Εδώ και 12 χρόνια όταν ο Αλέξανδρος Παρίσης εμφανίστηκε στην τοπική πολιτική σκηνή ελάχιστοι τον πίστεψαν.

Είμαστε από αυτούς τους λίγους που τον πιστέψαμε!

Πως έφερνε το διαφορετικό από αυτό που είχαμε μέχρι τότε γνωρίσει.

Τη μπέσα και την γνησιότητα του απλού, του καθημερινού Κεφαλονίτη.

Πως ήταν ένας ΓΝΗΣΙΟΣ άνθρωπος και πολιτικός και έτσι τον λανσάραμε μέσα από τις στήλες του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ.

Ο Γνήσιος κέρδισε το πολιτικό του στοίχημα και έγινε βουλευτής, έγινε δήμαρχος και παρ’ ολίγον να γίνει και νομάρχης.

Σήμερα διανύοντας τον όγδοο χρόνο της Δημαρχιακής του θητείας ο Αλέξανδρος Παρίσης δείχνει κόπωση.

Πολιτική κόπωση βεβαίως…

Μια κόπωση που την αντιλαμβάνονται οι πάντες και πολύ περισσότερο οι φίλοι του και οι συνεργάτες του, έτσι που κάποιοι από αυτούς έχοντας παρεξηγήσει …την Γνησιότητά του καβαλίκεψαν το καλάμι και ποιος τους πιάνει.

Εδώ και καιρό έχουμε «κρούσει τον κώδωνα» και του έχουμε πει ευθέως ότι «Ο κόσμος Γνήσιε εσένα ψήφισε για δήμαρχο και κανένα άλλο»!

Δυστυχώς δεν μας άκουσε…

Τα ίδια και η Δημοτική Παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλλονιάς».

Ο κάθε ένας κάνει ό,τι θέλει και ό,τι του καπνίσει.

Γράφει (ή, μάλλον, του γράφουνε…) μια ανακοίνωση έτσι για να βγούνε απωθημένα απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, παίρνει τα κλειδιά του Μεγάρου (πόσοι και ποιοί αλήθεια τα έχουνε;) και την στέλνει ακόμα και κυριακάτικα από την ηλεκτρονική διεύθυνση του …Γραφείου Τύπου του δημάρχου, σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Το αποτέλεσμα; Δηλητηριάζεται η τοπική κοινωνία με αρρωστημένες πρακτικές.

Πολώνεται το τοπικό πολιτικό κλίμα στα καλά καθούμενα και την ευθύνη μόνο αυτοί που πρέπει δεν την έχουν.

Και πάντως όχι ο κάθε Μοσχονάς, ο κάθε Λούκας, ο κάθε Αλούπης, ή αυτοί που από το παρασκήνιο κουνάνε τα νήματα ακόμα και γράφουν τις ακατανόητες ανακοινώσεις που οι άλλοι υπογράφουν.

Αυτός που την πληρώνει είναι …ο Γνήσιος!

Την ίδια ώρα το δημοτικό χρήμα διασπαθίζεται δεξιά και αριστερά και τα πραγματικά προβλήματα στην τοπική κοινωνία όχι μόνο παραμένουν αλλά και διογκώνονται.

Οι έλεγχοι επικρέμονται. Είτε από τη Δικαιοσύνη, είτε από τις Ελεγκτικές Αρχές, όσο και αν επιχειρείται η υποβάθμισή τους, είναι μια πραγματικότητα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αγαπητέ δήμαρχε, φίλτατε Γνήσιε.

Αν δεν τραβήξεις κανά αυτί σε λίγο …θα σου βαράνε καρπαζιές!

Αν δεν έχεις γίνει ήδη (με πόνο ψυχής το λέμε) καρπαζοεισπράχτορας …είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί.

Εκτός …εκτός και όλα αυτά είναι εις γνώση σου.

Τα ευλογείς και τα προσυπογράφεις!

Εις γνώση σου …τα μαθήματα δημοσιογραφίας και νομικών γνώσεων από βουκόλους σε ανθρώπους που μετράνε κοντά 50 χρόνια στην πιάτσα.

Εις γνώση σου …τα μαθήματα περί «νέας εποχής» από «πολιτικούς σαλταδόρους» και οσφυοκάμπτες εξ επαγγέλματος.

