Τι σχέση έχει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξης Μοσχονάς με την …Γλυφάδα; Καμία θα πείτε αυθόρμητα!

Κι όμως…

Με την 49/2018 απόφαση του (ΑΔΑ: 759ΙΟΡΗ0-82Σ) ανάθεσε την περασμένη Παρασκευή 27 Απριλίου εργασίες «για απεντόμωση λιμενικών χώρων Αργοστολίου – Ληξουρίου – Σάμης και λιμενικών κτιρίων αυτών» στον Χ.Π. «απεντομώσεις» από την …Γλυφάδα για 3.450 ευρώ!

Στην ιστοσελίδα του Χ.Π. αναφέρεται ως αντικείμενο της επαγγελματικής του δραστηριότητας «Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις, Κοινοχρήστων Λογαριασμοί (Διαχείριση Κτιρίων), Πετρελαιοειδή – Εταιρίες και Διυλιστήρια».

Και σαν να μην έφτανε αυτή ανάθεση στον εκ Γλυφάδας ορμώμενο περί τις «Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις, Κοινοχρήστων Λογαριασμοί (Διαχείριση Κτιρίων), Πετρελαιοειδή – Εταιρίες και Διυλιστήρια», όπως αυτοπαρουσιάζεται στο διαδίκτυο, ο Μοσχονάς του δίνει άλλη μία αναθεσούλα για 4.950 ευρώ (ΑΔΑ: 7366ΟΡΗ0-4ΕΠ) όχι για να κατατροπώσει τα κουνούπια και τα έντομα στα λιμάνια της Κεφαλονιάς αυτή τη φορά, αλλά για να «καταπολεμήσει τους εχθρούς των φοινικοειδών στη παραλία Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης» (Σ.Σ.: Η διατύπωση της ανάθεσης στην απόφαση Μοσχονά)!

Φαίνεται ότι μετά το διάγγελμα της 21ης Απριλίου 2017 (ως νέος Παπαδόπουλος) στο οποίο μας γνώριζε με άριστες γνώσεις των ελληνικών ο πρόεδρος του Λ.Τ. ότι «οι Κεφαλλονίτες με εξέλεξαν για να ασχολούμαι με τα προβλήματα της περιοχής μας και όχι για να παίζω μαζί σας ή με οποιονδήποτε είναι από “πίσω” σας», πήρε σοβαρά, πολύ σοβαρά το ρόλο του και αποφάσισε να αποδείξει τις ικανότητες του κατατροπώνοντας κουνούπια, έντομα και σκαθάρια με επαγγελματίες εκτός Κεφαλονιάς και οι οποίοι ασχολούνται εκτός των άλλων και …με την έκδοση των λογαριασμών των κοινοχρήστων και …την διανομή πετρελαίου.

Γυρνώντας την πλάτη στους τοπικούς επαγγελματίες, κοινώς «φτύνοντας» τους, που ασχολούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τις απεντομώσεις και την «καταπολέμηση των εχθρών των φοινικοειδών»!

Και καλά δεν ήξερε, γιατί δεν ρώταγε δίπλα του, πίσω του, εν ολίγοις τους συνάδελφούς του δημοτικούς συμβούλους μπας και ξέρουν κανένα καλό ντόπιο επαγγελματία;

Δεν ρώταγε για παράδειγμα το Νίκο Ανουσάκη (εκτός …κι έχει τσακωθεί και με αυτόν επειδή ο Νίκος είναι δικηγόρος του «Η») ο οποίος ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αναθέσει σε τρεις άξιους Κεφαλονίτες επαγγελματίες την απεντόμωση των Βιολογικών Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης!

Δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί ο κ. Μοσχονάς προτίμησε τον εκ Γλυφάδα επαγγελματία και όχι τους ντόπιους, ούτε μπορούμε να πιστέψουμε τους κάθε είδους κακοήθεις που διαδίδουν διάφορα για την οικονομική διαχείριση στο Λ.Τ., αλλά κάτι τέτοια κάνει η προεδράρα και άντε να μην σου μπούνε …«ψύλλοι στ’ αυτιά»!

Και επί πλέον αυτού, άντε μετά να πιστέψεις ότι …ο Μοσχονάς τάχει καλά με τον Ανουσάκη και όλα καλά και άγια στην «Ισχυρή (βλέπε …Ανίσχυρη) Κεφαλονιά» όταν δεν μπορούνε να συνεννοηθούνε πως υπάρχουν και στην Κεφαλονιά …εντομοφάγοι και σκαθαροφάγοι και πως εκτίθεται σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και πρώτος ο Δήμαρχος όταν «φτύνονται» οι ντόπιοι επαγγελματίες!

Με κάτι τέτοια …άντε να πιστέψεις ακόμη και το Γνήσιο ότι ξέρει τι γίνεται κάτω από τη μύτη του και …«δεν έχει χάσει τ’αυγά και τα πασχάλια»!

ΥΓ: Και μιας και ο λόγος περί Λιμενικού Ταμείου:

Μήπως κάποιος μπορεί να μας εξηγήσει πως γίνεται για το ίδιο αντικείμενο δουλειάς «Υπεύθυνος Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΥΑΛΕ) λιμενικών εγκαταστάσεων Αργοστολίου και Σάμης και αν. ΥΑΛΕ λιμενικής  εγκατάστασης Βαθέως», με το ίδιο αφεντικό (τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αλ. Μοσχονά) και τον ίδιο εργαζόμενο, η αποζημίωση του το 2016 να ήταν 7.872 ευρώ, το 2017 να φθάνει τα 15.000 ευρώ και εφέτος νάναι κατά …211% και 64% αντίστοιχα μεγαλύτερη, φθάνοντας στα 24.500 ευρώ;

Εχετε καταλάβει, βρε λεβέντες, ότι το χρήμα είναι δημόσιο και δεν διαχειρίζεστε την δικιά σας περιουσία;

Και καλά ο Μοσχονάς και μαζί ο Παρίσης σκορπάνε δεξιά κι αριστερά το δημόσιο χρήμα και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, η αντιπολίτευση με πρώτο τον επικεφαλής Θεόφιλο Μιχαλάτο γιατί όλα αυτά τα φαινόμενα …αφήνει στην άκρη;

Γιατί δεν τα καταγγέλλει στον κόσμο και τις αρμόδιες αρχές;