Η απόλυτη δικαίωση του «Η» με τα 24 πρωτοσέλιδά του για το τεραστίων διαστάσεων «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΚΙΩΝ» και τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στην υπόθεση της Κληρονομιάς Τυπάλδου ήλθε με την δημοσιοποίηση από την ίδια τη Δημοτική Αρχή του κειμένου της επίσημης θέσης που διατύπωσε ο Δήμος Κεφαλονιάς διά του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ Α.Ε. την περασμένη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (!) στα οκτώ χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής Παρίση ο Δήμος Κεφαλονιάς εκπροσωπείται στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας!

Ακόμη και αν δεχτούμε τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής ότι έλαβε γνώση από το Μάιο του 2015 …για την ύπαρξη της «Σικυών Μπητς ΑΕ», το αμείλικτο ερώτημα που είχε θέσει ο «Η» εδώ κι ένα χρόνο από τις 14/9/2017 γίνεται απόλυτα επίκαιρο με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής στη φετινή Γενική Συνέλευση:

  •  «Γιατί δεν συμμετείχε ο Δήμος Κεφαλονιάς στις Γενικές Συνελεύσεις που έχουν προηγηθεί τα τρία προηγούμενα χρόνια:
  •  Τις 29/9/2015 όταν η σχετική πρόσκληση αναρτήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. τις 08/09/2015 22:34:26
  •  Τις 29/9/2016 όταν η σχετική πρόσκληση αναρτήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. τις 01/09/2016 20:21:51
  •  Τις 10/9/2017 όταν η σχετική πρόσκληση αναρτήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. τις 18/08/2017 09:40:07»

Από μόνο του αυτό το γεγονός λέει (πάρα μα πάρα) πολλά για την ολιγωρία που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική Αρχή Παρίση και τις πασίδηλες ευθύνες της και ας μιλάει τώρα για …. «έμπρακτη στοιχειώδης διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Κεφαλλονιάς» προσπαθώντας να πείσει ότι …για όλα (προφανώς μετά από οκτώ χρόνια στα πράγματα αποτελεί…ανέκδοτο) ευθύνονται …«οι προκάτοχοί» της.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι οι απόψεις του Δήμου (προφανώς συνταγμένες από κάποιο δικηγορίστικο χέρι και όχι από του Παρίση που υπογράφει…) λες και συντάχτηκαν με βάση τα 24 αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Η» που έχουν προηγηθεί !

Δεν χρειάζεται να έχει εντρυφήσει κάποιος στην υπόθεση της δωρεάς Τυπάλδου και της εταιρείας ΣΙΚΥΩΝ για να αντιληφθεί το παραπάνω, απλά και μόνο είναι αρκετό να διαβάσει προσεκτικά το «κείμενο Παρίση» προς τη Γενική Συνέλευση της ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ και να το συγκρίνει με τα όσα πριν ένα χρόνο αποκάλυπτε ο «Η» !

Για του λόγου το αληθές λοιπόν ιδού τα κυριότερα σημεία της σημερινής γραμμής της Δημοτικής Αρχής και οι θέσεις αντίστοιχα του «Η» οι οποίες είχαν διατυπωθεί …προ ενός έτους:

❶ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ:

«Ο Δήμος Κεφαλονιάς ως αποκλειστικός κύριος 14.574 ανωνύμων μετοχών επί του (φερόμενου ως) συνολικού αριθμού 55.500 μετοχών, ήτοι ποσοστού 26,26% επί του (φερόμενου ως) συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τη ρητή επιφύλαξη ασκήσεως παντός νομίμου δικαιώματός του και εν αναμονή δικαστικής αναγνωρίσεως ότι το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής του Δήμου Κεφαλονιάς ανέρχεται σε 83,28% επί του (πραγματικού) συνόλου του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

α) Στις 7/9/2017 ο «Η» αποκαλύπτει ότι «με το υπ’ αριθμ. 11316/21-4-2017 έγγραφο του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών) να υπάρξει ενημέρωση «εάν υπάρχει η δυνατότητα να αποδεχθούμε τις 14.574 μετοχές επί συνόλου 55.500 και όχι επί συνόλου 17.500, χωρίς να είναι απαραίτητη η εκδίκαση της υπόθεσης, κατοχυρώνοντας με τον τρόπο αυτό ο Δήμος μας τον αριθμό των μετοχών, που συνομολογεί και η εταιρία, η αξία των οποίων ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 1.040.583,6 ευρώ»!!!!

Σημείωση: Την ίδια ημέρα του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος (7/9/17) με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής απειλείται ο «Η» με …μήνυση!

Ο «Η» απαντάει την επομένη 8/9.17 …«Ραντεβού στα δικαστήρια»!

Την ίδια ημέρα 8/9/2017 με μία από τις ελάχιστες προσωπικές του ανακοινώσεις στη διάρκεια της θητείας του ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης διαμηνύει στον «Η» που συνεχίζει απτόητος τις αποκαλύψεις του πως «Επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του Δήμου Κεφαλονιάς»!!!

Ένα χρόνο μετά ακόμα αναμένουμε …«να κληθούμε για να λογοδοτήσουμε ενώπιον των αρμοδίων αρχών για …διασπορά ψευδών ειδήσεων».

β) Στις 13/9/2017 το πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Η» φέρει τον εύγλωττο τίτλο «O Δήμος Κεφαλονιάς οφείλει να διεκδικήσει το 83,28 % στη Διαθήκη Τυπάλδου!

