5.000.000 Ε για τους σεισμοπαθείς της Παλικής από την Ενωση Περιφερειών Ελλάδος

Για την πορεία των έργων του νησιού μας, ενημέρωσε το Δ.Σ. ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. Κεφαλονιάς. O δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης απουσίαζε, για άλλη μία φορά, επειδή παρεβρισκόταν σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα, για τις αλλαγές στους Δήμους, όπως πληροφόρησε το Σώμα ο κ. Λυκούδης.
O αναπληρωτής δημάρχου ενημέρωσε το Σώμα ότι με αποφάσεις του Δ.Σ. ξεκινούν τα έργα της κεντρικής Πλατείας και της Π. Βαλλιάνου, ενώ παράλληλα πληροφόρησε για τον συμπολίτη μας που προσέφυγε δικαστικά για αναστολή του έργου (Βλ. διπλανή σελίδα).
Επιπλέον ο κ. Λυκούδης ενημέρωσε ότι έχει συμβασιοποιηθεί το έργο το τμήμα από τη Γέφυρα Αργοστολίου μέχρι τη λαχαναγορά και ξεκινάει, ενώ απομένουν ο δρόμος της 21ης Μαΐου και ο δρόμος με τους φοίνικες, για τα οποία θα γίνει προσπάθεια να προχωρήσουν αργότερα. Εχει ολοκληρωθεί το δίκτυο της ύδρευσης και έχει υπογραφεί το έργο γαι το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού. Τα έργα στο Λιμάνι Αργοστολίου έχουν ολοκληρωθεί. Oι ασφαλτοστρώσεις στο πυρόπληκτο δίκτυο Λειβαθούς ολοκληρώθηκαν, κ.ά.
Επίσης, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι ο Δήμος κέρδισε την δικαστική διαμάχη με συμπολίτη μας για το έργο της Αποχέτευσης Πόρου και έτσι το έργο αυτό ξεμπλοκάρει και προχωράει.
O επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Γκισγκίνης επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ολοκλήρωση των έργων, αν δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση. Επ’ αυτού ο αναπληρωτής δημάρχου απάντησε ότι «αν μπούμε στη λογική ότι επειδή μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες και να μπλοκάρει η χρηματοδότηση, τότε δεν πρέπει να ξεκινήσουμε κανένα έργο. Θα πω το εξής:¨ Δεν πέφτει αυτός που σέρνεται, πέφτει αυτός που τρέχει. Και εμείς τρέχουμε, δεν σερνόμαστε».
Επιπλέον, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι ο Δήμος γίνεται αντικείμενο κριτικής για πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο νησί μας, τα οποία δεν βρίσκονται στην αρμοδιότητά του.
Μιά καλή είδηση που μετέφερε ο κ. Λυκούδης είναι ότι 5.000.000 Ευρώ ήρθαν στην Περιφέρεια μας από την Ενωση Περιφερειών Ελλάδος και μάλιστα σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο για να συζητηθεί το πώς θα διοχετευτούν στην πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή της Παλικής.
Για τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα συζητηθεί το θέμα του Αεροδρομίου ο κ. Λυκούδης ανακοίνωσε ότι θα παρεβρεθεί ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, ενώ πρόσκληση έχει σταλεί και στην βουλευτή κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
O δ.σ. της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» κ. Διονύσης Αραβαντινός έκανε πρόταση στο Σώμα να τιμηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κεφαλονιάς ο αθλητής Γεράσιμος Λιγνός, ο οποίος συμμετείχε στους Παραολυμπαικούς Αγώνες του Ρίο.
• Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η.

Μ.Κ.-

 91aa868500d0d15bd38df58c335f14fa