Τελικά δεν ιδρώνει το αυτί τους εκεί στο Μέγαρο. Το τελευταίο διάστημα απ’ ο,τι είδαμε, ο «Ημερήσιος» προσπάθησε καλοπροαίρετα πάντα και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής του ευθύνης να αναδείξει κάποιες ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ στην πρωτεύουσά μας, το Αργοστόλι, και πρώτα απ’όλους, ως εκ της θέσεως της, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Πρώτα με τα τρία συνεχόμενα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα για την κατάσταση στον Κούταβο:

1η Μαρτίου: «ΚΟΥΤΑΒΟΣ. Μικρός Παράδεισος σε σημάδια …κόλασης» και υπότιτλο «Χρειάζεται γερό λίφτινγκ και συνεχής συντήρηση».

2 Μαρτίου: «ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ. Ενα «στολίδι» στον Παράδεισο του Κουτάβου».

3 Μαρτίου: «ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΒΟ» με υπέρτιτλο

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠ’ ΤΗΝ …ΚΟΛΑΣΗ». Λίγο μετά το μόνο που έγινε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ήταν να μπούνε …λουκέτα και κορδέλες στο νησάκι λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας!

Ούτε για τα μάτια του κόσμου μια υποτυπώδης έστω προσπάθεια καθαριότητας της «κόλασης» του Κουτάβου, εκτός από το κλάδεμα των φοινίκων με τα υπολλείμματα των κλαδεμάτων να βρίσκονται επιτόπου πάνω από μήνα.

Ακολούθησαν τα δύο επίσης συνεχόμενα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του «Η» για την πέρα πάσης περιγραφής κατάσταση στο Δημοτικό Πάρκο των Λυκιαρδοπουλάτων στον πολεοδομικό ιστό του Αργοστολίου.

13 Μαρτίου: «ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ το Δημοτικό Πάρκο» και υπέρτιτλο «Γνήσιε, πάρτ’ τη σκούπα σου…».

14 Μαρτίου: «ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!» και διευκρινιστικό πλάγιο τίτλο «Μνημείο αθλιότητας το Δημοτικό Πάρκο».

Μία εβδομάδα μετά ο Γνήσιος ακόμα …ψάχνει τη σκούπα του!

Και τρίτη εικόνα ντροπής που προβλήθηκε από τις στήλες του «Η» ήταν την περασμένη Παρασκευή 16 Μαρτίου με το δημοσίευμα «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. Καταρρέει ο «θαλασσόμυλος».

Το ρεπορτάζ και οι σχετικές φωτογραφίες από την κατάσταση του «Θαλασσόμυλου» ήταν μία ακόμα «γροθιά» στην αθλιότητα που βιώνει το Αργοστόλι τούτο το διάστημα.

Εντάξει η ηγεσία του Δήμου έχει τρεχάματα με τα δικά της.

Ο δήμαρχος με τον Σκουρλέτη και τα πορίσματα, τρέχει στην Αθήνα μπας και την σκαπουλάρει.

Και ο ανταυτού Διονύσης Λυκούδης έχει για τα καλά εξαφανιστεί από το Δήμο από τα Χριστούγεννα (μόνο στο περασμένο συμβούλιο στις 28 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε μια και ο δήμαρχος είχε τρεξίματα στην Αθήνα με τα δικά του) και …ξαναεξαφανίστηκε. Προφανώς οι νέες αγοροπωλησίες καραβιών της οικογενειακής του ναυτιλιακής εταιρείας τον έχουν για τα καλά απορροφήσει.

Και ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος μπλεγμένος και αυτός στη δύνη των πορισμάτων δείχνει «να ταξιδεύει» αλλού έχοντας άλλες σκοτούρες.

Σύμφωνοι κύριοι του Δήμου, έχετε τα δικά σας προβλήματα.

Ομως η κατάσταση της αθλιότητας που βιώνει το Αργοστόλι τούτο το διάστημα και η οποία αναδείχθηκε με τα έξι δημοσιεύματα του «Η», δεν εμφανίστηκε από την μια μέρα στην άλλη. Είναι προϊόν μιας προϊούσας εγκατάλειψης!

Το Αργοστόλι, σε λίγες μέρες, στην κυριολεξία λίγες ημέρες, αφού μιλάμε μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου, θα υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες.

ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ και έχει εγκαταλειφτεί στην βρώμα και την αθλιότητα το καημένο το Αργοστολάκι;

Βρώμα και δυσοσμία κοντά στο Νησάκι του Κουτάβου…

Η …παράγκα μέσα στο Δημοτικό Πάρκο και το σαράβαλο που έγιναν …viral…