«10.000 ευρώ αντί για 7.000 είχε κοστίσει το κλάδεμα των ευκαλύπτων στη Σάμη επί Κατσαίτη», τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρους του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Επειδή ορισμένα «παρα-site» νομίζουν ότι μπορούν να «πετάνε λάσπη» ανεξέλεγκτα εκπληρώνοντας την «εργολαβική» αποστολή τους να συκοφαντούν μόνιμα τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, τονίζουμε τα εξής σε σχέση με παραπλανητικό δημοσίευμα πως τάχα τα 7.000 ευρώ που δαπανήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης για το κλάδεμα των ευκαλύπτων στην παραλιακή οδό της Σάμης είναι …«υπέρογκο ποσό»:

Για την ίδια ακριβώς εργασία το 2013 επί Προεδρείας Ελπίδας Κατσαίτη δαπανήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης 10.000 ευρώ (AΔΑ ΒΛ94ΟΡΗ0-Ν6Ψ).

 Επομένως τα σχόλια ότι δήθεν επί Μοσχονά υπήρξε σπατάλη είναι εκτός τόπου και χρόνου Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους και η Ανάσταση του Κυρίου να γαληνέψει τις ψυχές όλων των ανθρώπων

Ο πρόεδρος Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου

Κεφαλληνίας και Ιθάκης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ

  • Επί της επιστολής του κ. Μοσχονά ο «Η» έχει να παρατηρήσει τα εξής:

Σχετικά με την αναφορά του κ. προέδρου ότι «το 2013 επί Προεδρείας Ελπίδας Κατσαϊτη δαπανήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης 10.000 ευρώ (AΔΑ ΒΛ94ΟΡΗ0-Ν6Ψ)» για την κοπή των ίδιων δένδρων στη Σάμη, η εφημερίδα μας έκανε σχετική έρευνα και από μαρτυρίες Σαμικών και τοπικών παραγόντων, πληροφορήθηκε ότι όντως το 2013 για την κοπή των δένδρων στη Σάμη δαπανήθηκαν τα 10 χιλιάρικα.

Ομως:

Το 2013, η κοπή των δένδρων, που έγινε μετά από εισήγηση του τότε δημοτικού συμβούλου, ενταλμένου συμβούλου της Σάμης και μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Θεοτόκη Καβαλιεράτου, αφορούσε μία «επιχείρηση» κοπής των ευκαλύπτων και των φοινίκων που είχαν «αντρέψει» και οι εργασίες ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις πρόσφατες. Τα δένδρα ήταν τεράστια, κάτω από τα οποία οι επαγγελματίες «στέγαζαν» τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεών τους. Μάλιστα, η τότε κοπή είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων των κατοίκων, που ήταν αντίθετοι.

Η πρόσφατη κοπή των δένδρων δεν έχει καμία σχέση, ως μέγεθος εργασιών με αυτή του 2013!

Για να διευκρινίσουμε, ότι ούτε το 2013, ούτε τώρα, είμαστε σύμφωνοι με το κατακρεούργημα των δένδρων, όμως, όπως τα φωτογραφικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν, το τωρινό, είναι μία καθαρά «μπακατσοδουλειά» έτσι «για νάχουμε δουλειά», να παίρνουμε αποφάσεις, να κόβουμε εντάλματα!

Αποτέλεσμα κοπής δένδρων το 2018
Αποτέλεσμα κοπής δένδρων το 2013
Ο πρόεδρος του Λ. Τ. Aλ. Μοσχονάς