Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα αυτοκτονίας δι’ απαγχονισμού που επιχείρησε χθες 20χρονη Αυστραλή υπήκοος, η οποία εξέπνευσε κατά την αεροδιακομιδή της από το Αργοστόλι στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, χθες τα ξημερώματα (2 π.μ.) ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Αργοστολίου από επιβάτη ιδιωτικού σκάφους που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Λιμάνι, πίσω από το Λιμεναρχείο, για την ύπαρξη μίας νεαρής κοπέλας κρεμασμένης με σχοινί στο πίσω μέρος της θαλαμηγού Mayan Queen IV του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Alberto Baillères, η οποία είναι επίσης ελλιμενισμένη πίσω από το Λιμεναρχείου.

Αμεσα, άνδρες του Λιμενικού και του πληρώματος και ο γιατρός της θαλαμηγού, μετέφεραν την κοπέλα, που ήταν μέλος του πληρώματος, εντός της θαλαμηγού Mayan Queen και προσπάθησαν για πολύ ώρα να την επαναφέρουν, όμως η νεαρή είχε πέσει σε κωματώδη κατάσταση, και έφερε κακώσεις στον αυχένα και στο λαιμό, ενώ δεν οξυγωνόταν ο εγκέφαλος, προφανώς από το σχοινί που βρέθηκε περασμένο γύρω του.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ για την μεταφορά της στο Νοσοκομείο. Η κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «χτύπησε κόκκινο» προκειμένου να σωθεί η κοπέλα, η οποία διασωληνώθηκε, ενώ της έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, με στόχο να τη «σηκώσουν από το κώμα».

Τελικά οι γιατροί αποφάσισαν την αεροδιακομιδή της 20χρονης σε Νοσοκομείο της Αθήνας και χθες νωρίς το μεσημέρι απογειώθηκε η ντακότα που ήρθε να την παραλάβει.

Δυστυχώς όμως η κοπέλα κατέληξε κατά την αεροδιακομιδή της στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Την έρευνα για το περιστατικό της απόπειρας αυτοκτονίας με το τραγικό τέλος της 20χρονης Αυστραλής διεξάγει το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, το οποίο θα διατάξει νεκροψία-νεκροτομή, ενώ η θαλαμηγός Mayan Queen που επρόκειτο να αναχωρήσει μεθαύριο Κυριακή από το Αργοστόλι, με εντολή του Λιμεναρχείου θα παραμείνει στο Λιμάνι μας, μέχρι να τελειώσουν οι ανακρίσεις και να παρθούν καταθέσεις από όλο το πλήρωμα.

Να σημειωθεί ότι ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της θαλαμηγού έχει αναχωρήσει από την Κεφαλονιά από την περασμένη Τρίτη και στη θαλαμηγό βρίσκεται μόνο το πλήρωμα.

Η θαλαμηγός Mayan Queen χθες στο λιμάνι του Αργοστολίου

Δ.Δ.-