Μετά τα δύο συνεχόμενα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Η» τις προηγούμενες ημέρες και με δεδομένο ότι οι παρανομίες με τις αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ των αποφάσεων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης δεν έχουν τελειωμό, σήμερα έχουμε …την Πράξη Τρίτη στην περιβόητη, πλέον, υπόθεση των παράνομων αποφάσεων του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου για την είσπραξη των λιμενιάτικων.

Η υπόθεση πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια της Κεφαλονιάς και έχει προκαλέσει αίσθηση για τον απροκάλυπτα παράνομο τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με τα τηλέφωνα νάχουν πάρει «φωτιά» για να δώσουμε περισσότερες εξηγήσεις.

Συνοπτικά το ιστορικό της υπόθεσης:

Το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας και Ιθάκης στην 5η συνεδρίαση του 2018 στις 27 Φεβρουαρίου με εισήγηση του προέδρου Αλέξη Μοσχονά παίρνει πέντε αποφάσεις (45/18, 46/18, 47/18, 48/18 και 49/18) για την είσπραξη των λιμενικών τελών (λιμανιάτικων) στα πέντε λιμάνια Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ακολουθούν στη συνέχεια πέντε αντίστοιχα αποφάσεις πρόσληψης ιδιωτών από τον Πρόεδρο Αλέξη Μοσχονά (43/18

Προχθές λοιπόν 10/7, αποκαλύπταμε ότι και οι πέντε αποφάσεις του ΔΣ είναι παράνομες (και κατ’ επέκταση παράνομες είναι οι αποφάσεις του προέδρου, οι συμβάσεις και το χρηματικό ένταλμα) γιατί στις 29/11/2017 δημοσιεύθηκε ο νόμος 4504/ 2017 που ρητά ορίζει ότι η είσπραξη των λιμανιάτικων γίνεται από υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου και αν αυτοί δεν επαρκούν γίνεται από έκτακτο προσωπικό που θα προσλαμβάνεται μόνο γιαυτό το σκοπό και φυσικά θα επιλέγεται με διαδικασίες ΑΣΕΠ!

Επί πλέον στο ίδιο φύλλο κάνουμε μια δεύτερη σημαντική αποκάλυψη.

Την προηγουμένη 9/7 (περασμένη Δευτέρα) μετά …από τρεις μήνες που έγινε η ανάρτηση των πέντε αποφάσεων του ΔΣ (12/4/2018) …εξαφανίζονται από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στη θέση τους μπαίνουν πέντε άλλες που διαφέρουν με τις αρχικές στο ότι …η Λιμενάρχισσα Κολοβού Παναγιώτα φέρεται ως …παρούσα στη συνεδρίαση ενώ στη δεύτερη βερσιόν εμφανίζεται ως …απούσα!

Χθες κάναμε την δεύτερη συνταρακτική αποκάλυψη.

Δεν φτάνανε οι 5 παράνομες αποφάσεις του ΔΣ, αλλά την ημέρα του πρώτου δημοσιεύματος προχθές 10/7 …εξαφανίζονται οι πέντε επίμαχες και παράνομες αποφάσεις που είχαν αναρτηθεί μόλις …την προηγουμένη 9/7 και στη θέση αναρτάται η …3η βερσιόν των πέντε αποφάσεων που θέλει τη Λιμενάρχισσα Κολοβού Παναγιώτα νάναι απούσα όχι σε όλη τη συνεδρίαση στις 27/2/ 2018 όπως εμφανίστηκε στη 2η βερσιόν στις 9/7 αλλά… Μόνο στις επίμαχες πέντε παράνομες αποφάσεις!

Και σήμερα λοιπόν, όπως προαναγγείλαμε στην αρχή του παρόντος, έχουμε …την ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ!

Οπως έχουμε πει η επίμαχη συνεδρίαση που πάρθηκαν οι πέντε παράνομες αποφάσεις (45/18, 46/18, 47/18, 48/18 και 49/18) ήταν η 5η για το 2018 και έγινε στις 27/2/2018.

Φυσικά στην εν λόγω συνεδρίαση δεν πάρθηκαν μόνο οι πέντε επίμαχες αποφάσεις αλλά και πλήθος άλλων.

Σε όλες λοιπόν τις αποφάσεις το μέλος του ΔΣ Κολοβού Παναγιώτα (δηλαδή η Λιμενάρχισσα) εμφανίζεται …ΠΑΡΟΥΣΑ!

