΝ, γιατί αποτελούν πλέον παρελθόν!

Οι τρεις τελευταίοι χτυπημένοι από το γνωστό σκαθάρι κόπηκαν και απομακρύνθηκαν πρόσφατα.

Μαζί τους τέλειωσε και ένα μεγάλο, ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του Αργοστολιού.

Οι τέσσερις Φοίνικες της Πλατείας ακολουθούν την ιστορία της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Τους σεβάστηκε ο χρόνος, τους σεβάστηκαν οι καταχτητές στην κατοχή, τους σεβάστηκε ο σεισμός το ’53, τους σεβάστηκε η ανοικοδόμηση που δεν άφησε τίποτε όρθιο στο Αργοστόλι.

Κάτω και δίπλα από τα 4 Φοινίκια της Πλατείας γράφτηκε η ιστορία του Αργοστολιού από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Από τα λίγα στοιχεία του Αργοστολιού που θύμιζαν την ιστορία της πόλης.

Και έπρεπε να φτάσουμε στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα για να εξαφανιστούν τα σύμβολα της πρωτεύουσάς μας!

Στοιχηματίζουμε για την απάντηση: «Φταίει το σκαθάρι»!

ΟΧΙ κύριε Δήμαρχε! Δεν φταίει κανένα σκαθάρι.

Φταίει η έλλειψη ιστορικής συνείδησης στη σημερινή Δημοτική Αρχή!

Φταίει ο ελάχιστος σεβασμός στην ιστορία αυτής της πόλης!

Φταίει η αλαζονική πρακτική της Δημοτικής Αρχής …«δημιουργούμε το νέο Αργοστόλι»!

Το «νέο Αργοστόλι» που δεν έχουν θέση τα διαχρονικά σύμβολα της πόλης.

Το «νέο Αργοστόλι» που θέλει ως σύμβολο …εξωτικά δενδρύλλια και Κινέζικους γρανίτες.

Μπορούσατε αγαπητέ Δήμαρχε αν θέλατε να σώσετε τα Φοινίκια της Πλατείας-σύμβολα του Αργοστολιού. Αλλά δυστυχώς …ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ!!!

Αποφασίσατε να ασχοληθείτε μαζί τους αργά, όταν το τέλος τους ήταν προδιαγεγραμμένο. Συνειδητά, ασυνείδητα ή από ανικανότητα δεν έχει σημασία.

Και αυτό για ένα και μοναδικό λόγο:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Το «νέο Αργοστόλι» που οραματίζεστε δεν συμβαδίζει με τίποτα που να θυμίζει τους «προηγούμενους» και τα «προηγούμενα».

Με έπαρση ο αναπληρωτής του δημάρχου τόχει διακηρύξει επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους.

«Φτιάχνουμε το νέο Αργοστόλι»!!!

Τόχε πει ξεκάθαρα σε δηλώσεις του στις 24 του περσινού Απρίλη: «Αυτό που φτιάχνεται τώρα θα μοιάζει σαν τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας»!!!

Και «στους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας» του κ. Λυκούδη, τα Φοινίκια της μεγάλης ιστορίας της Πλατείας, του Αργοστολιού και της Κεφαλονιάς, δεν είχαν καμία θέση.

Το σκαθάρι είναι απλά ..η πρόφαση!

Το σκαθάρι ήλθε ως δώρο εξ ουρανού (στην κυριολεξία…) για να διευκολύνει τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής …«τίποτα να μην θυμίζει το παλιό Αργοστόλι»!!!

Και η ουσία της εξαφάνισης των συμβόλων της πόλης είναι πως το Αργοστόλι είναι φτωχότερο δίχως τα Φοινίκια της Πλατείας του!!!

Οπως σε λίγο καιρό θάναι ακόμη φτωχότερο δίχως τα Φοινίκια της οδού Ριζοσπαστών, που καθημερινά λιγοστεύουν και το δικό τους τέλος είναι προδιαγεγραμμένο.

Η ιστορία του Αργοστολιού όμως θα παραμείνει μεγάλη, είτε το θέλουν, είτε όχι οι ολετήρες της ιστορικής μνήμης και δεν πρόκειται να την πλαστογραφήσουν με τα εξωτικά δενδρύλλια (κοκκοφοίνικες) της αλαζονείας τους και τους Κινέζικους γρανίτες του ανιστόρητου βερμπαλισμού τους.