Ο χώρος υποδοχής του Μπαστουνιού, ένα ακόμα κομβικό έργο επισκεψιμότητας της πόλης μας, είναι ένα μεγάλο δείγμα της αναλγησίας της Δημοτικής Αρχής.

Ο χώρος υποδοχής με όλες τις εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη, αλλά και έρμαιο των βανδάλων, ενώ σήμερα, αποτελεί και χώρο «εκτόνωσης» των ερωτευμένων έως και θυμωμένων νέων της πόλης, αφού πάνω σε όλους τους τοίχους του κτιρίου, απ’ άκρη σε άκρη, αποτυπώνονται τα αισθήματα αλλά και τα μηνύματά τους προς κάθε αποδέκτη!

Ο χώρος που αποτελεί την είσοδο στην πόλη μας όλων των επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια, αλλά και των μεγάλων κότερων, σήμερα έχει την εικόνα της ΝΤΡΟΠΗΣ, που προσβάλει κάθε δημότη, αλλά και επισκέπτη! Που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας και τον Πολιτισμό μας!

Πέρα από τον χώρο «εκτόνωσης», το κτίριο είναι σε μεγάλο βαθμό βανδαλισμένο, με τα ηλεκτρολογικά κουτιά-πίνακες να είναι χωρίς πόρτες και ασφάλειες, με τα καλώδια …ξεκρέκλιαστα να …τρέχουν στα δάπεδα, να λείπουν σανίδες από το ξύλινο πάτωμα στον αίθριο χώρο, οι εξωτερικές μονάδες των A/C για τον …παλιατζή, καλαθάκια απορριμμάτων να λείπουν ή κομματιασμένα, κολώνες φωτισμού σπασμένες και πεταμένες στα παρτέρια, η πινακίδα «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» …μισοφαγωμένη-ξεθωριασμένη, οι τρεις σημαίες …αόρατες (έχουν κάνει …φτερά),ενώ όπου υπάρχει μεταλλικό στοιχείο, κάγκελα, σχάρες κ.λπ. είναι μέσα στη σκουριά!

Η εξωτερική τουαλέτα από την μεριά του δρόμου χωρίς πόρτα (είναι σπασμένη) και ο εσωτερικός χώρος (πάτωμα) έχει τη χρήση του δημόσιου αφοδευτήριου.

Το Μνημείο της Ελληνορώσικης Φιλίας (τρομάρα τους τα Μνημεία τους μάραναν!), ξεθωριάζει στο πέρασμα του χρόνου (η Ρώσικη σημαία έχει σβηστεί τελείως)!

Το μόνο στοιχείο που αντιστέκεται με πείσμα είναι το ρολόι (διπλής όψης) στην κορυφή των κερκίδων που δουλεύει ασταμάτητα …μετρώντας τις ώρες, τις μέρες, τα χρόνια, που κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί και θα ασχοληθεί με την συντήρηση και προστασία του Κτιρίου!

Ομως, τα εξωτερικά φώτα-κολώνες, όσες λειτουργούν ακόμα, είναι καθημερινά αναμμένα από νωρίς το μεσημέρι! Για να φωτίζονται τα χάλια μας και να είναι ΟΡΑΤΑ όλο το 24ωρο, αλλά και γιατί το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν τον πληρώνει ο …εξυπνάκιας που το καθόρισε από την τσέπη του, αλλά όλοι εμείς!

Χθες στις 6 μ.μ., με τον ήλιο δυό οργιές στον ουρανό και όλα τα φώτα φουλ αναμμένα!

Και όλα αυτά, ενώ στις 12 τ’ Απρίλη περιμένουμε την άφιξη του πρώτου κρουαζιεροπλοίου, του «COSTA NEORIVIERA»!

Και όλα αυτά, ενώ προχθές είχαμε την άφιξη του εκπαιδευτικού (πολλαπλού ρόλου) Ισραηλινού πλοίου NIR με επιβαίνοντες περίπου 100 Ισραηλινούς Δόκιμους του Πολεμικού Ναυτικού (που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό ταξίδι στο Νησί μας) και χώρια το πλήρωμα, παίρνοντας μαζί τους τις χειρότερες εικόνες για την πόλη μας.

Το Κτίριο υποδοχής των επισκεπτών μας στο Μπαστούνι έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς της Πόλης μας, αφού είναι η «πρώτη προσέγγιση» από θαλάσσης του τουριστικού μας προϊόντος, των υπηρεσιών μας, του Πολιτισμού μας!

Και μην αναρωτηθεί κανείς γιατί τόση απαξίωση, εγκατάλειψη, αδιαφορία! Οι εικόνες αυτές είναι πλέον «καθεστώς» σε όλη την Κεφαλονιά!

Ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ήρθε η ώρα (έστω και μετά από 7 χρόνια θητείας), να εγκαταλείψει το «θρόνο» του μέσα από το «ερμητικά κλειστό» Μέγαρο και να «περπατήσει» την πόλη μας, απ’ άκρη σ’ άκρη, από το Φανάρι μέχρι τον Κούταβο, από το Νάπιερ ως τις Απανόστρατες, πίσω από τα Δημοτικά Καταστήματα στην Αγορά, στις Λαϊκές Κατοικίες, ως ένας απλός πολίτης, ως ένας πολύτιμος επισκέπτης. Και τότε, ίσως δει την κατάντια που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Δήμου που διοικεί, του Δήμου που του «εμπιστεύθηκαν» οι Κεφαλονίτες! Και να συνεχίσει, «με μάτια ανοιχτά» να επισκεφτεί όλα τα Χωριά μας που ρημάζουν μέρα με την μέρα! Να δει αυτά που οι κάτοικοι βιώνουν καθημερινά και οι επισκέπτες μας «εσπράττουν»! Αυτό επιτάσσει το καθήκον του ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ του Νησιού μας.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκκάτος, που έχει κάνει δεκάδες ταξίδια σε όλο τον Κόσμο, θα πρέπει να μας πει σε ποιό Κράτος έχει συναντήσει τέτοια κατάντια. Θα πρέπει να μας πει πως «σπονσονάρει» την Κεφαλονιά, όταν βιώνουμε όλες αυτές τις ασχήμιες, και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχή! Θα πρέπει να μας πει πως συνεχίζει να «ανέχεται» όλη αυτήν την κατάντια, που προσβάλλει και τον ίδιο προσωπικά ως ο εκπρόσωπος της Τουρισμού μας Αγοράς!

Κε Κεκκάτε, ως πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, έχετε ακόμα μία φορά την τελική ευθύνη για την κατάντια του Κτιρίου, το οποία φέρει (μισοφαγωμένη) στην ταμπέλα του «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ», εκθέτοντας, φαρδιά-πλατιά και ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ η επικρατούσα κατάσταση!

Ηδη οι πρώτοι ξένοι τουρίστες έχουν καταφθάσει (μεμονωμένα) στο Νησί μας, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα «ανοίγουν οι πύλες» της νέας τουριστικής σεζόν με την άφιξη του πρώτου τσέρτερ από το Βρετανία (Λονδίνο) και την Τρίτη 27/3 με την άφιξη τριών τσάρτες, από Βρετανία, Ιταλία και Γερμανία.