Κούταβος, ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της Κεφαλονιάς, θα έλεγα ένας μικρός Παράδεισος που περνάει μέσα από την …κόλαση.

Κόλαση, ναι. Καθώς η οχλοβοή των οχημάτων «τρελαίνει» τα πουλιά της πανέμορφης Λιμνοθάλασσάς μας, καθώς το Νησάκι έχει τα μαύρα του χάλια και καθώς το ακροθαλάσσιο μονοπάτι τελειώνει στη μέση της Λιμνοθάλασσας, αφού από κει και πέρα κλείνει από το καθεστώς των ιδιοκτησιών και …δεν υπάρχει συνέχεια.

***

Μπαίνοντας από τον Αριστοφάνη, ή απ’ το Σουλάτσο, αλλά και απ’ τον Σταμούλη, πατάς πάνω στις κόκκινες πλάκες της επέμβασης, που έγινε παλαιότερα από τη Δημοτική Αρχή του Μάκη Φόρτε, και σε λίγο μπαίνεις στο μονοπάτι της Λιμνοθάλασσας που είναι στρωμένο άλλοτε με άμμο, άλλοτε με γαρμπίλι κι’ άλλοτε με χοντρό Α3. Εδώ χρειάζεται μιά επέμβαση, ώστε το μονοπάτι να γίνει πιο ομαλό, ιδιαίτερα στα σημεία που δείχνει άγαρμπο, ώστε οι περιπατητές να απολαμβάνουν καλύτερα τη διαδρομή.

***

Είναι αρχή της Ανοιξης σήμερα, αλλά με την πρώτη ματιά που δίνει στο Αλσος του Κουτάβου, σε πιάνει …πανικός.

Παντού καταστραμμένα δέντρα, πινακίδες κομμένες και σβησμένες, διαλυμένα παγκάκια, σβηστά και εκτεθειμένα φώτα. Μπουκωμένα από τη βρώμα τα καμιά δεκαπενταριά ρυάκια του Κούταβου, που φθάνουν τα περισσότερα μέχρι το δρόμο των οχημάτων και κύκνοι-πάπιες μέσα στο βούρκο. Η ακαταστασία και η μπόχα σε όλο τους το …μεγαλείο…

Αλσος Κουτάβου. Ενας Μικρός Παράδεισος δίπλα μας, που μας προκαλεί και μας προσκαλεί όλους Χειμώνα-Καλοκαίρι να απολαύσουμε τη φύση και …να νιώσουμε θεοί. Ομως χρειάζεται να τον φτιάξουμε, να τον σενιάρουμε, να τον ομορφύνουμε. Η Δημοτική Αρχή έχει το λόγο…

ΑΥΡΙΟ: Νησάκι και Γύρος Κουτάβου

Το πανέμορφο ακροθαλάσσιο μονοπάτι της Λιμνοθάλασσας, κόβεται ξαφνικά στη …μέση
Επιγραφές …που δεν αναφέρουν απολύτως τίποτα….
Πάπιες μέσα στο βούρκο δίπλα στο Νησάκι

Χρειάζεται γερό λίφτινγκ και συνεχής συντήρηση


Πριν λίγες μέρες η Δημοτική Αρχή διά της Υπηρεσίας Πρασίνου, της οποίας προϊσταται ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, άρχισε τις πρώτες επεμβάσεις για τη νέα σεζόν στο πέταλο της Λιμνοθάλασσας.

Η αρχή έγινε από τα φοινικόδεντρα αρκετά απ’ τα οποία είναι καταφαγωμένα από το κόκκινο σκαθάρι, το οποίο ειναι μιά πολύ μεγάλη απειλή και για τα υπόλοιπα.

Χθες έγιναν και οι πρώτες επεμβάσεις στα γκαζόν της παραλιακής οδού και ελπίζουμε η συνέχεια των επεμβάσεων να είναι επιτυχημένη και να υπάρχει συνεχής συντήρηση. Γιατί το Αλσος του Κουτάβου χρειάζεται καθημερινή φροντίδα, ώστε να γίνει ένας μεγάλος πόλος έλξης, όχι μόνο για τους συμπατριώτες μας, αλλά και για τους επισκέπτες μας.

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, επικεφαλής της Δ/νσης Πρασίνου, είπε χθες στον «Η»: «Δεν έχουμε αρκετό προσωπικό λόγω της κρίσης, όμως στον Κούταβο θα κάνουμε ο,τι μπορούμε καλύτερο».

ΧΡ.Π-

Οι πρώτες εργασίες για το «σενιάρισμα» του Κουτάβου άρχισαν ήδη