Τελικά όσο καλή διάθεση και νάχεις απέναντι στη Δημοτική Αρχή Παρίση – Λυκούδη όλο και κάτι προκύπτει έτσι που να σε προκαλούν για …αποκαλύψεις!

Η ιστορία με τον Πλατύ Γιαλό «βρωμάει» τελικά απ’όλες τις μπάντες.

Και δεν είναι μόνο η αναστολή της λειτουργίας του Πλατύ Γιαλού για φορολογικές παραβάσεις και το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που μονοπωλούν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Υπάρχουν και κάποια άλλα ζητηματάκια που σχετίζονται με τη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού.

ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

Στις 7 Αυγούστου ο Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση για την τροφοδοσία του  Πλατύ Γιαλού (μαζί και του Μύρτου) από την 1η Αυγούστου έως τέλος Οκτωβρίου στο ποσόν των 153.248,27 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) όσο ήτανε …και το ποσό της διακήρυξης του διαγωνισμού που πήρε γι’ άλλη μία χρονιά ο ίδιος πάντα προμηθευτής αλλά …αν λειτουργούσαν τα κυλικεία για πέντε μήνες, από 1η Ιουνίου έως τέλος Οκτωβρίου και όχι για …τρεις μήνες ο Μύρτος και 2 ½ ο Πλατύς Γιαλός!

Το σκάνδαλο με την τροφοδοσία αποκαλύφθηκε από το Kefaloniapress στις 9 Αυγούστου.

Και καλά η Δημοτική Αρχή πέρασε στο ντούκου την υπόθεση πολύ περισσότερο που ο «Η» δεν κυκλοφορούσε λόγω διακοπών. Είκοσι ημέρες μετά …απόλυτη σιγή ασυρμάτου!

Η αντιπολίτευση όμως και ο επικεφαλής της Θεόφιλος Μιχαλάτος …τι λόγο έχουν να σιωπούν; Ή μήπως δεν είναι σκάνδαλο να πληρώνει για προμήθειες ο Δήμος όσα θα πλήρωνε αν λειτουργούσαν οι δύο παραλίες …το διπλάσιο χρονικό διάστημα;

Και μετά σου λέει γιατί δεν πείθει ο Μιχαλάτος πως …«δεν κάνει πλάτες» στη Δημοτική Αρχή!

Τώρα που επαναφέρουμε το θέμα, θα δούμε …τι θα γίνει στο δσ του ερχόμενου Σαββάτου…

ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Την ίδια ημέρα με την προηγούμενη σύμβαση 7 Αυγούστου ο Δήμαρχος υπέγραψε και τη σύμβαση για τις «υπηρεσίες λειτουργίας υποδοχής κυλικείου και παραλίας Πλατύ Γιαλού» για 34.994,29 ευρώ (ΑΔΑ: 6ΑΨΚΩΕ5-72Δ).

Καταρχήν και σε αντίθεση με την ανάθεση για τις προμήθειες που συνάφθηκε στο σύνολο του ποσού της προκήρυξης αν και αφορούσε το μισό (πάνω κάτω) διάστημα και που αναφερθήκαμε προηγουμένως, η αμοιβή για τις προσλήψεις του προσωπικού λειτουργίας του Πλατύ Γιαλού με την προαναφερόμενη σύμβαση έγινε με «την μείωση που επήλθε επί του τιμήματος λόγω της μη παροχής των υπηρεσιών για το χρονικό διάστημα από 01/06/2018 έως και 06/08/2018»!

Το ερώτημα απλό:

Γιατί στις προμήθειες δεν μειώθηκε το τίμημα «λόγω της μη παροχής των υπηρεσιών για το χρονικό διάστημα από 01/06/2018 έως και 06/08/2018»;

ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ

Ανάδοχος για τις «υπηρεσίες λειτουργίας υποδοχής κυλικείου και παραλίας Πλατύ Γιαλού» σύμφωνα με τον διενεργηθέντα διαγωνισμό αναδείχθηκε η Ατομική Επιχείρηση με την επωνυμία «ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΕΑΣ», Δ/νση ΤΗΝΟΥ 1 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ, ΤΚ 16342, Α.Φ.Μ. 039846592 Δ.Ο.Υ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, η οποία προσέφερε ποσοστό έκπτωσης …1,00 (1,0030)% στις τιμές του τιμολογίου της αριθμ. 03/2018 μελέτης.