Οπως δηλαδή στην 1η βερσιόν των πέντε επίμαχων αποφάσεων που αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 12/4/ 2018!

Ξεκάθαρα δε σε ΟΛΕΣ τις αποφάσεις αναφέρεται:

«Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο οκτώ (8) μελών βρέθηκαν παρόντα οκτώ (8) μέλη και ονομαστικά:» και στη συνέχεια αναφέρονται ονομαστικά ΚΑΙ τα οκτώ μέλη του ΔΣ, συμπεριλαμβανομένης της κ. Κολοβού ως ΠΑΡΟΝΤΑ στην 5η συνεδρίαση!

Στη συνέχεια και καθαρά ενδεικτικά δημοσιεύουμε (Βλ. διπλανές στήλες) τέσσερις αποφάσεις από την 5η συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου στις 27/2/2018.

Τις δύο προηγούμενες (43/18 και 44/18) των επίμαχων πέντε αποφάσεων και τις δύο επόμενες (50/18 και 51/18) στις οποίες και σαφέστατα εμφανίζεται ως …ΠΑΡΟΥΣΑ στη συνεδρίαση η κ. Κολοβού!

Το συμπέρασμα

Από τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα ότι …Ή ΟΛΕΣ οι αποφάσεις από την 5η συνεδρίαση στις 27/2/ 2018 που είναι αναρτημένες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εκτός των πέντε επίμαχων, είναι ΕΓΚΥΡΕΣ με την κ. Κολοβού ΠΑΡΟΥΣΑ …Ή ΜΟΝΟ οι πέντε επίμαχες αποφάσεις έτσι όπως αναρτήθηκαν στις 10/7/2018 με την κ. Κολοβού ΑΠΟΥΣΑ είναι ΕΓΚΥΡΕΣ!

Και οι δύο περιπτώσεις …ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

Εν ολίγοις, η Λιμενάρχισσα κ. Κολοβού Ή ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ή ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ στην 5η συνεδρίαση στις 27/2/2018!

Σε κάθε περίπτωση κ. Παπαθεοδώρου Συντονιστή της Αποκεντρωμένης δεν συμφωνείτε ότι …κάτι δεν πάει καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας ή στα καθ’ημάς στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης;

Δεν νομίζετε ότι κανέναν δεν συμφέρει ο διασυρμός κάθε έννοιας νομιμότητας, ούτε καν τους …υπεύθυνους;

Υ.Γ.1. Εχουμε μια ερώτηση αποκλειστικά για τον αρμόδιο για τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας και Ιθάκης Συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Παπαθεοδώρου: Οι αποφάσεις 45/18, 46/18, 47/18, 48/18 και 49/18 του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας και Ιθάκης έχουν σταλεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη και κρίθηκαν νόμιμες;

Αν ΟΧΙ, τότε για ένα επί πλέον λόγο και εκτός όλων των υπολοίπων, είναι παράνομες οι πέντε αποφάσεις ανάθεσης σε ιδιώτες της είσπραξης των λιμενιάτικων από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, οι αντίστοιχες πέντε συμβάσεις και το ένα (τουλάχιστον) εκδοθέν χρηματικό ένταλμα.

Αν ΝΑΙ οφείλει ο Συντονιστής μετά το ντόρο που έχει δημιουργηθεί να ενημερώσει πως και παρά το νόμο 4504/ 2017 κρίθηκαν νόμιμες;

Υ.Γ. 2. Οσον αφορά αυτό που ακούστηκε (δεν τόλμησαν βέβαια να το γράψουν ως απάντηση…) ότι υπεύθυνος για τα πρακτικά των συνεδριάσεων και τις αποφάσεις είναι ο αρμόδιος υπάλληλος που παρευρίσκεται και τα κρατάει, θα αναφέρουμε ότι μπορεί τα πρακτικά και οι αποφάσεις να κρατιούνται από τον ορισμένο υπάλληλο αλλά τα υπογράφει …ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ και τις αποφάσεις ως ακριβή αντίγραφα των πρακτικών τις υπογράφει «φαρδιά πλατιά» …ο πρόεδρος του ΔΣ Αλέξανδρος Μοσχονάς!

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς
Η λιμενάρχισσα Παναγιώτα Κολοβού