Ολοι γνωρίζουμε τον Μύρτο ως την καλύτερη παραλία του Κόσμου, γι’ αυτό και κατά καιρούς διαβάζουμε για τα πάμπολλα διεθνή βραβεία που αποδεικνύουνε την πρωτιά αυτή.

Ωστόσο, πέραν απ’ τις ομορφιές της διάσημης παραλίας μας και τα κακώς κείμενα που την περιβάλλουν (παράγκες εξυπηρέτησης, κιόσκια-καραγκιόζ μπερντέ, σκουπίδια και πανάθλιοι δρόμοι χωρίς προστατευτικά), υπάρχει εκεί κι’ ένας πανέμορφος καταρράκτης, που έρχεται πάνω από το βουνό των Διβαράτων.

Ο καταρράκτης του Μύρτου τον οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι πραγματικά ένα μεγάλο στολίδι, που ξεπροβάλλει μέσα στο καταχείμωνο, καθώς τα νερά είναι περισσότερα και δείχνει να «ζωντανεύει» το περιβάλλον της παραλίας λίγο πριν τον ερχομό της Άνοιξης. 

Βέβαια, αν οι αρμόδιοι του Τουρισμού είχαν ασχοληθεί με το φαινόμενο αυτό, θα μπορούσαν, με τις κατάλληλες τεχνικές, ο Καταρράκτης του Μύρτου να λειτουργεί και το καλοκαίρι εντυπωσιάζοντας τους τουρίστες μας ακόμα πιο πολύ. Αλλά, όταν δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα κιόσκι της προκοπής στον Μύρτο, αυτό που ζητάμε για τον Καταρράκτη του μπορεί να θεωρηθεί …μεγάλη πολυτέλεια, ενώ στην ουσία αυτό μπορεί να γίνει με λίγα χρήματα.

Ας το σκεφτούν αυτό οι αρμόδιοι, γιατί στον παραδεισένιο τόπο μας πολλά μπορεί να γίνουν για τον Τουρισμό μας και μάλιστα τη στιγμή που σπαταλώνται αλλού τα χρήματα…