Σήμερα «θα ευλογήσουμε τα γένια μας» με αφορμή τους ελέγχους των Ράμπο του σώματος κατά της Διαφθοράς που γίνονται αυτές τις ημέρες για δύο κορυφαία δημοτικά έργα:

  •  Για το σύγχρονο «γιοφύρι της Αρτας» το νέο Γηροκομείο που κάθε λίγο και λιγάκι ανακοινώνεται από το δίδυμο της …«ανάπτυξης» του Δήμου, Παρίση-Λυκούδη η ολοκλήρωση του και …πάντα διαψεύδονται και με το Μαέστρο να έχει φτάσει στα όρια της παράκρουσης από τα διαδοχικά ψέματα και
  •  Για το έργο των «κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας» (κατά την αξέχαστη δήλωση Λυκούδη) της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου που χρόνο δεν έκλεισε και ενώ δεν έχει παραδοθεί …άρχισε να ξηλώνεται.

Για τα δύο αυτά έργα θα θυμίσουμε λοιπόν τι λέγαμε εδώ και ένα χρόνο.

Πως ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ σήμερα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ απόλυτα!

Ετσι για να αποδειχθεί ποιος κάνει τη δουλειά του σωστά και ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο…

Ετσι για να επιβεβαιωθεί ποιος πορεύεται με αρχές και εγκυρότητα και ποιος με «πασαλείμματα» και απέχθεια στην αλήθεια…

Πρώτα για το νέο Γηροκομείο

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς στις 12 Ιουλίου 2017 με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Και το …σπριντ της Πλατείας «χτύπησε» το Γηροκομείο!» ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ έφερνε στη δημοσιότητα την αποκάλυψη του αναπληρωτή Δημάρχου και αντιδημάρχου έργων Διονύση Λυκούδη στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε γίνει λίγες μέρες πριν στις 7/7/2017.

Αντιγράφουμε:

«Σε μία …“τολμηρή” αποκάλυψη προέβη ο αντιδήμαρχος έργων Διονύσης Λυκούδης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής!

Εν ολίγοις: Τα έργα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου …βάλτωσαν και από το τέλος του 2016 δεν έγινε καμία εργασία έως και πρόσφατα, γιατί η Δημοτική Αρχή έκανε “συμφωνία” με τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, “κοινό” εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας του Γηροκομείου “P. & C. DEVELOPMENT S.A.” και της ανάδοχης Εταιρείας του έργου της Ανάπλασης της Πλατείας Βαλλιάνου “ΝΕΟΔΜΗΤΟΝ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.”, να …”σπριντάρει” την Πλατεία εις βάρος του Γηροκομείου!

Μάλιστα, ο κ. Λυκούδης αποκάλυψε, ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος πήρε όλο το προσωπικό από τα συνεργεία του Γηροκομείου και “τάριξε” στην Πλατεία, έτσι ώστε να είναι “OK” o Δήμος στις 18/6 με τα έργα της Πλατείας!»

Μάλιστα!

Ο κ. Λυκούδης, ο αρμόδιος για τα έργα αντιδήμαρχος, κυνικότατα αποκάλυψε, τότε, ότι ο κοινός στα δύο έργα εργολάβος πήρε όλο το προσωπικό από τα συνεργεία του Γηροκομείου και «τάριξε» στην Πλατεία, νοιαζόμενος πρωτίστως για ένα έργο «βιτρίνα» και όχι για ένα έργο ζωής για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά.

Και πάμε στο δεύτερο έργο αυτό της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

Στο ίδιο δημοσίευμα 12/7/2017 μιλάγαμε για …«πασαλείμματα» στο έργο της Πλατείας (και μαζί στα άλλα δύο)!

Αντιγράφουμε:

«Τόση …πρεμούρα για τις …μισό-παραδόσεις στις 18/6. Το καταλαβαίνουμε. Και μπράβο σας! Τα …ρέστα των έργων όμως, πότε θα γίνουνε; Αυτά μπροστά στη Νομαρχία, στο Μουσείο και οι ουσιαστικές αποκαταστάσεις στα …πασαλείμματα που έγιναν στην Πλατεία… Γιατί απ’ ό,τι βλέπουμε, μετά τις …18/6 έχουμε “στάση εργασιών”!»

Από τις πρώτες ημέρες που δόθηκε στον κόσμο (θυμάστε …με ταρατατζούμ) αρχίσανε να εκδηλώνονται οι κακοτεχνίες και …«τα πασαλείμματα».

Από κάποια βλάβη στο δίκτυο των υπόγειων σωληνώσεων, μικροί πίδακες νερού έβγαιναν μέσα από τις πλάκες της κεντρικής πλατείας και πλημμύριζε η πλατεία με τα συνεργεία να επιλαμβάνονται του προβλήματος στις 7/7/2017.

Ενα χρόνο μετά οι Επιθεωρητές-Ράμπο κατά της Διαφθοράς ψάχνουν τους φακέλους των έργων του Γηροκομείου και της Πλατείας! Δεν ξέρουμε τι ψάχνουν να βρουν, αλλά αφενός υπάρχει αυτή η φριχτή, αυτή η κυνική ομολογία (και μάλιστα δια στόματος του πλέον αρμόδιου για τα έργα παράγοντα) του ενός εκ των πολλών λόγων που έχει τελματώσει χρόνια τώρα το πολυπόθητο για την κοινωνία της Κεφαλονιάς έργο του Γηροκομείου!

Η Δημοτική Αρχή να προτιμάει να τελειώσει την πλατεία (να …«σπριντάρει», όπως εύστοχα λέγαμε τότε) αλλά …εις βάρος του Γηροκομείου!

Τελικά, όπως ακούγεται (για το νέο Γηροκομείο) και συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμα και σε ιδιωτικά έργα…, όταν σε κυνηγάνε οι ημερομηνίες γίνονται … «πασαλείμματα»!

Και μπορεί «τα πασαλείμματα» του Γηροκομείου να μην είναι αντιληπτά αφού το κτίριο είναι ερμητικά κλειστό και δεν έχει δοθεί για χρήση, της Πλατείας όμως «τα πασαλείμματα» κάνουν κρα …και «ο Θεός να βάλει το χέρι του» από κανένα ατύχημα αφού κανένας αρμόδιος δεν φαίνεται να νοιάζεται!

Επιδαπέδια φώτα σπασμένα, πλάκες σπασμένες, τρύπες γεμάτη όλη πλατεία, με κίνδυνο κάποιο πόδι να μπεί μέσα και τότε … κανένας δεν γλυτώνει!

Και «τα σιντριβάνια» να συνεχίζουν να αναβλύζουν από τα υπόγεια δίκτυα!

Δεν συζητάμε για …τη βρώμα! Στους «κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας» που έταξε ο Λυκούδης, ένα χρόνο μετά μόνο…τσουκνίδες δεν έχουν φυτρώσει!

Το έργο παρ’ ότι δεν έχει παραδοθεί, έχει σχεδόν εξοφληθεί ο εργολάβος, οπότε …και άντε ψάξε ποιος θα αποκαταστήσει τις επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που αμέριμνοι κάνουν τη βόλτα τους!

Νέο Γηροκομείο, το …Γεφύρι της Αρτας
Νέα Πλατεία, οι …Κρεμαστοί Κήποι…