Εις γνώση σου …ο ευτελισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης από επιστρατευμένους φουκαράδες για «να σπάσουμε πλάκα».

Εις γνώση σου …ότι αντί ανοιγμάτων στην κοινωνία ορθώνονται τοίχοι.

Εις γνώση σου …ότι δικοί σου συνεργάτες (όπως ο Κώστας ο Διακάτος) διαπομπεύονται δημοσίως από άλλους δικούς σου συνεργάτες που απλά αυτοί οι τελευταίοι έχουν αναγορευτεί σε νταήδες της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Εις γνώση σου …ότι θεωρείται από κάποιους Μοσχονάδες διαχειριστές του δημοτικού χρήματος που εσύ έχεις βάλει εκεί που βρίσκονται, «παραδημοσιογραφία» να κρίνονται τα έργα και οι ημέρες τους, να δημοσιεύονται οι δικές τους αποφάσεις και να δημοσιοποιούνται οι αθλιότητες που με δικιά τους ευθύνη προσβάλλουν την Κεφαλονιά (π.χ. Μπαστούνι και σ’ όλα τα λιμάνια).

Εις γνώση σου …ότι διάφοροι Νιφοράτοι σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα με τα καμώματα τους και τους θεατρινισμούς τους και έχουν μετατρέψει τον τόπο των ιερών και των οσίων του κάθε Αργοστολιώτη τον Δράπανο σε πεδίο φτηνής πολιτικής αντιπαράθεσης αντί να ασχολούνται με τα εκεί ζητήματα.

Εις γνώση σου …ότι επιστρατεύονται οι διάφοροι Αλούπηδες για να επιτεθούν διατεταγμένα σε φίλους και αντιπάλους και να διακωμωδηθεί η τοπική πολιτική σκηνή.

Αν όλα αυτά και άλλα πολλά είναι εις γνώση σου, αγαπητέ δήμαρχε και φίλτατε Γνήσιε, και είτε τα ευλογείς, είτε τα υποθάλπεις, ακόμα και τα ανέχεσαι, θυμήσου ότι εσύ θα είσαι ο επόμενος στόχος!

Ή νομίζεις ότι θα σου χαριστεί ο θίασος των αχαρίστων που σε περιτριγυρίζει;

Η διαχρονικότητα του «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου» είναι δεδομένη!

Αν όμως θέλεις να παραμείνεις Γνήσιος …«τράβα κάνα αυτί» και αν χρειαστεί στείλε στο σπίτι τους όποιους και όσους σε εκθέτουν καθημερινά!

Για την υστεροφημία σου …ρε γαμώτο!

ΥΓ.: Και φρόντισε κλειδιά του Μεγάρου νάχει μόνο ο δήμαρχος και κανένας άλλος!

Και το Γραφείο Τύπου του δημάρχου και μαζί η ηλεκτρονική διεύθυνση του δημάρχου να μην είναι για να βγαίνουν τα εσώψυχα του κάθε πικραμένου και μάλιστα …κυριακάτικα!

Ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ»

Αλ. Παρίσης
Αλέξανδρος Μοσχονάς

ΓΝΗΣΙΕ, καλή σου νύχτα στη Μαγιόρκα… Τα 5 πρωτοσέλιδα του «Η», που πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε!


Αυτά είναι τα 4 πρωτοσέλιδα του «Η» συν το σημερινό, που πρέπει να διαβάσει οπωσδήποτε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, για να μάθει ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει στο Λιμενικό Ταμείο, αν θέλει να προλάβει πράγματα… Μετά την επιστροφή σου απ’ την Μαγιόρκα δήμαρχε, διέταξε να στα φέρουνε…

«Η» 24/4/2018, αρ.φ. 6802
«Η» 21/4/2018, αρ.φ. 6801
«Η» 13/4/2018, αρ.φ. 6795
«Η» 12/4/2018, αρ.φ. 6794
«Η» 5/4/2018, αρ.φ. 6790

Το νέο κατάπτυστο κείμενο-απάντηση του Αλέξανδρου Μοσχονά


Μ’ ένα νέο κατάπτυστο λιβελογράφημα απάντησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς στα όσα έγραψε ο «Η» το περασμένο Σάββατο για την …«αφεντιά» του, σε σχέση με τα …φαντάσματα που βλέπει όσον αφορά τα …«παραπλανητικά» -όπως λέει- δημοσιεύματά μας!

