Ζητάει και …ρέστα ο εργολάβος Παναγής Βαγγελάτος από τη Σάμη, ο οποίος «μπουκάρησε» την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία του «Η», επειδή -όπως έλεγε- ευθυνόμαστε εμείς (!) που ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν του εγκρίνει το ένταλμα των 7.000 Ευρώ για το κλάδεμα των δέντρων στην παραλία της Σάμης.

Του εξηγήσαμε βέβαια, ότι ο «Η» δεν είχε φέρει το θέμα στη δημοσιότητα και ότι δεν αναφερθήκαμε καν σε αυτόν, απλά απαντήσαμε σε δελτίο Τύπου του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου σχετικά με το θέμα, παραθέτοντας φωτογραφίες και επισημαίνοντας ότι «άλλη δουλειά τα 10.000 Ε (το 2013) κι’άλλη τα 7.000 Ε (το 2018)»! Ο εργολάβος όμως συνέχισε «να λέει τα δικά του» κι έδειχνε να μην θέλει να ακούσει την αλήθεια των γεγονότων, σαν …να ήθελε να πείσει τον εαυτόν του για αυτά που έλεγε και …κάποιον άλλο.

Ο εργολάβος μας κοινοποίησε χθες δήλωσή του, στην οποία αναφέρει (Σ.Σ.: Διατηρούμε την γραφή του κειμένου του) ότι «έδωσα εντολή στο δικηγόρο μου (του) να προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή στην εφημερίδα Ημερισιος» επειδή …«Λαμβάνοντας υπόψη ότι πίσω από όλα αυτά κάποιοι κρύβονται και ο υπόγειος πόλεμος που δέχομαι έχει πρόσωπο για μας»!

Για να συμπληρώσει αμέσως στη συνέχεια τα εξής αναίτια:

«Δεν φοβάμαι τον κύριο παπαδατο ούτε και κάθε άλλον κύριο. Και κάνω γνωστο στον στον κύριο αυτόν ότι είμαι από τους ανθρώπους που δεν σκυβουν το η προσκυνάνε τον οποιοδήποτε που πιστεύει ότι μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο το λόγω της Τετάρτης εξουσίας».

Τον κ. Βαγγελάτο, λοιπόν, εμείς δεν τον γνωρίζαμε και τον είδαμε πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή όταν εισήλθε έξαλλος στα γραφεία της εφημερίδας, μιλώντας «μόνος του», χωρίς να ακούει λέξη απ’ όσα του λέγαμε για την αλήθεια των γεγονότων.

Με λίγα λόγια ο κ. Βαγγελάτος φαινόταν σαν να μην έχει διαβάσει τι είχε γράψει ο «Η» για την υπόθεσή του και ό,τι κάποιος (-οι) να τον «έφτιαξαν» με ό,τι αυτοί ήθελαν.

Τώρα που αποκαλύπτει με τη δήλωσή του εντελώς απροκάλυπτα ότι ΠΑΡΑΝΟΜΑ ηχογράφησε τα όσα ελέχθησαν στα γραφεία του «Η», εξηγούνται πολλά …που προφανώς θα τα εξηγήσει και στα Δικαστήρια που ο ίδιος επέλεξε.

Στις διπλανές στήλες δημοσιεύουμε το δημοσίευμά μας του περασμένου Σαββάτου σχετικά με το συμβάν για να θυμηθεί ο κόσμος τι έγινε.

Ειδικότερα, ο κ. Βαγγελάτος στη χθεσινή δήλωσή του αναφέρει:

Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τα δημοσιεύματα. Βλέπω όμως ότι αυτό δεν μπορεί να πλέον να γίνει. Είμαστε στο χώρο των κατασκευών από το 1985 και κανένας και τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Έχουμε δουλέψει σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι οι ψευτοτσαμπουκάδες δεν είναι το στύλ μου και όσο για το μπουκάρισμα στην εν λόγω εφημερίδα υπάρχει σχετικό ηχητικό που το έχει ο δικηγόρος μου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πίσω από όλα αυτά κάποιοι κρύβονται και ο υπόγειος πόλεμος που δέχομαι έχει πρόσωπο για μας. Έδωσα εντολή στο δικηγόρο μου να προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή στην εφημερίδα Ημερισιος. Με την οικογένειά παρούσα μου επιστολή θέλω να το κάνω γνωστό σε όλους ότι επιθυμώ να ασκηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες σε βάρος της εφημερίδας καθώς τα δημοσιεύματα θίγουν τόσο το πρόσωπο μου όσο και την εν λόγω εταιρεία μου. Τα παραπολιτικα παιχνιδια και οι δημοσιογραφικες ασυλίες που νομίζουν ότι έχουν δεν με ακουμπούν. Απευθύνομαι στην ελληνική δικαιοσύνη που είναι η αρμόδια αρχή να θέσει τέλος σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να σπιλώσουν πρόσωπα και επιχειρήσεις. Δεν φοβάμαι τον κύριο παπαδατο ούτε και κάθε άλλον κύριο. Και κάνω γνωστό στον στον κύριο αυτόν ότι είμαι από τους ανθρώπους που δεν σκύβουν το η προσκυνάνε τον οποιοδήποτε που πιστεύει ότι μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο το λόγω της Τετάρτης εξουσίας. Δεν έχω πλέον σκοπό να ασχοληθώ άλλο. Ευχαριστώ.

Υ. Γ Λόγω της οικονομικής κρίσης και της κρίσης στο χώρο της οικοδομής ασχοληθήκαμε και με άλλες δραστηριότητες με γνώμονα την επιβίωση μας μέσα σε αυτή την λαίλαπα. Ευχαριστώ και πάλι….


Η απάντηση του «Η»


Η απάντηση της εφημερίδας μας στη δήλωση του κ. Βαγγελάτου είναι, προς το παρόν, η ακόλουθη:

Κύριε Παναγή Βαγγελάτε,

Πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ», στα 27 χρόνια της έκδοσής του, λειτουργεί βάσει της δημοσιογραφικής αποστολής του, απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες!

Η δημοσιογραφική του αποστολή, έχει γνώμονα να καταγράφει τα δεδομένα, με ντοκουμέντα και να ασκεί κριτική και έλεγχο στην εφαρμογή της νομιμότητας!

Θα χαρούμε πολύ να βρεθούμε μπροστά στην Δικαιοσύνη! Πέραν αυτού, δεν έχουμε τίποτε άλλο, σε προσωπικό επίπεδο να σας απευθύνουμε!

Παρακαλούμε πολύ όπως παραδώσετε το ηχητικό ντοκουμέντο που μνημονεύετε στην επιστολή σας στον κ. Εισαγγελέα!

Παρακαλούμε επίσης πολύ τον κ. Εισαγγελέα όπως απαιτήσει την παράδοση εκ μέρους σας του εν λόγω ηχητικού ντοκουμέντου!

«ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ»

Το δημοσίευμα του «Η» του περασμένου Σαββάτου (19/5) με το «ντού» του εργολάβου…