Οι πρώτοι αλλοδαποί τουρίστες έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στην Κεφαλονιά και τις ημέρες του Πάσχα το νησί κατακλύστηκε από Έλληνες επισκέπτες.

Την ίδια ώρα η ετοιμότητα των δημοτικών τουριστικών μας υποδομών είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

Οι άθλιες εικόνες στο Μπαστούνι των κρουαζιεροπλοίων, η κατάσταση αίσχους στον ξακουστό Μύρτο και η πλωτή-σκάνδαλο του Φισκάρδου που σήμερα αποκαλύπτουμε, αποτελούν την προμετωπίδα της τουριστικής Κεφαλονιάς!

Από τη μια μεριά είναι λοιπόν οι εικόνες της αθλιότητας που εμφανίζονται στην Κεφαλονιά και από την άλλη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αρμόδιο και υπεύθυνο για τις θαλάσσιες εισόδους του νησιού μας, εδώ κι ένα χρόνο που βρίσκεται στα «στιβαρά χέρια» του δημοτικού συμβούλου Αλέξη Μοσχονά γράφει την δικιά του …ιστορία στις απευθείας αναθέσεις της Δημοτικής Αρχής και τις …αφανείς εργασίες!

☞Αρχικά αποκαλύψαμε (ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ 31/3/2018) με αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι σε …4 μόλις μήνες (από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο 2017) ξοδεύτηκαν από το Λιμενικό Ταμείο και με την υπογραφή του προέδρου Αλέξη Μοσχονά δια της μεθόδου της απευθείας ανάθεσης για το Μπαστούνι των κρουαζιεροπλοίων:

14.540 ευρώ μόνο για βαψίματα και γενικά συντηρήσεις!

19.666 ευρώ για τα ηλεκτρολογικά!

Και στο σύνολο …34.206 ευρώ!

☞Στη συνέχεια στις 5/4/2018 αποκαλύψαμε ότι σε δύο μόλις ημέρες 27 και 29 Μαρτίου έγιναν δύο αναθέσεις ξεπέτα …9.000 ευρώ για συντήρηση του μπαστουνιού το οποίο συνεχίζει ναχει τα μαύρα του τα χάλια.

Τα στοιχήματα τώρα που πέφτουν στην πιάτσα είναι …αν θα ξεπεράσει ο Μοσχονάς τις περσινές αναθέσεις των 34 χιλιάρικων που πήγανε στο βρόντο! Προς το παρόν προμηνύεται νέο ρεκόρ αφού εφέτος το ξεκίνημα των αναθέσεων έγινε …δύο μήνες νωρίτερα από πέρυσι!

☞Η τρίτη αποκάλυψη ήλθε με το εύγλωττο πρωτοσέλιδο του «Η» στις 5 Απριλίου:

«Με ταχύτητα….φωτός οι πληρωμές στο Λιμενικό Ταμείο».

Αποκαλύπταμε λοιπόν ότι μέσα σε 24 ώρες (2 και 3 Απριλίου) σπάσανε όλα τα ρεκόρ του δημόσιου τομέα!

Εκδίδονται δύο αποφάσεις για «προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής» 2.103 ευρώ η μία και 2.237 ευρώ η δεύτερη. Υπογράφονται οι δύο συμβάσεις και …πληρώνονται και τα δύο εντάλματα, αφού πρώτα πάνε στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εγκριθούνε!

Στο ίδιο ρεπορτάζ θέταμε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τις δύο προμήθειες, αλλά …«ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» από τον εύθικτο κατά τα άλλα κύριο Μοσχονά να διευκρινίσει τουλάχιστον …που πήγαν τα 4.340 ευρώ για μπογιές!

Και μιλάμε περί «ευθιξίας» γιατί για τα 7 χιλιάρικα που έδωσε για τα δένδρα της Σάμης έσπευσε μεν να απαντήσει στα σχετικά δημοσιεύματα με τον αρκετά πρωτότυπο τρόπο (σε ελεύθερη μετάφραση) …«τι μου λέτε πως είναι πολλά, όταν η Κατσαίτη έδωσε για την ίδια δουλειά 10 χιλιάρικα». Βέβαια ο κύριος Μοσχονάς «κατάπιε τη γλώσσα του» όταν με φωτογραφίες αποκαλύψαμε ότι …μόνο ίδιες εργασίες δεν αφορούσαν οι δύο αναθέσεις! Πάντως οι συμβουλάτορες του που το προέτρεψαν να απαντήσει …τον πήραν στο λαιμό τους…

Πλωτή προβλήματα Φισκάρδου: Μια …πονεμένη ιστορία!

