Οι φοίνικες συνεχίζουν να πεθαίνουν όρθιοι στο Αλσος του Κουτάβου και παρά τις διάφορες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, το κόκκινο σκαθάρι δείχνει να είναι ανίκητο.

Το έντομο που κατατρώει τους φοίνικες στο Αργοστόλι και στην ευρύτερη περιοχή, χτύπησε πρόσφατα τους φοίνικες κατά μήκος του δρόμου έξω από το γήπεδο, οπότε εκεί μίλησαν τα …αλυσοπρίονα.

Ωστόσο ο Δήμος και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος οφείλουν να επέμβουν άμεσα για να σωθεί ένας φοίνικας που ανήκει σε μιά απ’ τις δύο πανέμορφες συστάδες φοινίκων, οι οποίες βρίσκονται στην άκρη του διαδρόμου του Κουτάβου, στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Ο φοίνικας αυτός που έχει δεχθεί την επίθεση του κόκκινου σκαθαριού κι’ έχει ήδη αρρωστήσει, πρέπει να «ιαθεί» άμεσα, αλλιώς η συστάδα στην οποία βρίσκεται θα δείχνει στο εξής «κουτσή».

Κύριε δήμαρχε, κύριε αντιδήμαρχε Καθαριότητας και κύριε Παπαγγελόπουλε γεωπόνε του Δήμου, έχετε υποχρέωση να δείτε το πρόβλημα, πριν χαθεί ο φοίνικας αυτός και η συστάδα των φοινίκων δείχνει κουτσουρεμένη.

Αξίζει να την δώστε αυτή τη μάχη διάσωσης και παράλληλα να πέσουν προληπτικά «φάρμακα» και στους άλλους φοίνικες των δύο συστάδων αλλά και στους φοίνικες του Κουτάβου ευρύτερα.

Οσο για τη μπόχα που βγαίνει κοντά στο Νησάκι του Κουτάβου, αυτή γίνεται όλο και πιο αποπνηχτική, αφού δεν έχει γίνει καμιά επέμβαση…

Ο μέχρι χθες αγέρωχος φοίνκας που βρίσκεται στη μία από τις δύο πανέμορφες συστάδες έχει αρχίσει να καταρρέει…
Αλλος ένας φοίνικας στον Κούταβο κοίτεται νεκρός και κομμένος σε τρία τεμάχια…
Τα αλυσοπρίονα είναι στην ημερήσια διάταξη, καθώς το σκαθάρι δείχνει ανίκητο…