Τα Νησιά μας, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα «αποχαιρετήσου» σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο 10/2 και ώρα 1 μ.μ.) τον «δικό τους» άνθρωπο, τον Πέτρο Αλιβιζάτο, στον Μητροπολιτκό Ναό στο Αργοστόλι, όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ηδη, από την περασμένη Τετάρτη, βαθιά θλίψη και πόνος διακατέχει όλους, ειδικότερα, όσους είχαν την τιμή και την τύχη να συναναστραφούν, ή να συνεργασθούν με τον Πέτρο, σε όποιο επίπεδο.

Η εξόδιος ακουλουθία έγινε χθες (Παρασκευή 9/2) στον Αγιο Δημήτριο του Ψυχικού, όπου συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και γνωστοί είπαν το δικό τους «τελευταίο αντίο» στον Πέτρο Αλιβιζάτο (Βλ. σελ. 5).

Χθες βράδι η σωρός επέστρεψε μέσω Πόρου και οδηγήθηκε στην οικεία του τ. υπουργού στη Λάσση. Σήμερα στις 12.30’ μ.μ. η σωρός θα αναχωρήσει για τη Μητρόπολη Αργοστολίου.

Ετσι, στη 1 μ.μ., ο Πέτρος Αλιβιζάτος, σύμφωνα με την δική του επιθυμία, θα «συναντηθεί» για τελευταία φορά με όλους τους αγαπημένους φίλους του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Μητρόπολη Αργοστολίου, πριν «πάρει το δρόμο» για την «τελευταία κατοικία» του στο Κοιμητήριο του Δραπάνου, με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Κατά την Επιμνημόσυνη Δέηση θα εκφωνηθούν επικήδειοι από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον τ. πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βαγγέλη Λουκέρη.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος, ένας ιδιαίτερα χαρισματικός άνθρωπος, θα αφήσει πίσω του ένα μεγάλο κενό, στους ανθρώπους που αγάπησε και τον αγάπησαν.

  •  Το Δημοτικό Συμβούλιο

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, όπου αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω, σχετικά με την απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου, ο οποίος είχε χρηματίσει στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου, βουλευτής του Νομού μας, αλλά και υφυπουργός Πολιτισμού:

  • Η Δημοτική Φιλαρμονική «Διονύσιος Λαυράγκας» να παραβρεθεί και να συνοδεύσει την εκφορά του νεκρού.
  •  Να παραβρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 10-2-2018 και ώρα 14:00 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας (Μητρόπολη) στο Αργοστόλι και να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος συμπατριώτη μας ΠΕΤΡΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ.
  • Η παρούσα απόφαση να επιδοθεί στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και στην οικογένειά του.