5 γεγονότα που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση

Η ιστορική Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη

Πέντε γεγονότα που έκαναν αίσθηση κατά την 10ήμερη διακοπή της έκδοσης του «Η», λόγω της άδειας του «τημ» του, ήταν:

  • Η νέα μεγάλη πρόκληση, του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος μετά την Αγιά Σοφιά μετέτρεψε σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη (21/8).
  • Η νέα έξαρση του κορονοϊού στη Χώρα, που ανάγκασε την Κυβέρνηση (24/8) στην επάνοδο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμοξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα, τον οποίο όταν απουσιάζει θα αντικαθιστά ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης.
  • Η νέα μεγάλη συναυλία «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», που έγινε στο γήπεδο Φαρακλάτων (17/8) από τον Παναγή Μπαρμπάτη στον οποίο ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έχει εμπιστευθεί το έργο του. Η συναυλία έγινε στον εορτασμό των 40 χρόνων του Αθλητικού Συλλόγου «Εύγερος».
  • Θλίψη και συγκίνηση σ’ όλη τη Χώρα καθώς έφυγε από τη ζωή (23/8) σε ηλικία 79 χρονών ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος, ο οποίος ταυτίστηκε με το Νέο Κύμα.
  • Ο κορονοϊός προσέβαλε (15/8) τον εκδότη της καθημερινής εφημερίδας «Ημέρα της Ζακύνθου» και CEO του καναλιού «Ionian Channel» Σπύρο Καμπιώτη, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.
Η ιστορική Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη
Ν. Χαρδαλιάς
Π. Μπαρμπάτης
Γ. Πουλόπουλος
Σπ. Καμπιώτης