«Τα τελευταία χρόνια οι διάφορες συγκυρίες και έντονη ολιγωρία διοικούντων και κυβερνώντων έφεραν το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στην απόλυτη ένδεια».

Αυτό τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Φίλων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, μετά τα όσα διαδραματίζονται στο Ιδρυμα, το οποίο απειλείται πάλι με λουκέτο και ζητάει «να βρεθεί λύση πριν επέλθει ο ξαφνικός θάνατος».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η προσπάθεια του «Μαντζαβινάτειου» Νοσοκομείου Ληξουρίου να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κόσμο του Ληξουρίου αλλά και της Κεφαλονιάς γενικότερα υπήρξε διαχρονικά πολύ έντονη. Αρχικά η προσπάθεια έφερε καρπούς, πάντοτε παράλληλα και ποτέ ανταγωνιστικά προς το Αργοστόλι.

Τα τελευταία χρόνια όμως, διάφορες συγκυρίες (μεταξύ άλλων και αποσπάσεις ζωτικών ειδικοτήτων ιατρών, δήθεν για κάλυψη των αναγκών των εφημεριών στο νοσοκομείο στο Αργοστόλι) και έντονη ολιγωρία εκ μέρους των διοικούντων και των κυβερνόντων έφεραν το νοσοκομείο στην απόλυτη ένδεια. Ήδη στο τέλος του περασμένου χρόνου (2017) συνταξιοδοτήθηκαν δύο βασικά στελέχη.

Ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής που είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του πέρα από τις απλές υποχρεώσεις και ο διευθυντής του ακτινολογικού εργαστηρίου.

Τώρα συνταξιοδοτείται ακόμη ένας παθολόγος και παραμένει (για πόσο;) μία διευθύντρια στην παθολογική κλινική, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των εφημεριών.

Έτσι παραμένει το Νοσοκομείο ουσιαστικά χωρίς ιατρικό προσωπικό. Το νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει ήδη φτάσει στα όρια της αντοχής του, ακούγεται ότι θα αποσπασθεί στο Αργοστόλι.

Και εύλογα αναρωτιέται κανείς: Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, που τόσες σημαντικές υπηρεσίες προσέφερε και τόσες ζωές έσωσε, που θα πάει…; Πολύ περισσότερο, όταν το Νοσοκομείο στο Αργοστόλι ήδη λειτουργεί κάτω από το όριο των αναγκών των κατοίκων της Κεφαλονιάς.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε έστω και την τελευταία στιγμή να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και να δοθούν ουσιαστικές λύσεις από τους διοικούντες και τους αρμόδιους κυβερνώντες και μη για να μην επέλθει ξαφνικός θάνατος

Για τον Σύλλογο Φίλων του

Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου,

Γ. Γερουλάνος

Πρόεδρος

Διον. Κατερέλος

Γ. Γραμματεας

Το χθεσινό φύλλο του «Η» με πρωτοσέλιδο το θέμα του Νοσοκομείου
To Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Ν. Βιβλάκης: Το Μαντζαβινάτειο συνεχίζει να προσφέρει κανονικά υπηρεσίες


Ο κοινός διοικητής των Νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου Νίκος Βιβλάκης ανακοίνωσε χθες τα εξής:

Σε σχέση με Δημοσιεύματα στον τύπο τα οποία αναφέρουν προβλήματα του «Ματζαβινάτειου» Νοσοκομείου Ληξουρίου με «αναστολή λειτουργίας» της Παθολογικής Κλινικής και την μεταφορά του Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, σας αναφέρουμε τα εξής:

  • Το «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο Ληξουρίου συνεχίζει να προσφέρει τις υγειονομικές του υπηρεσίες κανονικά.
  • Καμία απόφαση αναστολής λειτουργίας δεν υφίσταται για τον φορέα μας, ούτε υπάρχει στις προθέσεις της 6ης Υ.ΠΕ και του Υπουργείου γεγονός που επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά και οι δύο Υπουργοί κατά την συνάντηση που είχαν με τοπικούς φορείς για το ίδιο θέμα τον Ιούνιο του 2016.
  •  Καμία μεταφορά οποιασδήποτε ιατρικής ειδικότητας ή λοιπού προσωπικού σε όμορο ή στο διασυνδεόμενο Νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί.

Την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης δύο θέσεων Παθολόγων και ενός Ακτινοδιαγνώστη.

Eως τότε πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες ενέργειες από την 6η ΥΠΕ προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν την Υγειονομική Φροντίδα που δικαιούνται και τους αρμόζει.

Ο Κοινός Διοικητής διασυνδεόμενων

 Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και Γενικού

Νοσοκομείου Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο»

Νίκος Βιβλάκης

Νίκος Βιβλάκης