Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε χθες στα τοπικά ΜΜΕ από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιώργο Γαβρίλη και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρη Μαντζουράτο, στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου, με θέματα τις σεισμόπληκτες υποδομές, τα ανεπισκεύαστα σχολεία καθώς και τα προβλήματα στον Τομέα Υγείας.

Ως προς τις αποκαταστάσεις στις σεισμοπληκτες περιοχές, κατήγγειλαν τη στασιμότητα που υπάρχει από το 2014 εώς σήμερα σε όλες τις Δημόσιες και Ιδιωτικές υποδομές καθώς και στα Σχολεία.

Για τις Δημόσιες Υποδομές αναφέρθηκαν στις Εργατικές κατοικίες που ούτε έχουν κατεδαφιστεί, ούτε έχουν επικευαστεί αλλά και ούτε φαίνεται ότι θα κτιστούν σε άλλη τοποθεσία. Στο οδικό δίκτυο της σεισμόπληκτης Παλικής ιδιαίτερα στο σημείο της Ανωγής και στον Αγιο Δημήτριο αλλά και στη διαδρομή Ληξούρι – Αργοστόλι, όπου παραμένουν έτσι με ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. Ακόμα μίλησαν για τα δημόσια κτίρια στο Ληξούρι δεν έχουν επισκευαστεί όπως για παράδειγμα το Θέατρο ή το Δημαρχείο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τα Σχολεία αφού ενώ είχαν ανακοινώσει τα 11 εκατομμύρια Ευρώ για την ανακατασκευή τους, καμία εργασία δεν έχει λάβει χώρα, ούτε έχουν ενταχθεί τα έργα στο ΕΣΠΑ ακόμα και μετά τους αγώνες που δίνουν οι μαθητές του Ληξουρίου.

Η πρόταση της ΕΛΜΕΚΙ ήταν η δημιουργία τριών νέων σχολικών συγκροτημάτων καθώς και η κατασκευή των Σχολείων στα Μεσοβούνια και την Πάστρα. Στα αιτήματα της Παιδείας τονίστηκε και αυτό των αναπληρωτών καθηγητών για το πρόβλημα της στεγασής τους όπου δεν βρίσκουν σπίτια λόγω τουρισμού ή ακριβών ενοικίων. Αίτημα της ΕΛΜΕ-ΚΙ είναι να δοθεί για διαμονή το παλιό οικοτροφείο στη Λάσση.

Επίσης αναφέρθηκαν και στο φλέγον θέμα του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, όπου δήλωσαν ότι είναι απαράδεκτο ένα Νοσοκομείο να λειτουργεί με το 1/3 του προσωπικού του και 45% ελλείψεις. Θεώρησαν απαράδεκτη τη συγκάληψη των προβλημάτων από τον διοικητή του ΓΝΚ Νίκου Βιβλάκη, ο οποίος δήλωσε ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Τόνισαν δε ότι στις 28 Απριλίου θα έρθει το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου παράλληλα με την συνταξιοδότηση των δύο παθολόγων εκεί.

Τέλος κάλεσαν την Περιφερειακή και τη Δημοτική Αρχή να πάρουν θέση σε όλα όσα συμβαίνουν στα νησιά μας.

Από τη χθεσινή συνέντευξη των Δ. Μαντζουράτου και Γ. Γαβρίλη