ΑΠΑΙΧΤΟΙ οι ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής! Πρωταθλητές στις …γκάφες και στις προχειροδουλειές.

Συνεχίζοντας την …πεπατημένη τους, οι Μεγαρείς, επειδή τον τελευταίο καιρό έχει φουντώσει η δημοσιοποίηση της απίστευτης αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής και της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» (;) για την αποκατάσταση του κεντρικού δημοτικού δρόμου των Κουρουκλάτων, που ενώνει το Χωριό με την υπόλοιπη Κεφαλονιά, από τις καταστροφικές ζημιές που υπέστη ο δρόμος εδώ και τέσσερα χρόνια (και κάτι μήνες) από τους σεισμούς του 2014, βεβιασμένα, αψυχολόγητα, δίκην ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑΣ (δεν είναι και η μοναδική περίπτωση) ανέθεσαν σε πολιτικό μηχανικό του Δήμου (Απόφαση Δημάρχου 302/8-5-2018) την «σύνταξη Τεχνικής Εκθεσης-Μελέτης, για την αποκατάσταση του κεντρικού Δημοτικού δρόμου του οικισμού Κουρουκλάτων, λόγω των βλαβών που υπέστη από τους σεισμούς του 2014».

Ελα όμως που την επομένη (προχθές), κάποιος τους …σφύριξε ότι δεν πρόκειται για μια «ελαφρού τύπου ζημιά και αποκατάσταση», αλλά για καταστροφή του δρόμου, σε πάνω από 8 σημεία και δεν χρειάζεται ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΑ το οδόστρωμα, αλλά μία πιο ουσιαστική παρέμβαση-αποκατάσταση με κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης κ.λπ!

Ετσι, πουρνό-πουρνό προχθές, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης με νέα Aπόφασή του (Α.Δ.309/9-5-2018), υπογράφει νέα ανάθεση στην ίδια πολιτικό μηχανικό του Δήμου, για «σύνταξη “Τεχνικής Μελέτης Κατασκευής Τοίχων Αντιστήριξης και Εργασιών Αποκατάστασης του Οδοστρώματος” (σε αντίστοιχες θέσεις), καθώς και ενδεικτικού (κατ’ αποκοπή ανά είδος εργασίας) προϋπολογισμού εργασιών, στον κεντρικό δημοτικό δρόμο του οικισμού Κουρουκλάτων, λόγω της κατάρτισης της υπαλλήλου και της σημαντικής εμπειρίας της σε τεχνικό επίπεδο»!

Σύμφωνα με την Απόφαση δε, η υπάλληλος θα πρέπει «να συνεργαστεί με την καθ’ ύλην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την θεώρηση της μελέτης, η οποία στην συνέχεια θα διαβιβαστεί από την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας για την κατασκευή των έργων».

Επιπλέον με τη νεώτερη Aπόφασή του ο κ. Δήμαρχος ακυρώνει …την πρώτη απόφασή του (302/12180/8-5-2018) που υπέγραψε για το …«πασάλειμμα του δρόμου», προφανώς ως άχρηστη!

Από τα παραπάνω, επιβεβαιώνεται ο «Η», για όλα όσα κατά καιρούς έχει αναφέρει για το που έχουν …γραμμένα τα Κουρουκλάτα οι …Μεγαρείς και προσωπικά ο επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» (;) δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης!

Επιβεβαιώνονται τα δεκάδες δημοσιεύματα του «Η» για την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής εναντίον των Χωριών μας και των κατοίκων τους!

Με «σφραγίδα Δημάρχου» επιβεβαιώνεται ότι ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος για τα έργα Αντιδήμαρχος (Διον. Λυκούδης), οι λοιποί Αντιδημαρχαίοι, οι συμβουλάτορές του, αλλά και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου, είναι πολύ …μακριά από την Κοινωνία, τα προβλήματά της και ούτε το παραμικρό ενδιαφέρον δεν έχουν επιδείξει για την επίλυσή τους, πέρα από τα έργα βιτρίνας (χρηματοδοτούμενα από τρίτους Φορείς), ή από έργα …εξυπηρέτησης, ψηφοθηρικά, ή εξυπηρετούντα ΑΛΛΟΥΣ σκοπούς!

Τα Κουρουκλάτα και τα Πουλάτα που τελευταία έφερε στο προσκήνιο ο «Η» για την κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που λέγεται ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ.

Αλήθεια, Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε των έργων, κάνατε αυτοψία της καταστροφής του δρόμου των Κουρουκλάτων μαζί με τις αρμόδιες Υπηρεσίες σας, ΠΡΟΤΟΥ, μετά από 4 χρόνια και 4 μήνες προβείτε στην ανάθεση της Τεχνικής Εκθεσης;

Και αν ΝΑΙ, τι συμπεράνατε; Μόνο ένα …πασαλειμματάκι χρειαζόταν;

Απλά ρωτάμε…

Ή μήπως νομίζετε ότι με το κωμικοτραγικό ενδιαφέρον σας σβήνονται 4 χρόνια αναλγησίας και εγκατάλειψης του Χωριού;

Αλλά είστε τυχεροί …που έχετε Αγιο και δεν έχει πέσει ο δρόμος τόσα χρόνια ή το χειρότερο να υπάρξει κάποιο ατύχημα!