Ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι στο Δήμο Κεφαλονιάς από τους 5 επιθεωρητές-ελεγκτές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης, η Δημοτική Αρχή εξαπέλησε χθες επίθεση για το θέμα αυτό στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στη «γνωστή ομάδα των πρώην δημάρχων» και στα …«παραsites»!

Μάλιστα στην ανακοίνωση του ο Δήμος τονίζει ότι «επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων του», όπερ σημαίνει ότι ενδέχεται να προσφύγει και στη Δικαιοσύνη!

Οπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι επιθεωρητές κατέφθασαν στο νησί μας για ελέγχους στο Δήμο μετά από απόφαση του Ειδικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Δημοσθένη Κασσαβέτη και εγκαταστάθηκαν στο γραφείο της αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σοφίας Γαρμπή για ελέγχους στα οικονομικά του Δήμου και των διαφόρων Υπηρεσιών.

  • Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει:

Σε σχέση με παραπλανητικά δημοσιεύματα γνωστών «στρατευμένων» παραsites σημειώνουμε τα εξής:

  1. Ο έλεγχος που διεξάγεται στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Κεφαλλονιάς υλοποιείται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
  2. Τα όποια ζητήματα έχουν προκύψει για το παράτυπο ή το καταχρηστικό των ελέγχων ( πχ. παραβίαση του κατά νόμον απορρήτου των ελέγχων) θα λυθούν στην πορεία αρμοδίως και ο Δήμος Κεφαλλονιάς επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων του.
  3. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δια του τοπικού εκπροσώπου της και της γνωστής ομάδας των πρώην Δημάρχων να πλήξουν την Δημοτική Αρχή της Κεφαλλονιάς μέσω της ανάδειξης φαιδρών ψευδώνυμων καταγγελιών έχει ήδη πέσει στο κενό. Υπενθυμίζουμε ότι το «περίφημο» πόρισμα εις βάρος του Δήμου Κεφαλλονιάς έχει ήδη αποδεχθεί νομικά ανυπόστατο ενώ αντίθετα διεξάγεται δικαστική έρευνα για παραβίαση των κανόνων ελέγχου από την υπηρεσία που το συνέταξε.

Επομένως και οι παρόντες έλεγχοι ούτε τρομάζουν κανέναν ούτε απασχολούν κανέναν, αφού η πορεία τους, είτε αργά είτε γρήγορα, θα καταλήξει στο μηδέν, όπως ακριβώς έχει γίνει και με όλους τους προηγούμενους ελέγχους, καθώς ο Δήμος Κεφαλλονιάς κινείται πάντα σύννομα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει δυτικού τύπου Δημοκρατία παρα τις φιλότιμες προσπάθειες της παρούσας Κυβέρνησης να την μετατρέψει σε βαλκανικού τύπου «μετασοβιετική» Δημοκρατία.

Γραφείο Επικοινωνίας

  •  Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν ότι αύριο οι επιθεωρητές θα κάνουν έλεγχο στην ΚΕΔΗΚΕ.
Το Δημοτικό Μέγαρο Κεφαλονιάς
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης