Ο κόσμος της ΝΔ στην Κεφαλονιά είναι κυριολεκτικά αγανακτισμένος από την ανυπαρξία της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ο σημερινός πρόεδρος όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι ουσιαστικό αλλά ούτε καν να κόψει μία πίτα έτσι ώστε να πουν μεταξύ τους οι νεοδημοκράτες χρόνια πολλά.

Ενα είναι σίγουρο. Αν η ΝΔ θέλει να κερδίσει τις εθνικές εκλογές στην Κεφαλονιά πρέπει στις 13 Μαίου που θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΝΟΔΕ όλοι μαζί μονιασμένοι να επιλέξουν ένα νέο πρόεδρο, που δεν θα διχάζει αλλά θα ενώνει τον κόσμο της ΝΔ, ένα άτομο που δεν θα είναι εκ μεταγραφής Νεοδημοκράτης αλλά θα προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, ένα άνθρωπο που θα έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσελκύει τη νεολαία που χρόνια τώρα έχει εγκαταλείψει την ΝΔ. Και αυτός ο άνθρωπος είναι ο Σπύρος Κοκκόσης!

Νέος, μορφωμένος, δημιουργικός, δραστήριος, γνήσιος νεοδημοκράτης και σίγουρα αγαπητός στον κόσμο της Κεφαλονιάς.

Υπήρξε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και κάτω από την δική του καθοδήγηση η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν μία από τις πλέον δραστήριες ΟΝΝΕΔ της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τις ενέργειες του που ξεκινούσαν από την εθελοντική αιμοδοσία και κατέληγαν στην πανελλήνια εμπλοκή του στην διαμόρφωση των τεκταινομένων στην ΟΝΝΕΔ ολόκληρης της χώρας.

Ο Σπύρος Κοκκόσης δεν θα προσελκύσει μόνο τη νεολαία στις τάξεις της ΝΔ αλλά σίγουρα με την ενεργητικότητά του που θα συνδυαστεί με την εμπειρία των παλαιοτέρων θα ωθήσει τη ΝΔ σε νέα ιστορικά υψηλά ποσοστά.

Κάνουμε σήμερα αυτή την πρόταση χωρίς να γνωρίζουμε τις προθέσεις του Σπύρου Κοκκόση ή και το ενδιαφέρον για την εν λόγω θέση και άλλων αξιόλογων στελεχών της ΝΔ. Οπως όμως και να έχει, πρέπει οι διεργασίες συνεννόησης να ξεκινήσουν σήμερα κιόλας.

Πρέπει οι φατρίες, οι διαφεντεύσεις, τα πατροναρίσματα και το κυνήγι σφραγίδων να σταματήσει. Ο δήμαρχος καλά θα κάνει να κοιτάζει τα του δήμου του που δεν πάνε καθόλου καλά και να μην ξεχνάει ότι είναι δήμαρχος όλων των κεφαλλονιτών και όχι εκπρόσωπος περιορισμένων συμφερόντων.

Η ΝΟΔΕ χρειάζεται πρόεδρο που να σηκώνει το τηλέφωνο και να χαίρεται αυτός που τον ακούει στην άλλη γραμμή ανεξάρτητα αν είναι νεοδημοκράτης ή όχι.

Ο Σπύρος αν πλαισιωθεί με τους κατάλληλους εκλεγμένους συμβούλους θα αναβαθμίσει την ΝΟΔΕ και οι νεοδημοκράτες θα χαίρονται για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ αλλά και το έργο που θα παράγει.

Είναι ντροπή η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς έπειτα από ενάμισι χρόνο να έχει ένα γραφείο που βγαίνει διακονιά για να πληρώσει τα 300 ευρώ ενοίκιο, η ΔΕΗ να της έχει κόψει το ρεύμα και ο σημερινός «πρόεδρός» της να μην ντρέπεται. Κανείς δεν έδωσε σε κανέναν το δικαίωμα να εξευτελίζει την ΝΟΔΕ.

Πάντως αρχίζουμε να υποπτευόμεθα ότι κάποιοι εσκεμμένα απεργάζονται την παντελή απαξίωση της ΝΟΔΕ. Ορισμένα πράγματα δεν συμβαίνουν καθόλου τυχαία.

Είναι ώρα να σταματήσει η κατρακύλα. Είναι ώρα για μία αλλαγή που θα φέρει νέα πνοή και αέρα στη ΝΟΔΕ. Είναι ώρα να αναλάβει τα ηνία ο Σπύρος Κοκκόσης ή κάποιος άλλος ισάξιος.

Τελειώνοντας θα κάνουμε μία πρόταση. Τα ενοίκια και όλα τα έξοδα του γραφείου της ΝΟΔΕ να τα πληρώνουν όλοι όσοι δήλωσαν στο μητρώο στελεχών της ΝΔ ότι θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές ή τέλος πάντων στελέχη της ΝΔ. Δεν μπορεί να θέλουν μας κυβερνήσουν και να μην μπορούν ή να είναι ανίκανοι να πληρώνουν έστω από 50 έως 100 ευρώ το μήνα. Αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτά δεν είναι στελέχη είναι στελέχη για κλάματα και που απλά προσπαθούν να βολευτούν.

Σπύρο προχώρα, αλλά έχε υπόψη σου ότι με το ίδιο σθένος που σε προτείνουμε, με το ίδιο σθένος θα σε κρίνουμε αν δεν ανταποκριθείς στις προσδοκίες των νεοδημοκρατών. Εμείς είμαστε πάντως σίγουροι για την επιτυχία σου

Σπύρος Κοκκόσης, ο πλέον κατάλληλος για πρόεδρος ΝΟΔΕ