Η συγκέντρωση στη Σκάλα το περασμένο Σάββατο για το Βιολογικό έδωσε μια μεγάλη είδηση δια στόματος δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, που ίσως αποδειχθεί βόμβα μεγατόνων με απρόβλεπτες εξελίξεις για το Δήμο.

Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο δήμαρχος απαντώντας στην πρόταση του Γιώργου Τραυλού πρώην νομαρχιακού συμβούλου (επί Λευκαδίτη) «να βάλει έναν αντιδήμαρχο να «τρέξει» τα προβλήματα του Βιολογικού στις υπηρεσίες», είπε (επί λέξει):

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντιδήμαρχος να κάνει αυτή τη δουλειά. Εγώ είμαι υπεύθυνος. Εγώ σπρώχνω το καράβι, αλλιώς δεν γίνεται δουλειά»!

Με την απάντησή του ο δήμαρχος επιβεβαίωσε αυτό που …«ο κόσμος τόχει τούμπανο και η δημοτική αρχή καμάρι»:

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα έργα, άρα και για να ασχοληθεί με το έργο του Βιολογικού της Σκάλας, Διονύσης Λυκούδης …« ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»!

Εξι μήνες τώρα ο Λυκούδης έχει εξαφανιστεί από το Δήμο και ασχολείται με τις επιχειρήσεις του, απέχει δίχως την επιβαλλόμενη από το νόμο άδεια από τα καθήκοντά του και έχει αφήσει τον δήμαρχο να «σπρώχνει το καράβι» μόνος του γιατί «αλλιώς δεν γίνεται δουλειά», όπως παραστατικά δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Πριν από το μέγα θέμα που προέκυψε με την αποκάλυψη του δημάρχου ότι «δεν υπάρχει αντιδήμαρχος να φροντίζει για το Βιολογικό της Σκάλας» (προφανώς εννοούσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Λυκούδη) έχει προηγηθεί το άλλο μεγάλο θέμα με την εξωφρενική απουσία Λυκούδη και την μη παραλαβή του Γηροκομείου και με τον Γεράσιμο Αποστολάτο, πρόεδρο του Γηροκομείου, να βρίσκεται, και με το δίκιο του, στα όρια της παράκρουσης

Πλέον η δήλωση του δημάρχου από μόνη της δημιουργεί μείζον πολιτικό πρόβλημα και προφανώς θέτει ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.

Το ερώτημα απλό:

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ αφού καθ’ ομολογία του δημάρχου «δεν γίνεται δουλειά» και αναγκάζεται ο ίδιος ο δήμαρχος «να σπρώχνει το καράβι»;

Η ομολογία Παρίση είναι πέρα πάσης αμφιβολίας αυθόρμητη εκδήλωση της αγανάκτησης και της πίεσης που περνάει ως δήμαρχος, αφού εδώ και έξι μήνες έχει φορτωθεί όλο το βάρος του Δήμου από την απουσία του αναπληρωτή του και σωρείας αρμοδιοτήτων αντιδημάρχου Λυκούδη.

Και μια και ο λόγος περί καραβιού.

Αγαπητέ Γνήσιε επανειλημμένα έχουμε βαρέσει το σήμα κινδύνου για το καράβι του Δήμου.

Μόλις πριν ένα μήνα (26 Μαΐου) με πρωτοσέλιδο του «Η» επισημαίναμε:

«ΚΑΡΑΒΙ …που μπάζει η Δημοτική Αρχή»!

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις»!

Ο καπετάνιος (δήμαρχος) …«τάχει παίξει» μόνος του να κυβερνάει το καράβι μέσα σε δεκάδες προβλήματα με κορυφαίο τον έλεγχο των επιθεωρητών, «ο δεύτερος» (Λυκούδης) απουσιάζει και «ο λοστρόμος» (γενική γραμματέας Νικολαΐδου) «με το που πιάσανε τα σκούρα» και πλακώσανε οι επιθεωρητές την περασμένη εβδομάδα «την έκανε» και παράτησε κι αυτή τον δήμαρχο να τα βγάλει πέρα μόνος του!

Και πάλι καλά που …δεν έχει βουλιάξει ακόμα το καράβι, Γνήσιε!

Υ.Γ. 1. Με το συγνώμη, αγαπητέ Γνήσιε, αλλά βγάζεις την αγανάκτηση σου για την απουσία του αναπληρωτή σου στη Σκάλα και δικαιολογημένα, αλλά κοίταξε να δεις τι θα κάνεις με τον μαέστρο (Μάκης Αποστολάτος) που έχει φτάσει στα όρια του με την ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ κοροϊδία που του γίνεται από τον αντιδήμαρχο των έργων Λυκούδη σχετικά με την παράδοση του Γηροκομείου που όλο υποσχέσεις παίρνει και τίποτα δεν γίνεται…

Υ.Γ. 2. ΔΗΜΑΡΧΕ, μιά λύση υπάρχει: ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ, και αν δεν το κάνει ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ! Ολα τ’ άλλα είναι για …να εκτονώνεσαι, αλλά «δουλειά δεν γίνεται», όπως ο ίδιος ομολόγησες στη Σκάλα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης ενώ μιλάει στη Σκάλα για τον Βιολογικό, παρουσία του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το βιολογικό της Σκάλας Διονύσης Λυκούδης