Σήμερα αποκαλύπτουμε την τέταρτη ιστορία με τις απευθείας αναθέσεις Μοσχονά και ελπίζουμε σε μια απάντηση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά αφορά το ξακουσμένο Φισκάρδο τον πιο φημισμένο προορισμό τουριστικών σκαφών στην Κεφαλονιά, ίσως και σε όλο το Ιόνιο.

Ο λόγος για την πλωτή προβλήτα του πανέμορφου Φισκάρδου με τα εκατοντάδες τουριστικά σκάφη να πλημμυρίζουν το γραφικό λιμανάκι και αραξοβόλι να μην έχουν για μεγάλο διάστημα στην τουριστική περίοδο.

Η πλωτή φτιαγμένη εδώ και χρόνια βγήκε στη στεριά για συντήρηση πριν δύο χρόνια και έκτοτε …«βόσκει» σε κάποιο χωράφι παρατημένη και …ξαπλωμένη.

Και σαν να μην έφτανε η εγκατάλειψη της πλωτής ξοδεύτηκαν και από πάνω το 2017 …13.690 ευρώ για «μικροεπισκευές», αλλά όχι επισκευή δεν έγινε αλλά …«το καλλίτερο» στο τέλος!

Καταρχήν και για να μην υπάρξει αμφιβολία για τις αποκαλύψεις μας, ιδού το ιστορικό των τεσσάρων «τζούφιων» αναθέσεων Μοσχονά για την πλωτή του Φισκάρδου μέσα στο 2017:

1η ανάθεση 26/6/2017, δαπάνης 3.720 ευρώ για «την ανέλκυση και μεταφορά της πλωτής προβλήτας Φισκάρδου» (απόφαση 54/17 με ΑΔΑ: 7ΖΦ2ΟΡΗ0-ΡΚΟ)

2η ανάθεση 4/9/2017 δαπάνης 2.490 ευρώ για «την μεταφορά της  πλωτής προβλήτας  Φισκάρδου, για την καταγραφή των ζημιών της και την διευκόλυνση της επισκευής της» (απόφαση 106/17 με ΑΔΑ: ΩΜΕΣΟΡΗ0-Ν32)

3η ανάθεση 22/9/2017 δαπάνης 2.490 ευρώ για «προμήθεια υλικών για επισκευή πλωτής» (απόφαση 112/17 με ΑΔΑ: 6586ΟΡΗ0-Φ5Υ)

4η ανάθεση 22/9/2017 δαπάνης 4.990 ευρώ για «ερ-

γασίες μικροεπισκευών στην πλωτή» (απόφαση 113/17 με ΑΔΑ: 7ΖΒΕΟΡΗ0-2ΕΓ)

Και οι τέσσαρες αναθέσεις συνολικού ύψους 13.690 ευρώ φυσικά πληρώθηκαν …«με ταχύτητα …φωτός» κατά την προσφιλή τακτική Μοσχονά στους «ημέτερους»!

Και μιλάμε για «ημέτερους» γιατί και οι τέσσερεις αναθέσεις έγιναν στον ίδιο επαγγελματία!

Οι δύο πρώτες αναθέσεις με σύνολο δαπάνης 6.210 ευρώ έγιναν για τον ίδιο σκοπό …τη μεταφορά της πλωτής και οι άλλες δύο που αφορούσαν υλικά και εργασίες μικροεπισκευών ουδείς Φισκαρδιώτης παίρνει όρκο ότ …έγιναν πολύ περισσότερο όταν …22/3/2018 σκάει άλλη μία απευθείας ανάθεση δαπάνης …9.994,40 ευρώ παρακαλώ!

Στον ίδιο επαγγελματία και για τις ίδιες δουλειές που είχαν ήδη ανατεθεί και πληρωθεί μέσα στο 2017 για …«μεταφορά-σύνδεση-αποσύνδεση-ανέλκυση της πλωτής εξέδρας Φισκάρδου-απομάκρυνση-επανατοποθέτηση μπλόκια».

