«Εις το επανιδείν» είπαν φεύγοντας από τον Δήμο και την Κεφαλονιά οι τρείς «Ράμπο» του Σώματος κατά της Διαφθοράς χθες το μεσημέρι, λίγο πριν να αναχωρήσουν από το Αργοστόλι, για Πάτρα και Αθήνα.

Χθες οι «Ράμπο» ασχολήθηκαν κυρίως, έως την αναχώρησή τους, με ανακρίσεις παραγόντων και υπαλλήλων του Δήμου, που κατέχουν «νευραλγικά πόστα», ως προς τα ελεγχόμενα έργα και δράσεις και με τη συλλογή εγγράφων και αποφάσεων!

Τελευταία ημέρα χθες της «Β’ Φάσης» του 5ήμερου εξονυχιστικού ελέγχου που διεξάγεται στο Δήμο Κεφαλονιάς και στα Νομικά του Πρόσωπα και οι τρείς ελεγκτές-επιθεωρητές της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ξεκίνησαν αρχικά από την Πολεοδομία, παίρνοντας μαζί τους όλα τα έγγραφα-φακέλους με τις αδειοδοτήσεις των Έργων της Πλατείας, της Οδού Παναγή Βαλλιάνου και του Γηροκομείου Α’ και Β’ Φάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Επιθεωρητές «τράβαγαν τα μαλλιά τους» για την «ακαταστασία» και την «τσαπατσουλιά» που επικρατεί στην Υπηρεσία, όσον αφορά την ταξινόμηση και αρχειοθέτηση των σχετικών εγγράφων που αναζητούσαν, ενώ πληροφορίες φέρνουν «περίεργα» έγγραφα να περιέρχονται στην κατοχή τους, που «κρεμάνε» τους αρμόδιους για τα έργα από την πολιτική και υπηρεσιακή ιεραρχία.

Στη συνέχεια ξαναπέρασαν από την Κεντρική Πλατεία και ξαναμέτρησαν πόντο-πόντο το έργο που έγινε, ενώ βιντεοσκόπησαν όλες τις τεχνικές αστοχίες που είναι ορατές «διά γυμνού οφθαλμού», όπως γρανίτες σπασμένοι, αρμοί ξεκολλημένοι, σχάρες και αμάρες, σιντριβάνια από διαρροές κ.λπ. (φωτό στον χθεσινό ΗΜΕΡΗΣΙΟ).

Αμέσως μετά επέστρεψαν στη «βάση» τους, στο Κτίριο που στεγάζονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες και ξεκίνησαν τις ανακρίσεις, όπως προαναφέραμε, σε παράγοντες και υπαλλήλους.

Οι Επιθεωρητές στάθηκαν ιδιαίτερα στις καταθέσεις στελεχών της Οικονομικής Υπηρεσίας, των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας, αλλά και της Προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων. Η ανάκριση «ακούμπησε» ακόμα και την νόμιμη χρήση των δημοτικών οχημάτων από τους νόμιμους και πιστοποιημένους χρήστες.

Ζήτησαν δε να καταθέσουν και πολιτικοί παράγοντες της Δημοτικής Αντιπολίτευσης και το βέβαιο είναι ότι κατέθεσε ένας τουλάχιστον, ο οποίος έχει καταλογίσει στη Δημοτική Αρχή με στοιχεία «τα χίλια μοίρια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα θέματα που ερευνώνται είναι πολλά, ενώ, κάθε φορά το ερευνώμενο θέμα ή υπόθεση, «άνοιγε και ένα νέο παράθυρο προς έρευνα και έλεγχο».

Οι απευθείας αναθέσεις, τα έργα της Πλατείας, της Π. Βαλλιάνου, το Γηροκομείο Α’ και Β’ Φάση, εντάλματα πληρωμών, αποφάσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας, ο «ρόλος» κάποιων προσώπων που σχετίζονται με υπαλληλική αλλά και πολιτική σχέση με το Δήμο, καθώς και ο ποιοτικός έλεγχος όλων των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί-τοποθετηθεί στα προαναφερόμενα έργα, θα είναι το αντικείμενο της επόμενης καθόδου των Επιθεωρητών στο Δήμο Κεφαλονιάς, οι οποίοι, αναχωρώντας δήλωσαν «απίστευτα απογοητευμένοι από τις συμπεριφορές πολιτικών στελεχών της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι, με τη συμπεριφορά τους επιβάρυναν την θέση τους», για να καταλήξουν στην σημαντικότατη δήλωση της επιστροφής τους, λέγοντας «εις το επανιδείν και λίαν συντόμως θα ξαναβρεθούμε από κοντά»!

Υ.Γ. Γι’ άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται πως είναι μακράν των περιστάσεων. Δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης που βρίσκεται, αφενός προκαλώντας τους επιθεωρητές με τα περιβόητα δελτία Τύπου της και τις προκλητικές συμπεριφορές στελεχών της και αφετέρου με τις οφθαλμοφανείς ενέργειές της να δυσκολέψει την έρευνα.

Παράγοντας του Δήμου έχοντας γνώση των παραπάνω είπε προφητικά «όπως στρώνουνε θα κοιμηθούνε …πρωτοσέλιδα θα γίνουν στα Πανελλήνια ΜΜΕ»!

Οι Ράμπο εν δράσει
Το Δημοτικό Μέγαρο