Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση με θέμα την προετοιμασία των νησιών μας για την υποδοχή των πρώιμων τουριστών της φετινής σεζόν.

Στη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής, ο Αντιπρόεδρος Αντρέας Παντελιός και ο Γραμματέας του Επιμελητήριου Χρήστος Καμπανός ως συντονιστής, ενώ από τους φορείς του νησιού παρευρέθησαν οι κάτωθι:

Σπύρος Γαλιατσάτος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Ευάγγελος Κεκάτος, αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Νίκος Παπαδάτος, αρμόδιος για τα θέματα χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας.

Σπύρος Σπαθής, υπεύθυνος διαχείρισης των σπηλαίων.

Κώστας Κακουράτος, πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Απουσίαζε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα, ο οποίος με μήνυμα του μας διαβεβαίωσε ότι , οι λακκούβες στο επαρχιακό δίκτυο θα έχουν κλείσει πριν το Πάσχα, θα γίνει η διαγράμμιση των δρόμων και έως 20 Μάη θα έχει γίνει και η θαμνοκοπή.

Ο κ. Σπύρος Σπαθής μας είπε ότι θα φροντίσει ώστε τα σπήλαια τον μήνα Απρίλιο να είναι επισκέψιμα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και φυσικά όποια μέρα υπάρχει κρουαζιερόπλοιο.

Ο κ Νίκος Παπαδάτος μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία από τον Δήμο για τον πλειστηριασμό των υπολοίπων παραλιών που δεν λειτούργησαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ Κώστας Κακουράτος ανέφερε ότι, τα ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς είναι ένα βήμα μπροστά κάθε φορά και ότι και αυτή τη σεζόν θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις του καλοκαιριού με δρομολόγια στο αεροδρόμιο καθώς και με περισσότερα δρομολόγια στο εσωτερικό του νησιού αλλά και προς την Αθήνα.

Τέλος, συναποφασίστηκε η δημιουργία ενός ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις παραπάνω πληροφορίες και την πληροφόρηση για τα καταστήματα (εστίασης, bar-café, minimarket κ.λπ.) που είναι ολοχρονικά ανοιχτά, σε όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς με σκοπό αυτό να διανέμεται στο αεροδρόμιο και τα λιμάνια, για τη σωστή ενημέρωση των τουριστών μας, έως τα μέσα Απριλίου, όπου ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν κανονικά όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθησαν σε αυτή την ουσιαστική συνάντηση, διότι βοήθησαν στο να βρεθούν λύσεις και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι πρώιμοι επισκέπτες μας να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα κατά την έλευση και τη διαμονή τους στο νησί μας τον μήνα Απρίλιο.

Εκ του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Ο Γραμματέας

Χρήστος Καμπανός


Συνεδρίασε και στην Ιθάκη το Επιμελητήριο παρουσία του δημάρχου


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ., στην Ιθάκη στο Δημαρχείο, συνάντηση μεταξύ, αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Σταύρο Σπαθή, του δημάρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, επαγγελματιών της Ιθάκης και επαγγελματίες που προέρχονταν και από τα δύο ψηφοδέλτια που πλειοψήφησαν, διότι όπως προεκλογικά έγινε σαφές, την επομένη των εκλογών όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας!

Τη συζήτηση άνοιξαν οι επαγγελματίες της Ιθάκης που ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο ο οποίος δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του στην Ιθάκη και έκαναν μία σύντομη αναφορά στα προβλήματα που τους απασχολούν ενόψει τουριστικής περιόδου.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τον αγώνα τους και τόνισε πως οι δεσμεύσεις του για την Ιθάκη γίνονται ήδη πραγματικότητα, αρχής γενομένης από το τοπικό γραφείο του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την παραχώρηση χώρου που θα στεγαστεί το Επιμελητήριο και εξήγησε ότι τον πρώτο καιρό, μία φορά την εβδομάδα, θα βρίσκε-ται στο κτήριο του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη άνθρωπος του Επιμελητηρίου, ενώ τις υπόλοιπες μέρες οι τοπικοί μας εκπρόσωποι θα βρίσκονται στο γραφείο κατόπιν συνεννοήσεως με τους ενδιαφερομένους.

Εν συνεχεία έκανε μία σύντομη αναφορά στις προσπάθειες που έως σήμερα έχουν γίνει για την οργάνωση σε άλλη βάση του Επιμελητηρίου, την απαραίτητη συνεργασία όλων των επιχειρηματιών στην αναγνώριση και διευθέτηση των προβλημάτων, το πρόγραμμα interreg που υπεγράφη προ ολίγων ημερών, τις συνεργασίες με άλλα Επιμελητήρια που συμφωνήθηκαν, τον νομικό σύμβουλο που διαθέτει πλέον το Επιμελητήριο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, την επανεκκίνηση του site του Επιμελητηρίου με λειτουργία ξεχωριστού site για την Ιθάκη, τη σύγκληση του μεθεπόμενου Δ.Σ του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη, την άμεση ενημέρωση της Ιθάκης στα προγράμματα που «τρέχουν», όπου ήδη γίνονται συντονισμένες ενέργειες πριν το τέλος του μήνα να γίνει ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ του τουρισμού και το πρόγραμμα «Σχέδια Βελτίωσης στον Αγροτικό Τομέα».

Τέλος, ο δήμαρχος και οικοδεσπότης της συνάντησης συνεχάρη τον κ. Σπαθή, τόνισε ότι θα είναι δίπλα στο Επιμελητήριο όποτε τον χρειαστεί και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στο έργο τους, έργο που θα είναι αρωγός της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια ανάπτυξης της Ιθάκης.

Μετά από μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων, ο δήμαρχος έδειξε στα μέλη του Επιμελητηρίου τον χώρο που θα στεγάζεται, ομολογουμένως εξαιρετικός για γραφείο Επιμελητηρίου και δεσμεύτηκε για κάθε δυνατή βοήθεια στη διαμόρφωσή του και τη λειτουργία του.

Ως Επιμελητήριο κάνουμε γνωστό σε όλους ότι Κεφαλονιά και Ιθάκη θα αντιμετωπιστούν επί ίσοις όροις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε νησιού στην αναπτυξιακή τους πορεία.

(Εκ του Γραφείου τύπου

Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης)