To νησακι του Κουτάβου, ή «Ποντικονήσι» όπως το αναφέρει στο βιβλίο του ο ιστοριοδίφης Αγγελοδιονύσης Δεμπόνος («Κούταβος, το χρονικό ενός βάλτου») προέκυψε από παλιά «μπαζώματα» του Δήμου Αργοστολίου σ’ αυτό το σημείο του Κουτάβου.

Η Δημοτική Αρχή Φόρτε μέσω του έργου της ανάπλασης της περιοχής, έκαμε την αρνητική παρουσία του «Νησιού» θετική, προσθέτοντας τρεις σιδεροξύλινες γέφυρες που το κάνουν ιδιαίτερα όμορφο και γραφικό.

Επίσης η παρέμβαση αυτή έδωσε διέξοδο στα διάφορα πουλιά του Κουτάβου να μένουν εκεί και να φτιάχνουν τις φωλιές τους.

***

Σήμερα όμως, μόνο η πρώτη γέφυρα του «Νησιού» είναι σε καλή κατάσταση, οι υπόλοιπες έχουν σαπίσει με τον καιρό και είναι αδιάβατες, αλλά και επικίνδυνες για τους πεζούς, αν επιχειρήσουν. Γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή μετά την πρώτη γέφυρα πρόσθεσε ένα σιδερένιο φράχτη με λουκέτα, ο οποίος έχει πέσει και …ποδοπατείται. Αν προχωρήσει κάποιος προς τα μέσα ίσως έχουμε ατύχημα. Γι’ αυτό χρειάζεται άμεσα η ανόρθωση του φράχτη.

***

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι το «Νησάκι», που θα ήτανε άλλη μιά μεγάλη «ανάσα» για τους περιπατητές του Κουτάβου είναι απροσπέλαστο στους πεζούς και εγκαταλειμμένο…

Και, βέβαια, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καμιά προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για κάποια παρέμβαση, αφου θα χρειαστούν και χρήματα.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε, ότι στην αρχή του «Νησιού» τα θαλάσσια ρεύματα συγκεντρώνουν εκεί βρωμιές και σκουπίδια, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί βάλτος με αφορητη μπόχα. Και εδώ χρειάζεται άμεση επέμβαση!

***

Οι εργασίες της Δημοτικής Αρχής, εν όψει της νέας σεζόν, στον Κούταβο ξεκίνησαν, από τα γκαζόν που βρίσκονται στο ύψος του Σταμούλη. Παράλληλα όμως, χρειάζονται σημαντικές επεμβάσεις για να αλλάξει άρδην το πανέμορφο τοπίο. Ενα τοπίο που μας καλεί ολους να το απολαύσουμε με περπάτημα, τζόκινγκ και τρέξιμο!

ΑΥΡΙΟ: Τι πρέπει να γίνει στον Κούταβο.

Το Νησάκι του Κουτάβου: Πανέμορφο αλλά εγκατελειμένο
Η αρχή αρχή του νησιού. Η πρώτη γέφυρα είναι καλή, αλλά το πλέγμα για τη μη πρόσβαση λόγω της επικινδυνότητας είναι πεσμένο και …ποδοπατημένο… Οσο για την πινακίδα …δεν αναφέρει τίποτα!..
Οι υπόλοιπες γέφυρες του νησιού είναι εγκατελειμένες και πολύ επικίνδυνες για τους πεζούς

Ο φακός στις ασχήμιες του Κουτάβου…


Μιά από τις υποφερτές πινακίδες μας μιλάει για την ανύπαρκτη τεχνητή λίμνη…
Θέλει δουλειά ο Κούταβος…
Σπασμένες πινακίδες…
Εκτεθειμένα και επικίνδυνα φώτα…
Βούρκοι σε πολλά σημεία…