Τελικά το καράβι του Δήμου δεν μπάζει μόνο …νερά από τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών της παράταξης του Δημάρχου (ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ του περασμένου Σαββάτου 26/5/2018) αλλά και από τη χαμένη αξιοπιστία του καπετάνιου του καραβιού του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση!

Ο Αλέξανδρος Παρίσης που κουμαντάριζε απόλυτα την παράταξη και το Δήμο …ξεχάστε τον. Ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει στο Δήμο…

Ο Αλέξανδρος Παρίσης που βάραγε την γροθιά του στο τραπέζι και γινότανε αυτό που ήθελε για την Κεφαλονιά αποτελεί παρελθόν. Κανείς δεν τον ακούει πλέον, ούτε στην Κυβέρνηση αλλά ούτε καν και στο κόμμα του τη Νέα Δημοκρατία…

Ο Αλέξανδρος Παρίσης ως ο Γνήσιος πολιτικός που ξέραμε φαίνεται ότι είναι μακρινή ανάμνηση. Άλλα λέει σήμερα και άλλα αύριο…

Πόσες φορές δεν έχουμε γράψει τους τελευταίους μήνες το «Γνήσιε, εσένα ψήφισε ο λαός και κανένα άλλο»;

Ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει!

Ο ανταυτού έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης εδώ και πέντε μήνες και δεν υπάρχει καμία βοήθεια στο βουνό των καθημερινών προβλημάτων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές με το ζόρι εξασφαλίζεται πλέον και μετά από πολλά τηλέφωνα η απαραίτητη απαρτία για τις συνεδριάσεις.

Οι παραιτήσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις…

Και ο καθένας που έχει μια καρέκλα πιάνει ένα στυλό και είτε ο ίδιος είτε κάποιος γνωστός-άγνωστος κειμενογράφος γράφει και από μια ανακοίνωση με ό,τι απωθημένα έχει, απειλεί τους πάντες με μηνύσεις ακόμη και …άλλα στελέχη της ίδιας της παράταξης του Δημάρχου και γράφει «στα παλαιότερα των υποδημάτων του» …τον καπετάνιο του Δήμου που σε τελική ανάλυση του έχει δώσει και την καρέκλα!

Οι κονδυλοφόροι του Μεγάρου οργιάζουν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και τα ημέτερα. Απειλές, ύβρεις και χολή σε καθημερινή βάση, έτσι που να αναρωτιέσαι …«καλά δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εκεί μέσα (στο Μέγαρο) που νάχει ένα κουκούτσι μυαλό»;

Τελικά ποιος φορτώνεται το βαρύ κλίμα που καθημερινά διογκώνεται στο Δήμο και ποιος εκτίθεται με όλες τις ψευτομαγκιές; Προφανώς και ο ίδιος ο Παρίσης!

Παίζει βέβαια και νάναι γνώστης των πάντων ο Δήμαρχος και να δίνει …το ΟΚ!

Σε αυτή την περίπτωση …δεν έχει δει τίποτα ακόμη!

Δεν ξέρουμε πόσο καιρό έχει ο Δήμαρχος να επισκεφτεί Υπουργό ή έστω Υφυπουργό για κάποιο πρόβλημα του Δήμου. Αυτό που ξέρουμε και ξέρουν οι πάντες όμως είναι πως γύρευε από πότε έχει να βγει μια ευχάριστη ανακοίνωση από το Δήμο που να ανακοινώνει ένα επίτευγμα του Δημάρχου. Κατά κανόνα οι ανακοινώσεις του Δήμου και των επιχειρήσεων του (το Λιμενικό Ταμείο τελευταία) είναι πλέον είτε για κάποιο τυπικό θέμα είτε για να «τα σύρουνε» σε κάποιον που έχει τολμήσει να πει ή να γράψει κάτι για το Δήμο.

«Μπόχα και δυσωδία» η δημόσια εικόνα του Δήμου!

