Σοκ και θρήνος επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο της Χώρας απ’ τον αδόκητο χαμό του 52χρονου επιχειρηματία των σουπερ-μάρκετ Στέλιου Σκλαβενίτη, ο οποίος κατά τον δίδυμο σεισμό του 2014 ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν την Κεφαλονιά.

Οπως είπε χθες στον «Η» ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος, όταν έγινε ο πρώτος σεισμός, τηλεφώνησε στις 9 το πρωί στον Στέλιο Σκλαβενίτη, τον οποίο γνώριζε πολύ καλά.

-Στελάκη, του είπε, όπως είδες έγινε σεισμός στην Κεφαλονιά, ο τόπος έπαθε ζημιά. Πρέπει να βοηθήσεις…

-Ναι, Γιώργο μου, του απαντησε, θα το κοιτάξω αμέσως…

Στις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Στέλιος Σκλαβενίτης είχε ετοιμάσει τρεις νταλίκες με τρόφιμα για να ταξιδέψουν στην Παλική για τους σεισμοπαθείς.

Το μόνο που ζήτησε ήταν ότι ήθελε να συνοδέψει τα τρόφιμα ο ίδιος ο Γιώργος Τζωρτζάτος στην Κεφαλονιά, όπερ και εγένετο.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης έφυγε απ’ τη ζωή την Κυριακή το πρωί εξαιτίας επιπλοκών που παρουσιάστηκαν από τη νόσο γρίπης τύπου Β, από την οποία είχε προσβληθεί.

Την περασμένη εβδομάδα προσβλήθηκε από γρίπη, όμως στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, το βράδυ του Σαββάτου. Η κατάστασή του κρίθηκε πολύ σοβαρή και αμέσως μεταφέρθηκε στην Εντατική. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το πρωί της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή.

Το επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου

«Ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 3 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

  •  Ο δήμαρχος

Από το Γραφείο Τύπου δημάρχου Κεφαλονιάς, εκδόθηκε χθες το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την πρόωρη, άδικη και μεγάλη απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Εφυγε από τη ζωή ένας ΜΕΓΑΛΟΣ άνθρωπος που είχε βοηθήσει έμπρακτα την Κεφαλονιά την δύσκολη περίοδο των σεισμών το 2014.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

Δήμαρχος Κεφαλονιάς

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ο «εγκέφαλος» του Ομίλου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 52 του χρόνια…
Τα Σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης αριθμούν 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Στον κύκλο:

Η λευκαδίτικη εταιρεία Σκλαβενίτης ξεκίνησε το 1954


Η εταιρεία Σκλαβενίτης ιδρύθηκε το 1954 από τους Λευκαδίτες Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως χονδρεμπόριο. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Εξαγοράζοντας συνεχώς μικρά σούπερ μάρκετ που δεν πήγαιναν καλά, η εταιρεία έφθασε στην εξαγορά του Μαρινόπουλου, που ήταν η τελευταία μεγάλη επιχειρηματική κίνηση.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του Ομίλου και σήκωσαν το βάρος της εξαγοράς και συγχώνευσης με τον «Μαρινόπουλο», μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο. Μετά από αυτήν ο Ομιλος Σκλαβενίτη αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τα αδέρφια Σκλαβενίτη