Μέχρι εδώ «όλα καλά και άγια» με τον ανάδοχο.

Ψάχνοντας λοιπόν στο Google, που τίποτα δεν του ξεφεύγει, οποία η έκπληξη…

Η εν λόγω εταιρεία με το διακριτικό τίτλο MUSIC-WORKS «δραστηριοποιείται στη μουσική, ηχητική και φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων, στοχεύει στην παροχή ολοκληρωμένων και αξιόπιστων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου»!

Και επί πλέον…

«Η εταιρεία (μας) στελεχώνεται από ομάδα έμπειρων dj’s με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο, με ενημερωμένη δισκοθήκη, η οποία ανανεώνεται συνεχώς»!

Στις προσφερόμενες υπηρεσίες, όπως πάντα προκύπτουν από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, περιλαμβάνονται …«Γάμοι- βάπτιση, parties, εταιρικές εκδηλώσεις, εγκατάσταση ήχου και φωτισμού» πουθενά και σε κανένα σημείο δεν υπάρχουν οι υπηρεσίες που ζητούσε ο Δήμος Κεφαλλονιάς με την διακήρυξη του διαγωνισμού 364/4-6-2018 (ΑΔΑ:69Ξ4ΩΕ5-9ΝΦ) «υπηρεσίες λειτουργίας υποδοχής κυλικείου και παραλίας».

Πολύ δεν περισσότερο ισχύουν οι επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της ανάθεσης όταν στο άρθρο 7ο της διακήρυξης με τίτλο «Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής» ρητά ορίζεται:

«Ο υποψήφιος Ανάδοχος θα πρέπει να αποδεικνύει και να τεκμηριώνει επαρκώς την ικανότητά του στην υποστήριξη των αναφερόμενων υπηρεσιών, με ποινή αποκλεισμού, προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά και λοιπά στοιχεία εντός του φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής».

Βεβαίως αν ο Δήμος ζητούσε για τη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού dj’s δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα!

Τώρα όμως που κατάφορα παραβιάζονται οι όροι του διαγωνισμού η υπηρεσιακή τριμελής Επιτροπή (από υπαλλήλους) και η Οικονομική Επιτροπή υπό την προεδρεία της αντιδημάρχου Γαρμπή είναι βαθιά εκτεθειμένη!

Επισημαίνουμε τέλος ότι στην έγκριση και των δύο πρακτικών απουσίαζε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος και το άλλο μέλος από την αντιπολίτευση Γεράσιμος Δημητράτος (και μετά σου λέει γιατί «αλωνίζει» το δίδυμο Παρίσης – Λυκούδης…), ενώ στην έγκριση του 1ου πρακτικού (απόφαση 184/25-6-2018 με ΑΔΑ: ΩΚ3ΣΩΕ5-54Θ) ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης καταψήφισε το πρακτικό εκφράζοντας αντίθεση στη διαδικασία πρόσληψης, ενώ στην έγκριση του 2ου πρακτικού (απόφαση 238/1-8-2018 με ΑΔΑ: Ψ8Π2ΩΕ5-ΔΗΖ) ο μοναδικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ήταν ο αντικαταστάτης του Μιχαλάτου Διονύσιος Μινέτος ο οποίος ψήφισε …λευκό, όχι γιατί υπάρχει διαφωνία για την διαδικασία των προσλήψεων αλλά γιατί …«διαφωνούν ως παράταξη με αυτούς τους συγκεκριμένους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής όπου καταλήγουμε οι παραλίες του Πλατύ Γιαλού και του Μύρτου να έχουν ξαπλώστρες μέσα στον Ιούνιο και καντίνα μέσα στον Αύγουστο, θέτει τον προβληματισμό εάν πρέπει οι απαιτούμενες διαδικασίες για το επόμενο καλοκαίρι να ξεκινήσουν από τον χειμώνα»!

Ο λόγος τώρα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο μεθαύριο Σάββατο και να δούμε τι θα ειπωθεί (ένθεν και ένθεν…) για τον dj εργοδότη εξ Αθηνών για τη λειτουργία του Πλατύ Γιαλού…