Στο κόμμα «η μπογιά» του Παρίση έχει προ πολλού περάσει. Ακόμη περιμένει για να έλθει η πάλαι ποτέ κολλητή του Ντόρα για την …βασιλόπιττα της ΝΟΔΕ! Και εν τω μεταξύ χρεώνεται αυτός το κάζο με τις …μη εκλογές για τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό, μοναδικό στην Ελλάδα και «τα μαχαιρώματα» στην πλάτη για να αναδειχθούν «οι δικοί μας»!

Αυτή η εφημερίδα, ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ, ήταν που κόλλησε το Γνήσιος στον Παρίση σαν αποτέλεσμα της γνησιότητά του ως πολιτικός και ως άνθρωπος.

Ο λόγος του ήταν «ευαγγέλιο»!

Ο,τι υποσχόταν γινότανε!

Και ήλθανε τα πάνω κάτω …με τις υποσχέσεις για την μονοδρόμηση της Γέφυρας Αργοστολίου, με τα μεγάλα λόγια για τα προβλήματα του Ληξουριού και της Παλικής που παραμένουν τραγικά παραμελημένα, με τα ξεχασμένα χωριά να υπομένουν το μαρτύριο της εγκατάλειψης και για τα στοιχειώδη με …την ανάμνηση των προεκλογικών υποσχέσεων, με την αποχέτευση της Σκάλας και του Πόρου που όλο τελειώνει και …ποτέ δεν τελειώνει, με τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες που έχουν εξαφανιστεί, με το νέο κτίριο του Γηροκομείου Αργοστολίου νάχει καταντήσει «το γιοφύρι της Αρτας» στην Κεφαλονιά και οι υποσχέσεις να πηγαίνουν σύννεφο από Μάρτιο σε Μάιο και …βάλε, με το Μύρτο την εμβληματική παραλία της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας που κάθε χρόνο μετατίθεται για …τον επόμενο η λειτουργία της, με την πλατεία Βαλλιάνου τη μια μέρα να μοιράζεται με το νόμο και την άλλη …να βρίσκονται «παράθυρα» στο νόμο για να βάλουν τραπέζια όποιοι και από όπου θέλουνε, με την διαχείριση στα σπήλαια της Σάμης όλο υποσχέσεις να αντιμετωπίζεται και όλο να αποτελεί …«τη σκοτεινή τρύπα» στα οικονομικά του Δήμου, με τον Πλατύ Γιαλό «που θα χυνόταν αίμα» αν την έπαιρνε ο ΕΟΤ και στο τέλος «τάσκασε» ο Δήμος για …να τον έχει παρατημένο στη βρωμιά και τη ντροπή, για την απέραντη σχολική παραγκούπολη που τη μια μέρα υπόσχεται νέα σχολεία, την άλλη …επισκευασμένα και την τρίτη…ό,τι θέλουν δάσκαλοι και μαθητές, με το ΤΕΙ που θα έμενε γιατί …«ο Παρίσης είναι τρελός» αλλά τώρα με τρία Πανεπιστημιακά τμήματα στην Κεφαλονιά έχει πέσει μούγκα και σαν να μην φτάνανε όλα αυτά και άλλα τόσα προέκυψε προχθές η μεγάλη ξεφτύλα με την διάψευση του Παρίση …στον Παρίση για τα κρεβάτια της ΜΕΘ που πάνε Πάτρα με άλλα να λέει σε συνέντευξη δίνοντας το ΟΚ και …άλλα να λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο κάθετα αντίθετος!

Και όλα αυτά την ώρα που το περιβόητο πόρισμα των επιθεωρητών δεν έχει ολοκληρώσει την πορεία του, τις φήμες να οργιάζουν καθημερινά για νέους ελέγχους και τον εισαγγελέα νάχει στα χέρια του καυτές καταγγελίες του Τζωρτζάτου για τη δωρεά Τυπάλδου και την περσινή δημοπρασία για τις παραλίες και των Διλινάδων για τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες…

Αλέξανδρος Παρίσης: Πολύ μακριά από τον «Μέγα Αλέξανδρο» και τον «Γνήσιο» που ξέραμε…