Κατά τη γνώμη μας η αποκάλυψη ότι τα γραφεία της δημοτικής ηγεσίας χρησιμοποιούνται για να αποστέλλονται καταγγελίες στις εισαγγελικές αρχές αποτελεί κορυφαία είδηση.

Eστω και αν έχει πέσει βαρύ πέπλο σιωπής στον ορίζοντα, το βέβαιο είναι ότι το αδιαμφισβήτητο γεγονός σημαδεύει, θέλουν δεν θέλουν όσοι επιδιώκουν τη σιωπή, το τοπικό πολιτικό σκηνικό!

Με αδιάσειστα στοιχεία αποδεικνύεται πως από το φαξ του αντιδημάρχου Σπύρου Ματιάτου (2671022832) στέλνεται η καταγγελία με συνοδευτικά έγγραφα στον εισαγγελέα για την υπόθεση της Λειβαθούς.

Υπόθεση που οδηγεί 26 άτομα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματικές πράξεις που επισείουν βαριές ποινές και κώλυμα εκλογιμότητας ακόμη για τους ενεργούς πολιτικούς και έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο να «έλθουν τα πάνω κάτω» στο προεκλογικό τοπίο του ερχόμενου Μαΐου!

Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι τρεις πρώην Δήμαρχοι με πρώτο και καλύτερο τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και δύο σημερινοί αντιδήμαρχοι του Παρίση!

Και είναι να απορείς, πως αντιμετωπίζεται αυτή η εξέλιξη …ένθεν κακείθεν.

Με απόλυτη …μούγγα! Λες και δεν τρέχει τίποτα!

Ο Θεόφιλος ανάφερε το γεγονός δίχως πολλά στοιχεία…αν δεν απέκρυψε, ούτε καν …το κατάγγειλε στη συνέντευξή του την περασμένη Τρίτη και έκτοτε …σιγή ασυρμάτου. Οπως έπραξε εδώ και τόσο καιρό που γνωρίζει την υπόθεση!

Ο «Γνήσιος» και ο Ματιάτος έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους! Το λαλίστατο κατά τα άλλα γραφείο επικοινωνίας και ο γνωστός-άγνωστος γραφιάς των ανακοινώσεων της Δημοτικής Αρχής και του περιγύρου αυτής …μούγγα κι αυτοί!

Και καλά η δημοτική ηγεσία έχει κάθε λόγο να επιλέγει την απόλυτη σιωπή, ο Θεόφιλος όμως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση τι λόγο έχουν να σωπαίνουν;

Πάντως δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει τι θα πράξουνε Μεγαρίτες και λοιποί περιαλειφόμενοι για Μεγαρίτες, αλλά τους διαβεβαιώνουμε όλους ότι ΕΜΕΙΣ δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί αυτό το νέο πολιτικό σκάνδαλο με «το νόμο της σιωπής»!

Πάμε παρακάτω …

Ο Μιχαλάτος στη συνέντευξη της Τρίτης έδωσε και δημοσιεύτηκαν  στην ιστοσελίδα του σταθμού, δύο έγγραφα που στάλθηκαν στον εισαγγελέα.

Τη μονοσέλιδη καταγγελία του «Γεράσιμου Μενεγάτου» και ένα έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς την ΔΟΥ Αργοστολίου (Γραφείο Παρακαταθηκών) με ημερομηνία 9/10/2002 σχετικά με πληρωμές δαπανών των (πρώην) Δήμων Λειβαθούς, Ερίσου και Ελειού – Πρόννων.

Στο δεύτερο έγγραφο υπάρχει και η περιβόητη εμφάνιση του fax αποστολέα 2671022832 (που βρίσκεται στο Ξενία και ανήκει στον αντιδήμαρχο Σπύρο Ματιάτο) της ημερομηνίας 21 ΔΕΚ 2012 και της ώρας 14.01 αποστολής.

Αυτά τα είπαμε χθες.

Τα νεώτερα τώρα…

Πρώτα απ’όλα «ο Μενεγάτος» – «Γάτος» στην καταγγελία αναφέρεται σε δύο έγγραφα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που του έστειλαν και τα οποία όπως αναφέρεται τα στέλνει μαζί με την καταγγελία.

Από τα δύο αυτά έγγραφα ο Μιχαλάτος έδωσε στη δημοσιότητα …το ένα.

Το άλλο γιατί δεν δόθηκε;

Υστερα …με προσεχτικό διάβασμα της καταγγελίας στην προτελευταία πρόταση αναφέρεται:

«Ως φαίνεται μετά την ενσωμάτωση του δήμου Λειβαθούς στο νέο δήμο Κεφαλληνίας εντελώς παράνομα ο νέος Δήμαρχος Κεφαλληνίας Κύριος Αλέξανδρος Παρίσης συγκάλυψε την εν λόγω κλοπή»!

Μάλιστα!

Καταγγέλλεται ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης για συγκάλυψη της «εν λόγω κλοπής» στον πρώην Δήμο Λειβαθούς από το fax …του αντιδημάρχου του!

Η «καταγγελία» του Δημάρχου, δίχως πολλά λόγια, είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι γίνεται για …ξεκάρφωμα.

Πρώτον, γιατί δήθεν στο άσχετο ο Δήμος Κεφαλλονιάς αναφέρεται ως …Κεφαλληνίας!

Δεύτερον, αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος «εντελώς παράνομα συγκάλυψε την εν λόγω κλοπή» δίχως να δίνεται …ΕΝΑ έστω στοιχείο και της παρανομίας και της συγκάλυψης και

Τρίτο, γιατί δεν υπήρξε …καμία «παράνομη συγκάλυψη της μεγάλης κλοπής» και πολύ περισσότερο από τον Δήμαρχο και αυτό γιατί:

Σύμφωνα με την απόφαση 521/9-12-2011 (ΑΔΑ: ΒΛΕΖΩΕ5-ΔΙΙ) του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έγινε «Αποδοχή χρεωστικού ανοίγματος πρώην Δήμου Λειβαθούς» συνολικού ύψους 3.104.077,71 ευρώ ο ισόποσος δανεισμός ήταν μονόδρομος σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3943 άρθρο 49 παρ. 1γ και το έγγραφο του Τ.Π.Δ. αριθ. Πρωτ. 45306 30/5/11 εντός αποκλειστικής προθεσμίας 31-12-2011!

Αλλο ένα στοιχείο λοιπόν το «ξεκάρφωμα» με την …ανώδυνη αναφορά του Δημάρχου στην καταγγελία «Μενεγάτου», που επιβεβαιώνει πως όλα αποτελούν σατανικό σχέδιο αρρωστημένου μυαλού έτσι για να επιβεβαιωθεί και πάλι ο blogger που αποκάλεσε «Γάτο» το …«Μενεγάτο»!

Με λίγα λόγια, το πρόβλημα νομιμότητας του χρεωστικού ανοίγματος του Δήμου Λειβαθούς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο δανεισμός αλλά …το πώς και από ποιους δημιουργήθηκε το χρεωστικό άνοιγμα!

Και επίσης με λίγα λόγια, το πολιτικό πρόβλημα του χρεωστικού ανοίγματος του Δήμου Λειβαθούς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η εμπλοκή σε αυτό του Παρίση, αλλά ότι εξελέγη Δήμαρχος το 2010 με τις πλάτες του Μιχαλάτου και αυτός του το ανταπόδωσε με την προεδρεία στη ΔΕΥΑ!

Για το πρώτο επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη και η υπόθεση οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Για το δεύτερο οκτώ χρόνια μετά γίνεται το οτιδήποτε και από τις δύο πλευρές όχι μόνο για να ξεχαστεί, αλλά και να διαγραφεί από την ιστορική μνήμη.

Με δικιά τους ευθύνη (Μιχαλάτου – Παρίση) οι πολιτικές σχέσεις τους παραμένουν με σκιές πολύ περισσότερο που στην πορεία ενεπλάκη και ο Λυκούδης όπως και οι επιχειρηματικές μεταξύ τους σχέσεις.

Και για να μην υπάρξουν διάφορα ευφάνταστα σενάρια για τα όσα αποκαλύπτουμε, ας απαντηθούν επιτέλους δύο βασικά ερωτήματα:

❶ Γιατί τόσα χρόνια ο Μιχαλάτος δεν έχει καταγγείλει, ούτε και τώρα δεν το κάνει που ο ίδιος αποκάλυψε (!) την αποστολή της καταγγελίας στη Δικαιοσύνη που μόχλευσε την υπόθεση για το χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου Λειβαθούς, από το fax του γραφείου του αντιδημάρχου Ματιάτου με ψευδή υπογραφή;

❷ Γιατί η Δημοτική Αρχή και προσωπικά Παρίσης, Ματιάτος πέντε 24ωρα από την αποκάλυψη (προσέχτε! αποκάλυψη και …όχι καταγγελία) του fax αποστολής τηρούν σιγή ιχθύος;

❸ Οι κατηγορούμενοι σημερινοί αντιδήμαρχοι δεν έχουν να πουν λέξη για το κραυγαλέο και ανεπανάληπτο σκάνδαλο να παραπέμπονται με βαριές κατηγορίες που ξεκίνησε από το γραφείο συναδέλφου τους;

Υ.Γ. Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος από το fax του οποίου έφυγε η επίμαχη καταγγελία, όλως συμπτωματικώς …είχε εκφράσει την διαφωνία του για τη λήψη δανείου για το χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου Λειβαθούς και στην 521/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρεται …απών!

Aλ. Παρίσης
Θ. Μιχαλάτος
Σπ. Ματιάτος
«Γ. Μενεγάτος»

Ο …«Γεράσιμος Μενεγάτος» για να …ξεκαρφωθεί καρφώνει τον Γνήσιο: «…Ως φαίνεται μετά την ενσωμάτωση Λειβαθούς στο νέο Δήμο Κεφαλληνίας συγκάλυψε την εν λόγω κλοπή…»