Στη θλίψη έχουν βυθιστεί τα νησιά μας καθώς χθες το πρωί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρονών ο τ. υπουργός και βουλευτής του Νομού μας Πέτρος Αλιβιζάτος.

Ο εκλιπών τους τελευταίους μήνες είχε δώσει άνιση αλλά αξιοπρεπή και γενναία μάχη με την επάρατη νόσο.

Η απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου για τα νησιά μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι ο αποθανών συμμετείχε διαρκώς στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή (9/2) και ώρα 11.30′ π.μ. στον Αγιο Δημήτριο Ψυχικού, ενώ μεθαύριο Σάββατο (10/2) και ώρα 1 μ.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου και θα ακολουθήσει η ταφή στον οικογενειακό τάφο στο Δράπανο, σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Ο «Η» στέλνει στους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια.

  •  Ποιος ήταν ο Πέτρος Αλιβιζάτος

Επιχειρηματίας, τ. υπουργός, τ. βουλευτής.

Ο Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Ηταν απόφοιτος του Κολλέγιου Αθηνών (1961) και της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1966). Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του ως έφεδρος Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό (1966-1969) και με το πέρας αυτών, παρακολούθησε εντατικά Σεμινάρια Κλωστοϋφαντουργίας στην Αγγλία και Γερμανία (1970). Την ίδια χρονιά, ανέλαβε τη Διεύθυνση της οικογενειακής επιχείρησης και υπηρέτησε σ’ αυτή τη θέση έως το 2004.

Το 2002 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου και έπειτα από δύο χρόνια εκλέχθηκε Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης (2004-2007). Ενδιάμεσα ανέλαβε Πρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρισης Τουριστικών Ακινήτων Ε.Τ.Α. (2007-2010).

Την περίοδο 2011-2012 διατέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Είχε διατελέσει μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης “Experiment in International Living” (1959-1970), του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών-Βορρά (1965-1973) και ταμίας (1968-1970), της Διεθνούς Οργάνωσης Επιχειρηματιών “Young Presidents Organisation” (V.P.O.) την περίοδο 1981-1993 και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος (1991-1992).

Επιπλέον είχε πολυετή παρουσία στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού ως μέλος από το 1994, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1996 και ταμίας από το 1998. Διατέλεσε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωμεσογειακή «Euromed» (2005-2009). Υπηρέτησε Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος «Γεώργιος και Μαίρη Βεργωτή» Κεφαλληνίας (1994-2004) και Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μαντζαβινάτειου Ιδρύματος Ληξουρίου από το 1994.

Από το 1997 έως το 2002 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής για τη δημιουργία της Έδρας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ (Fletcher School of Law and Diplomacy) του Πανεπιστημίου Tufts των Η.Π.Α.

Μιλούσε Αγγλικά και Γερμανικά.

Ηταν μέλος διαφόρων Συλλόγων και Οργανώσεων (Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός).

Ηταν νυμφευμένος με τη Βάνα Μπάμου με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τον Παύλο, τη Μάγια και τη Ρεγγίνα.

Το πρωτοσέλιδο του «Η» της 12ης Νοεμβρίου 2011 για την υπουργοποίηση του Πέτρου Αλιβιζάτου


Συλλυπητήρια για τον Πέτρο


Παράγοντες της πολιτικής ζωής και Φορείς εξέδωσαν συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του τ. υπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου.

  •  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Δ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια του πρώην Υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Αλιβιζάτου.

Εντιμος, σεμνός και αξιοπρεπής τίμησε την Παράταξή μας και πρόσφερε πολλά στη χώρα και την ιδιαίτερη Πατρίδα του.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

  •  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εκφράζει την οδύνη του για τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο του Πέτρου Αλιβιζάτου.

«Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ένας μεγάλος λάτρης και συμπαραστάτης των τεχνών και του πολιτισμού.

Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απώλεια του. Εκφράζω, στη σύζυγο και τα τέκνα του, τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Εύχομαι η δημόσια παρακαταθήκη του Πέτρου Αλιβιζάτου να παραμείνει ενεργή στη συλλογική συνείδηση του τόπου μας, που τόσο αγαπούσε».

  • ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ο Πέτρος ο Αλιβιζάτος ήταν ένας πολιτικός με ήθος και αξιοπρέπεια που άφησε το αποτύπωμά του αναλλοίωτο στο νησί μας. Υπηρέτησε την αγαπημένη του Κεφαλλονιά με γνήσια αγάπη και την Ελλάδα με αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης.

Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

  •  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Πέτρου Αλιβιζάτου ο οποίος τίμησε τα νησιά μας με την παρουσία του σε όλες τις δημόσιες θέσεις όπου υπηρέτησε.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης

Διονύσης Γερ. Στανίτσας

  •  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου ο οποίος ενεργώντας πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια προσέφερε πολλά στα νησιά μας.

Ο πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης και πρώην Υπουργού Τουρισμού Πέτρου Αλιβιζάτου. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ήταν ο πολιτικός που πορεύθηκε με πραότητα και σεμνότητα, με ήθος και συνέπεια, με πνεύμα πάντοτε διαλλακτικό και διαλεκτικό. Τον περιέβαλλαν με εκτίμηση οι πολιτικοί του συνοδοιπόροι, όμως πολύ περισσότερο τον σέβονταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Από οποιοδήποτε πολιτικό πόστο πέρασε είτε σαν Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου είτε σαν Βουλευτής και Υπουργός ξεχώριζε για την ευθύτητα και την εντιμότητα του, την απλότητα και την εγκαρδιότητα του.

Η Κεφαλονιά για τον Πέτρο Αλιβιζάτο ήταν ανάσα και κατάθεση ψυχής, ήταν το όραμα σε κάθε βήμα του.

Η εικόνα του Πέτρου Αλιβιζάτου πάνω στο μηχανάκι να περιδιαβαίνει τους δρόμους του Αργοστολίου θα μείνει ανεξίτηλη.

Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του.

(Εκ του Γραφείου Τύπου

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ

ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ)

  • ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Ν.Δ.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αργοστολίου εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του συμπατριώτη μας, πρώην Υπουργού και Βουλευτή της παράταξής μας, Πέτρου Αλιβιζάτου. Θα τον θυμόμαστε όλοι για το ήθος με το οποίο επέλεξε να επιτελέσει το καθήκον του ως πολιτικός και την απλότητά του ως άνθρωπος.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΔΗΜΤΟ Αργοστολίου

  • ΟΝΝΕΔ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλλονιάς αποχαιρετά τον αγαπητό συμπατριώτη μας πολιτικό, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος με τον δυναμισμό και την ενεργητικότητά του ωφέλησε πολλαπλώς τον τόπο του.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Καλό Ταξίδι..

  • ΝΟΔΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, ήταν πολιτικός που πορεύθηκε με γνώμονα την αγάπη του για την Κεφαλλονιά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς περιττά λόγια, αλλά πάντα με σεμνότητα και ήθος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς

και Ιθάκης

  • ΑΔΕΛΦΌΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού μας Πέτρου Αλιβιζάτου, ενός επιφανή Κεφαλονίτη και αγαπητού πολιτικού μα πάνω απ’ όλα ενός εξαιρετικού ήθους ανθρώπου με πλούσια δράση.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας από τους δωρητές της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, εκλεκτό μέλος μας και στήριζε έμπρακτα το έργο του συλλόγου καθώς και την παροικία των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων της Αττικής.

Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και για τον τόπο μας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του και κουράγιο γι’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η Πρόεδρος

Μαριολένη Νεοφύτου

  •  ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Η Ενωσή μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου για τον θάνατο του Πέτρου. Ηταν πάντοτε δίπλα σε κάθε αίτημα της ένωσής μας. Ανθρωπος ευγενικός με πολλές αρετές, υπήρξε αγαπητός σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ενα από τα έργα του ως βουλευτής ήταν η επίτευξη της ίδρυσης του τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου και του Αστυνομικού Τμήματος Ελειού Πρόννων περίπου το 2006.

Θα μένει για πάντα στις μνήμες μας.

Καλό παράδεισο φίλε Πέτρο.

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γρηγορόπουλος