5ος Aγώνας Δρόμου «Φωκάτα» στις 10 Iουλίου από A.O. Φωκάτων, Σύλλογο Δρομέων και KEΔHKE

O Α.O. Φωκάτων με την Π.Ε Κεφαλληνίας τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλληνίας και την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. συνδιοργανώνει τον πέμπτο αγώνα δρόμου στα Φωκάτα την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρα 19.30.

Με στόχο εφικτό και ψυχαγωγικό, με προσφορά στην υγεία μας, σωματική και ψυχική, ας τρέξουμε ή ας περπατήσουμε για να συμμετέχουμε και να τερματίσουμε στον Αγώνα Δρόμου Φωκάτα 2016

Αγώνας Χειροπάλης:
Επίσης για πρώτη φορα θα πραγματοποιηθει και αγώνας χειροπάλης όπου θα υπαρξουν ανακοινώσεις για τον αγώνα αυτόν.

Η διαδρομή:
Η διαδρομή είναι στην πλειοψηφία της ευθεία με μερικές ανηφόρες και με ωραία εναλλαγή τοπίου.
Αφετηρία και τερματισμός είναι η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη στα Φωκάτα. Πιο συγκεκριμένα, απο το προαύλιο του Αγ. Ιωάννη Φωκάτων δεξιά ακολουθούμε κατηφορικό δρόμο 150μ. Στρίβουμε δεξιά όπου διανύοντας μια απόσταση 250μ άσφαλτο και 800μ χωματόδρομο (ομαλή διαδρομή) φθάνουμε στο τέλος του χωματόδρομου. Στρίβοντας δεξιά στην άσφαλτο (ενετική οδός) και μετά από 200μ. περίπου στρίβουμε πάλι δεξιά ανηφορίζοντας για τον κεντρικό δρόμο Λακύθρας, τον οποίο διασχίζουμε έως την πλατεία, όπου στρίβοντας δεξιά, κατηφορίζουμε φθάνοντας στα Φωκάτα όπου τα τελευταία 150μ. είναι ανηφορικά για τον τερματισμό στον προαύλιο χώρο του Αγ. Ιωάννη.

Σε όλη τη διαδρομή θα προσφέρονται νερά και μετά το πέρας του αγώνα θα μπορείτε να ανακτήσετε την χαμένη ενέργεια με γλυκά – χυμούς σε ειδικό μπουφέ.

Oι κατηγορίες:
Διαδρομή 50μ. για τους λιλιπούτιους αθλητές Αγόρια έως 6 ετών, κορίτσια έως 6 ετών.
Διαδρομή 550μ. Εδώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε μια διαδρομή 550 μέτρων για την χαρά της συμμετοχής.
• Αγόρια 7- 10 ετών, κορίτσια 7 – 10 ετών.
• Αγόρια 11-12 ετών, κορίτσια 11-12 ετών.
Διαδρομή 5 km περίπου (5.250 km ακριβώς)
• 13-18 ετών κορίτσια, 13-18 ετών Αγόρια.
• 19- 30 ετών Αντρες, 19-30 ετών Γυναίκες.
• 31-40 ετών Γυναίκες, 31-40 ετών Ανδρών.
• 41-50 ετών Γυναίκες, 41-50 ετών Ανδρών
• 51 + Γυναίκες, 51+ Ανδρών
Διαδικασία συμμετοχής
Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μικροί-μεγάλοι παρακαλούνται να βρίσκονται στον στην εκκλησία Αγ. Ιωάννη στις 18.00 το απόγευμα την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 για την εγγραφή τους.
Απαραιτήτα να φέρουν μαζί αστυνομική ταυτότητα, ενώ οι ανήλικοι να συνοδεύονται από κάποιον κηδεμόνα.
Υπογράφουμε άπαντες στην γραμματεία δήλωση ότι η ευθύνη για ενδεχόμενα θέματα υγείας που τυχόν προκύψουν βαρύνει τους συμμετέχοντες και όχι τους διοργανωτές.
Για τα παιδιά έως 18 ετών υπογράφει ο κηδεμόνας.Δηλώνουμε ηλικία και λαμβάνουμε αριθμό.
Για τα αυτοκίνητα υπάρχει αρκετός χώρος για parking.

Βραβεύσεις
Κύπελλα θα πάρουν οι πρώτοι νικητές για κάθε κατηγορία, και μετάλλια οι δευτεροι και τρίτοι, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.
Mην ξεχνάτε Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, 6 ώρα το απόγευμα για εγγραφή όλοι στην εκκλησία του Αγ.Ιωάννη στα Φωκάτα για να ξεκινήσει ο αγώνας μετά από μία ώρα.

αφισα-φωκατα_Page_1