Αντί να φροντίσει να απαντήσει για όσα του καταλογίζουμε για την πλωτή του Φισκάρδου, για τις βρωμιές στον Κούταβο, για τις αθλιότητες στο Μπαστούνι και σ’ όλα τα υπόλοιπα που γίνονται με τη «σφραγίδα» του σε βάρος της Κεφαλονιάς, ιδού τι αναφέρει στο νέο του …πόνημα που προέρχεται από τα …«καταναγκαστικά έργα εκ των όπισθεν» αυτών που τον πατρονάρουν:

Προσέξτε μην σας γίνει συνήθεια…!

Είναι λυπηρό που ο «Ημερήσιος»  πλέον καταγράφεται ως μια στρατευμένη αντιπολιτευτική στο Δήμο Κεφαλλονιάς εφημερίδα εγκαταλείποντας κάθε στοιχείο αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας. Βεβαίως είναι δικαίωμα της διεύθυνσης τη εφημερίδας να επιλέγει την οδό της παραδημοσιογραφίας και της παραπληροφόρησης, αλλά είναι και δικαίωμα τω αναγνωστών να την κρίνουν για αυτήν την επιλογή της. Επί της ουσίας:

  • Ουδέποτε έβαλα δικηγόρο για να υπερασπίσω τους πρώην προέδρους, για την ανάκριση που διεξάγεται για τη θητεία τους, αλλά η απόφαση στην οποία αναφέρεστε ορίζει ξεκάθαρα συνήγορο πολιτικής αγωγής για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης. Αν δεν γνωρίζετε τη διαφορά καλό είναι να «φρεσκάρετε» τα νομικά σας γιατί γράφετε πράγματα με τα οποία γελούν όσοι γνωρίζουν. Μην υποτιμάτε τους αναγνώστες σας
  • Η «δαιμονοποίηση» των απευθείας αναθέσεων είναι μια πάγια πρακτική της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κεφαλλονιάς με σκοπό να μειωθεί η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητα του Δήμου μας και των νομικών του προσώπων. Όσο όμως και να συκοφαντούν με γελοίο τρόπο όλοι γνωρίζουν ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι ένα νόμιμο «εργαλείο»  στα χέρια τη εκάστοτε διοίκησης προκειμένου να δίνει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας και αυτό συνέβαινε και συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της Ελλάδος, όπως και στην Κεφαλλονιά πριν από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Άρα, κανείς δεν παίρνει σοβαρά τα γραφόμενά σας.
  • Δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντάω σε κάθε αστεία «ψευτονομική»  ή «ψευτοτεχνική» ανάλυσή σας σε σχέση με τις αποφάσεις της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης. Η Κεφαλλονιά έχει τρεις  τοπικές εφημερίδες και άπειρα sites, οπότε αν ασχολούμαι με τον κάθε δημοσιογράφο ή «παραδημοσιογράφο» που παριστάνει τον ελεγκτή νομιμότητας με αστείες αναλύσεις και παρερμηνείες, θα πρέπει να μην παράγω καθόλου έργο.
  •  Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, αντιμετωπίζει ικανοποιητικά όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του, οπότε η προσπάθειά σας να απαξιώσετε το έργο του διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Προφανώς έχετε την αλαζονική αίσθηση ότι μπορείτε να παρουσιάζετε την πραγματικότητα όπως εσείς επιθυμείτε, να είστε σίγουροι όμως ότι η πλειοψηφία των Κεφαλλονιτών μπορεί να διακρίνει την εμπάθεια, την παραχάραξη και την αλλοίωση των γεγονότων. Επαναλαμβάνω, μην υποτιμάτε τους αναγνώστες σας.
  •  Τέλος, σας δηλώνω ότι δεν θα επανέλθω ό, τι και να γράψετε εις βάρος μου, αφού οι Κεφαλλονίτες με εξέλεξαν για να ασχολούμαι με τα προβλήματα της περιοχής μας και όχι για να παίζω μαζί σας ή με οποιονδήποτε είναι από «πίσω» σας. Συνεχίστε μόνοι σας, προσέξτε μόνο μην σας γίνει συνήθεια…!

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού

Λιμενικού Ταμείου,

Αλέξανδρος Μοσχονάς