Η κεφαλονίτικη γη υποδέχθηκε χθες στην αγκαλιά της τον Γιώργο Κουρή, τον άνθρωπο που έγραψε τη συγκλονιστικότερη ιστορία στο χώρο του ελληνικού Τύπου.

Το «τελευταίο αντίο» στον ασυμβίβαστο και ανατρεπτικό Κεφαλονίτη εκδότη είπαν χθες το πρωί στον Ιερό Ναό της Συσσιώτισσας στο Αργοστόλι η οικογένειά του, οι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του.

Η σωρός του Γιώργου Κουρή ήλθε χθες το πρωϊ στο Αργοστόλι μέσω Κυλλήνης, συνοδευόμενη από τη σύζυγό του Ντίνα, το γιο του Ανδρέα, τα εγγόνια του Γιώργο και Ελένη, τον αδελφό του Μάκη και τη σύζυγό του Αγγελική, την αδελφή του Ελένη και το σύζυγό της Ανδρέα και τα ανήψια του. Η πομπή, πριν την Σισσιώτισσα, πέρασε από το Κάστρο, για να χαιρετίσει για τελευταία φορά ο Γιώργος το χωριό του, την «Γειτονιά των Αγγέλων».

Στην εξόδιο ακουλουθία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο πολιτευτής της ΝΔ και φίλος της Οικογένειας Κουρή Παύλος Παπαδάτος, οι αντιπεριφερειάρχες Σπύρος Γαλιατσάτος και Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκκάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Μάκης Αποστολάτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Φιλίππου, Νίκος Βαλλιανάτος και Σουζάνα Πεφάνη, ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες, ο πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά Βίκτωρ Ρουχωτάς, ο αστυνομικός δ/ντής Χρήστος Μαζαρακιώτης, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Κώστας Γρηγορόπουλος, ο συνεκδότης του («Real News») και συνεργάτης του Νίκος Χατζηνικολάου, ο εκδότης-δημοσιογράφος («Ημερήσιος») και επί σειρά ετών συνεργάτης του Χρήστος Παπαδάτος, ο δ/ντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ και παλιός συνεργάτης του Βασίλης Ταλαμάγκας, ο τ. δ/ντής του Contra Channel Λάμπρος Παπαγεωργίου, ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος, ο κάπτεν Ηλίας Φραγκισκάτος, οι δικηγόροι Τάσης Ζησιμάτος και Γούλιος Κατσούνης, ο τ. δ/ντής της ΤτΕ Γιώργος Φωκάς κ.ά.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, «η αυλαία έπεσε» στο Δημοτικό Κοιμητήριο Δραπάνου, όπου έγινε ο ενταφιασμός του Γιώργου Κουρή στον οικογενειακό του Τάφο.

Στεφάνια έστειλαν η Βουλή των Ελλήνων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, το Δ.Σ. της ΕΙΗΕΑ, ο συνεργάτης του καναλάρχης Φίλλιπος Βρυώνης, οι εργαζόμενοι στην CONTRA MEDIA GROUP, ο πρόεδρος της Kεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, συγγενείς και φίλοι του Γιώργου Κουρή κ.ά.

Γιώργο, καλές «εκδόσεις» στα «Ουράνια Τυπογραφεία»!

Δ.Δ.-

Ιερός Ναός Σισσιωτίσσης: «Η τελευταία πράξη» από την πολυτάραχη και ασυμβίβαστη ζωή του Γιώργου Κουρή, παρουσία της οικογένειάς του
Ο εκδότης-δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου αποχαιρετάει τον επί σειρά ετών συνεργάτη του

 

Κοιμητήριο Δραπάνου: Η κεφαλονίτικη γη δέχθηκε χθες στην αγκαλιά της το Γιώργο Κουρή. Η αδελφή του Ελένη λέει το «ύστατο αντίο» στο Γιώργο.