Κι εκεί που θα λέγανε οι φουκαράδες οι Φισκαρδιώτες …«χαλάλι τα 23.684,40 ευρώ, τουλάχιστον φέτος θάχουμε την πλωτή πελαωμένη στη θέση της» σκάει μια νέα ανάθεση που αφενός παραπέμπει την υπόθεση της «πλωτής προβλήτας Φισκάρδου» στο άγνωστο μέλλον τραυματίζοντας ακόμη περισσότερο το θαλάσσιο τουρισμό του νησιού μας και δεύτερον εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τις μέχρι τώρα αναθέσεις του και τα ξοδεμένα 24 χιλιάρικα.

Με λίγα λόγια ιδού ο μέγας άθλος Μοσχονά για την πλωτή Φισκάρδου.

Στην 7η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στις 26/3/2018 με σχεδόν όλα τα μέλη παρόντα εκτός ενός, ο Μοσχονάς εισηγείται στο Συμβούλιο και αυτό ομόφωνα «αναθέτει στην εξ Αθηνών ΧΧΧΧ Ε.Π.Ε, την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Μελέτη αγκυροβολίας εποχικού πλωτού προβλήτα στο λιμένα Φισκάρδου» και μάλιστα με το όχι ευκαταφρόνητο ποσόν των 14.012 ευρώ!

Μάλιστα!

Έπρεπε να ξοδευτούν 24 χιλιάρικα κοντά, για επισκευές και κόντρα επισκευές της πλωτής, για μεταφορά και κόντρα μεταφορά της, για να ανακαλυφτεί με το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου (!) ότι απαιτείται «διαστασιολόγηση του συστήματος αγκύρωσης του εποχικού πλωτού προβλήτα τόσο στη θέση παραμονής αυτού κατά τη θερινή περίοδο όσο και στη θέση διαχείμασης»!

Και επί πλέον των παραπάνω, επίσης ξαφνικά ανακαλύπτεται ότι απαιτείται …«αδειοδότηση του εποχικού πλωτού προβλήτα»!!!

Ναι καλά διαβάζεται!

Με τα πρώτα τουριστικά σκάφη να έχουν αρχίσει νάρχονται, «ο καπετάνιος» του Λιμενικού Ταμείου ανακαλύπτει ξαφνικά πως …. απαιτείται άδεια για την πλωτή του Φισκάρδου και μελέτη για την αγκύρωση της και αφού εν τω μεταξύ έχει ξοδέψει τα μαλλιοκέφαλα του γι’αυτήν!

Μετά τις εικόνες ντροπής στο Μπαστούνι των κρουαζιεροπλοίων και το αίσχος του Μύρτου, έρχεται να τριτώσει «η αξιοπιστία» των αρμοδίων περί τον τουρισμό με την πρωτοφανή ιστορία της πλωτής του Φισκάρδου και να επιβεβαιωθεί πως μόνο «το KEKATOS TOURS» δουλεύει άψογα και αξιόπιστα με τα λεφτά βεβαίως των κορόιδων…

Εύγε!

Υ.Γ. 1. Συντονιστείτε με τον ΗΜΕΡΗΣΙΟ γιατί αύριο θα έχουμε τη συνέχεια των άθλων στις απευθείας αναθέσεις που πληρώνονται αστραπή αλλά … ουδείς «βάζει το χέρι του στο ευαγγέλιο» ότι γίνονται.

Υ.Γ.2. Και καλή η δημοτική αρχή έχει κάθε λόγο να κάνει τον …Κινέζο και να μην μιλάει και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου μετά το κάζο με την απάντηση για τα κλαδέματα της Σάμης …νάχει ορκιστεί πως δεν ξαναδίνει απάντηση, η αντιπολίτευση βρε Κεφαλονίτες τι ρόλο παίζει;

Η …περιβόητη Πλωτή του Φισκάρδου, αντί να είναι ξαπλωμένη στη θάλασσα, είναι ξαπλωμένη μέσα σε …χωράφια, προς …δόξαν της Δημοτικής Αρχής και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου…