Τραγικό αγροτικό δυστύχημα έλαβε χώρα χθες το πρωΐ στην Κοντογεννάδα Παλικής, με θύματα έναν 84χρονο άνδρα και μία 65χρονη γυναίκα, όταν ντεραπάρισε το τρακτέρ που επέβαιναν, το οποίο τους κατάπλακωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα θύματα, (συγγενείς μεταξύ τους) με οδηγό τον 84χρονο, μετέβησαν το πρωϊ στα κτήματά τους και είχαν ενημερώσει ότι θα έπεστρεφαν στο σπίτι τους γύρω στις 11 π.μ.

Ομως η ώρα πέρασε, και τα παιδιά τους ανησύχησαν που δεν επέστρεψαν στην ώρα τους και τους αναζήτησαν. Τους άτυχους Κοντογεννάδες βρήκαν τα παιδιά τους, περίπου στις 2.30’ το μεσημέρι, στο παλιό στρατιωτικό (αγροτικό) δρόμο της Κοντογεννάδας καταπλακωμένους από το τρακτέρ.

Αμέσως ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Ληξουρίου, όπου μετέβηκαν στο σημείο και επιχείρησαν τον απεγκλωβισμό τους. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετείχε και ο Διοικητής της ΠΥ κ. Βασίλης Σολδάτος.

Τα θύματα δυστυχώς ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μετά τον απεγλωβισμό μεταφέρθηκαν στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, με φανερά τραύματα στο κεφάλι ο άνδρας και στον θώρακα η γυναίκα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ατύχημα πρέπει να έγινε χθες το πρωϊ, όταν ο 84χρονος έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ, μάλλον λόγω της κλήσης του δρόμου (ανηφοριά) και το μηχάνημα ντεραπάρισε, αφού βρέθηκε με τις ρόδες επάνω.

Η φωτό είναι αρχείου, δεν έχει σχέση με το συμβάν.


Τι λέει η Αστυνομία για το δυστύχημα στην Κοντογεννάδα


Από την Αστυνομική Διεύθυνση της ΠΙΝ ανακοινώθηκαν τα εξής για το δυστύχημα της Κοντογεννάδας:

Χθες (Τρίτη 20.03.2018), το απόγευμα, στην περιοχή Κοντογεννάδα Κεφαλληνίας γεωργικός ελκυστήρας (τρακτέρ),  που οδηγούσε  85χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε.

Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός, του 85χρονου οδηγού καθώς και μιας ακόμη 64χρονης ημεδαπής η οποία επέβαινε στο όχημα.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του ατυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παλικής Κεφαλληνίας.

Από την Γενική Αστυνομική Δ/νση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.