Με «πυρετώδεις ρυθμούς» συνεχίστηκε χθες (2η μέρα) ο έλεγχος στο Δήμο Κεφαλονιάς, από το Κλιμάκιο των τριών Επιθεωρητών-Ελεγκτών που βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή στο Αργοστόλι, στα πλαίσια της συνέχισης του «ξεσκονίσματος» που κάνει η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, χθες οι τρεις «ράμπο» στην κυριολεξία «πέρασαν από κόσκινο» όλα τα «πεπραγμένα» που αφορούν το έργο της Ανέγερσης του Νέου Γηροκομείου, Α’ και Β’ Φάση!

Οι Επιθεωρητές έχουν «κατασκηνώσει» στα Γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπου παρουσία των Προϊσταμένων των Τ.Υ. και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και μηχανικών που έχουν άμεση εμπλοκή με το έργο, ελέγχουν εξονυχιστικά όλη την πορεία του έργου και ιδιαίτερα όλα τα εντάλματα πληρωμών, που αφορούν το έργο σε κάθε στάδιο και κάθε Φάση!

Μεγάλος όγκος δε από τα ζητούμενα στοιχεία προς έλεγχο, θα «μπουν στις αποσκευές τους», τα οποία θα επανεξετασθούν και θα αξιολογηθούν από την Υπηρεσία τους, μετά την αναχώρησή τους από την Κεφαλονιά.

Στο μεταξύ, υπάρχει πλήρης επαλήθευση του ρεπορτάζ του «Η» για το θέμα της ΕΛ.ΑΣ (Αστυνομίας), που αναφέρεται στο θέμα της αστυνομικής συνοδείας των επιθεωρητών σε περίπτωση που ο έλεγχος των πεπραγμένων βρει εμπόδια από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπως συνέβη στην περίπτωση του κλιμακίου των πέντε επιθεωρητών, που προηγήθηκαν του κλιμακίου των τριών επιθεωρητών, οι οποίοι διενεργούν ελέγχους την παρούσα εβδομάδα.

Το νέο Γηροκομείο Αργοστολίου τα «πεπραγμένα» του οποίου πέρασαν από «κόσκινο» οι Ράμπο!..