Αστεγη εδώ και μιά βδομάδα βρίσκεται στο Μνημείο των Ριζοσπαστών μιά οικογένεια Ρομά με έξι μικρά παιδιά και όλοι τους κοιμούνται πάνω στο πλακόστρωτο του Αλσυλίου.

Πρόκειται για μιά μεγάλη ντροπή για το νησί μας, για το Δήμο μας και για την τοπική κοινωνία ολόκληρη, αφού το κατάντημα αυτό συμβαίνει εν έτει 2018.

Η οικογένεια του Χρήστου Λεντέρη και της Χρυσοβαλάντως Χριστοδουλοπούλου, βρέθηκε στο δρόμο, αφού πρώτα έφυγε από τα Σφαγεία και νοίκιασε ένα σπίτι, όπου ο πατέρας για να τα φέρει βόλτα δούλευε στις οικοδομές.

Πρόσφατα η οικογένεια αναγκάστηκε να ξενοικιάσει το σπίτι γιατί το ήθελε ο ιδιοκτήτης και βρέθηκαν όλοι τους, οκτώ άτομα στο δρόμο. Τα ανήλικα παιδιά είναι η Θεοδώρα, ο Δημήτρης, ο Παναγιώτης, ο Γεράσιμος, ο Αγγελος και η Μαριάννα.

Βρήκαμε τον πατέρα χθες στο Αλσύλιο και τα τρία παιδιά να κοιμούνται στο πλακόστρωτο, ενώ τα άλλα τρία να προσπαθούνε να φάνε πάνω στο μουράγιο.

Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση όπως βλέπετε, μας είπε ο πατέρας. Εχω βρει κάποια σπίτια να νοικιάσουμε, αλλά κανείς δεν μας δέχεται με έξι παιδιά… Ανέφερα την κατάσταση στην Πρόνοια και έχουν σταλεί έγγραφα στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στη Μητρόπολη που έχουν ξενοίκιαστα διαμερίσματα και έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει τίποτα… Θέλω να μπούμε σε κάποιο παράπηγμα έστω, για να μην είμαστε στο δρόμο…

-Η Πρόνοια δηλαδή κοιτάει το πρόβλημά σας;

Το κοιτάει και μας συμπαραστέκεται με πρώτη την προϊσταμένη κυρία Αλέκα Παπαναστασάτου. Η Πρόνοια μας καλύπτει και στο θέμα του φαγητού μας.

Ο Χρήστος Λεντέρης με τα δυό του παιδιά, τον Αγγελο και τον Γεράσιμο…
Ορίστε τα χάλια μας, λέει ο πατέρας, δείχνοντας τα παιδιά που κοιμούνται…