Ισχυρό «πρέσινγκ» δέχεται ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης από τους επιχειρηματίες της Κεντρικής Πλατείας και της Λεωφόρου Ριζοσπαστών για άνοιγμα των δρόμων της Πλατείας, καθώς ο «αποκλεισμός» των αυτοκινήτων μετά την ανάπλασή της έχει επιφέρει «αναδουλειές» στα καταστήματα.

Οι επιχειρηματίες έκαναν ένα πρώτο «ντου» στο Μέγαρο για λύση του προβλήματος την περασμένη Τετάρτη, όπου ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης τους υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ομως την ερχόμενη Τετάρτη (21/2) έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση στο Μέγαρο, όπου ο δήμαρχος θα εχει σύσκεψη με τους επιχειρηματίες αλλά και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων Πλατείας και Ριζοσπαστών, ώστε να αρθεί το αδιεξοδο που έχει δημιουργηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι καταστηματάρχες της Λ. Ριζοσπαστών έχουν αντιταχθεί και σε «παρτέρια» που σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος στην Λεωφόρο των Φοινίκων, πράγμα που θα δημιουργήσει εμπόδια στην πρόσβαση των καταστημάτων.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Δήμο αναπτύσσεται τώρα μια πρώτη σκέψη να ανοίξει η Πλατεία στα αυτοκίνητα από την οδό 21ης Μαΐου και δεξιά προς το PREMIER με διέξοδο στη Λ. Ριζοσπαστών ή στη Λ. Βεργωτή, εκεί που είναι η «πιάτσα» των ταξί.

Aλ. Παρίσης