⦿ Μέχρι χθες αργά και λίγο πριν την εκτύπωση του «Η», ο Αλέξης είχε μεταμορφωθεί σε …Οδυσσέα και, όπως μετέδιδαν όλα τα κανάλια, θα εξήγειλε σήμερα την …τυπική -«έξοδο από τα μνημόνια», δίπλα μας, από την Ιθάκη!

⦿ Την …τυπική έξοδο, γιατί μετά τα μνημόνια θα επακολουθήσουν τα …δαιμόνια!

⦿ Δηλαδή, όπως έχουμε εξηγήσει πολλάκις, αμέσως μετά την …«καθαρή έξοδο» του Αλέξη έρχονται δυσβάσταχτα μέτρα για πολλά χρόνια και στενή επιτήρηση από τους πιστωτές μας, των οποίων θα παραμείνουμε δέσμιοι μέχρι το 2060…

⦿ Με άλλα λόγια, το …success story του Αλέξη και του Ευκλείδη είναι μόνο στα …χαρτιά, γιατί η πραγματικότητα που ακολουθεί θα είναι πολύ τραγική…

⦿ Δυστυχώς.


Ο Τσίπρας …Οδυσσέας στο Θιάκι!


Από την Ιθάκη, ως άλλος …Οδυσσέας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σήμερα το στίγμα για το τέλος της οκταετούς μνημονιακής επιτροπείας.

Το διάγγελμα του κ. Τσίπρα θα γίνει σήμερα 21/8, ημερομηνία-ορόσημο για την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης το οποίο υπέγραψε και υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το Μέγαρο Μαξίμου ενώ αρχικά είχε καταστρώσει σχέδια για μεγαλεπήβολες φιέστες ενόψει της εξόδου από το 3ο Μνημόνιο, αναγκάζεται λόγω της εθνικής συμφοράς στο Μάτι με τους 96 νεκρούς, να περιοριστεί σε ένα διάγγελμα από την Ιθάκη, προκειμένου να συγκινήσει με τον συμβολισμό του Οδυσσέα και της επιστροφής μετά την περιπέτεια.

Η εισήγηση που υιοθετήθηκε, ήταν να μην γίνει διάγγελμα (ούτε κάποια άλλη εκδήλωση) από το Καστελόριζο, όπου στις 23 Απριλίου 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στα Μνημόνια, αλλά να μεταβεί στην Ιθάκη, ένα μέρος με έντονο συμβολισμό.

Στην κυβέρνηση, πάντως καταβάλλουν, κάθε προσπάθεια για να πείσουν ότι το τέλος του 3ου Μνημονίου σημαίνει και «το πέρασμα σε νέα φάση για την οικονομία και την κοινωνία», όπως είπε στον ρ/σ Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα οι πολίτες θα δουν την διαφορά.

«Περνάμε σε μία νέα φάση και για την ελληνική οικονομία και για την Ελλάδα και για την ελληνική κοινωνία συνολικότερα», δήλωσε. Αφησε να εννοηθεί ότι όχι μόνο τελειώνει η λιτότητα, αλλά αντίθετα δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, 750 εκατ. ευρώ από το 2019, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί.

n Καταπέλτης ήταν η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο:

«Το κατά τ’ άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”.

Ελπίζουμε να το κάνει αύριο (σήμερα) ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση.

Υ.Γ. Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.

Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”».

Το Μαξίμου απάντησε με τη γνωστή «eppur se muove» («κι όμως κινείται») του Γαλιλαίου.