Υπογράφει σήμερα η σύμβαση για το έργο του Εργαστασίου Επεξεργασίας Νερού στο Αργοστόλι, στο Δημαρχείο από τον  δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη και τον ανάδοχο του έργου από τη «Μεσόγειος Α.Ε.» Διονύση Γεωργόπουλο. Παρόν στις υπογραφές ήταν και ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Τεχνικών Εργων Διονύσης Λυκούδης καθώς και ο δ.σ. και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαδάτος.

Ο κ. Παρίσης στις αρχικές του δηλώσεις, τόνισε ότι είναι πολύ περήφανος που το έργο αυτό ξεκινάει καθώς Θα καταφέρει να αναβαθμίσει το νησί της Κεφαλονιάς τόσο οικονομικά όσο και ποιοτικά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Λυκούδης όπου δήλωσε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή Θα προχωρήσει την κοινωνία της Κεφαλονιάς ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον, και ότι δεν αρκείται μόνο στα έργα ανάπλασης και εικόνας του νησιού μας αλλά και στα μεγαλύτερης αξίας, όπως αυτά τα έργα της  υποδομής. Πρόσθεσε δε, ότι ξεκινάνε και τα έργα ολοκλήρωσης της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου (Πλατεία), καθώς σε λίγο καιρό Θα αρχίσουν και τα έργα στην οδό 21ης Μαΐου, στην οδό Λαυράγκα και τέλος στην οδό Ριζοσπαστών καθώς και ότι ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα του Νέου Γηροκομείου, το οποίο θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα.

Ιδιαίτερα περήφανος για την υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο κ. Ανουσάκης καθώς τόνισε πως ο Δήμος της Κεφαλονιάς είναι αρκετά μπροστά από άλλους Δήμους της Ελλάδας και τα έργα που λαμβάνουν χώρα στο νησί  μας ολοκληρώνονται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς παρόλη την κρίση που βασανίζει τη Χώρα μας. Το έργο του εργοστασίου το παρουσίασε ως «έργο πνοής» καθώς δήλωσε ότι ως ΔΕΥΑΚ έκαναν το καλύτερο δυνατό για να πετύχουν αποτελέσματα που ακόμα και μεγάλες πόλεις, όπως για  παράδειγμα αυτή την Θεσσαλονίκης, δεν μπορούν να τα καταφέρουν. 

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνσε με τη σειρά του ότι η εταιρεία Θα χρησιμοποιήσει για το έργο τη πιο σύγχρονη μορφή τεχνολογίας, αντίστροφη όσμωση, καθώς και ότι θα χρησιμοποιηθούν και φωτοβολτάίκά, για να μειωθεί το κόστος ακόμα πιο πολύ. Δήλωσε μάλιστα, ότι είναι αρκετά αισιόδοξος ως προς τον χρόνοδιεκπεραίωσης του έργου, αφού υπολογίζει ότι τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2018, ο Κεφαλονίτης θα μπορεί να πιεί νερό από τη βρύση του σπιτιού του.

Σε έρωτηση σχετικά με το εάν θα υπάρχει επιπλέον κόστος καθώς και για το ποιά Θα είναι η ποιότητα του νερού που θα λαμβάνει ο καταναλωτής, ο κ. Λυκούδης απάντησε  ότι θα είναι περίπου 0,11 Ε ανά κυβικό μέτρο του νερού. Οσον αφορά την ποιότητα δήλωσε ότι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθει θα είναι τόσο εξελιγμένη που θα υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι του προϊόντος, αφού επίσης Θα υπάρξει και μια παράπλευρη σύμβαση επιμέλειας για το τελικό πρόϊον νερού στην πολή μας.

Τέλος, τόνισε μαζί με τον κ. Παρίση, ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί για το δίκτυο ύδρευσης του νησιού μας δεν είναι μόνο τα 7,247,130.40 Ε του εργοστασίου, αλλά επιπλέον 10.000.000 Ε και για την αλλαγή των σωλήνων του δικτύου της πόλης.