Ενα ακριβώς χρόνο μετά, η δημοτική αρχή …αφυπνίζεται και δηλώνει ευθέως και δίχως περιστροφές, ότι διεκδικεί «το 83,28% επί του (πραγματικού) συνόλου του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας»!!!

❷ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ «από τους (φερόμενους ως) εκπροσώπους και το (φερόμενο ως) Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, να του παραδοθούν, διά δικαστικού επιμελητή μέχρι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018» διάφορα έγγραφα. Μεταξύ αυτών:

n «Ενυπόγραφα πρακτικά πιστοποίησης καταβολών ξεχωριστά για κάθε μία από όλες τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) που έγιναν με καταβολή σε μετρητά (έτη 2007, 2008, 2009, 2010 (διπλή), 2011 και 2015)» και

n «Αποδεικτικά παραστατικά των καλυφθέντων εξόδων/δαπανών/υποχρεώσεων κλπ. που αποδεικνύουν σε τι ακριβώς συνίστατο η προηγηθείσα της 11ης ΑΜΚ καταβολή ποσού ύψους 185.861,39€ (επί συνόλου 201.660€), με σχετική απόφαση ΓΣ το έτος 2015»

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ο «Η»

Είχε αποκαλύψει τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου που έγιναν με καταβολή σε μετρητά, αλλά τότε η Δημοτική Αρχή απειλούσε με …μηνύσεις  την εφημερίδα και μιλούσε για «αναπαραγωγή κακόπιστων, κακόβουλων, ανακριβών και στρεβλών πληροφοριών»! Σήμερα ζητάει στοιχεία γι’ αυτές…

❸ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ:

«Ο Δήμος Κεφαλονιάς ρητά δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της φερόμενης ως δήθεν νόμιμης σημερινής μετοχικής σύνθεσης της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ξενοδοχειακαί και Τουριστικαί Επιχειρήσεις – ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ – Α.Ε.», όπως και τη νομιμότητα της φερόμενης ως δήθεν νόμιμης σημερινής διοικήσεις της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ξενοδοχειακαί και Τουριστικαί Επιχειρήσεις – ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ – Α.Ε.».

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΙΣ 12/10/2017

Με πρωτοσέλιδο άρθρο του «Η» και τίτλο «Τα 18 ΓΙΑΤΙ του Σκανδάλου ΣΙΚΥΩΝ», ευθέως προκαλούσαμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση γιαυτό που σήμερα …«ΡΗΤΑ» αποδέχεται:

«ΓΙΑΤΙ ενώ αμφισβητεί τη συγγενική σχέση των φερομένων σήμερα ως ιδιοκτητών της επιχείρησης, δεν έπραξε το ελάχιστο για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της που θα ανέτρεπε τα πάντα…»

«ΓΙΑΤΙ ενώ έχει εκφρασμένες ισχυρές αμφιβολίες για την συγγενική σχέση των φερομένων ως σημερινών ιδιοκτητών, αλληλογραφεί ο ίδιος ο Δήμαρχος μαζί τους και μάλιστα με πολύ οικείο τρόπο…»

❹ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ:

«Επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του, να προβεί σε κάθε νόμιμη εξώδικη και δικαστική ενέργεια με σκοπό α) τον πλήρη και ενδελεχή έλεγχο πάντων των πεπραγμένων της ανώνυμης εταιρείες με την επωνυμία «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ – Α.Ε.».

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ 5/10/2017

Με πρωτοσέλιδο άρθρο του «Η» και τίτλο «ΖΗΜΙΑ 18,93% στην αξία των μετοχών Κληρονομιάς Τυπάλδου επί Δημαρχίας Παρίση», επισημαίναμε:

«Με λίγα λόγια ο Παρίσης παρέλαβε την 1/1/2011:

Για τον Δήμο 14.574 μετοχές ονομαστικής αξίας η κάθε μία 67,22 Ε η κάθε μία, δηλαδή συνολικής αξίας 979.604,28 Ε.

Την ίδια ώρα το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ήταν 3.024.900 Ε., διαιρούμενο σε 45.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 67,22 Ε η κάθε μία.

Δηλαδή ο Παρίσης παρέλαβε το Δήμο να κατέχει το 32,39% των μετοχών και αντίστοιχα του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σήμερα ο Δήμος κατέχει:

14.574 μετοχές ονομαστικής αξίας η κάθε μία 71,40 € η κάθε μία, δηλαδή αξίας 1.040.583,60 Ε.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας είναι 3.962.700 € διαιρούμενο σε 55.500 μετοχές ονομαστικής αξίας 71,40 Ε η κάθε μία.

Από αυτά τα δεδομένα προκύπτει ότι κατά την διάρκεια της 7χρονης θητείας του Παρίση:

Ο Δήμος έχει απολέσει 6,13 μονάδες του μετοχικού κεφαλαίου και αντίστοιχα του συνολικού αριθμού των μετοχών!

Από 32,39% που παρέλαβε, σήμερα έχει 26,26%!

Αυτή η απώλεια αντιστοιχεί σε μείωση της αξίας των μετοχών του Δήμου κατά 18,93%, όταν την ίδια περίοδο της δημαρχιακής θητείας Παρίση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και αντίστοιχα ο συνολικός αριθμός των μετοχών της αυξήθηκαν κατά …31%!!!».

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

Επειδή ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ (παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και …τις απειλές για μηνύσεις…) όπως πάντα τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς έμπρακτα, παραθέτουμε μία πολύτιμη για την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής παρατήρηση:

Η 11η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) με καταβολή σε μετρητά έγινε το 2013 και όχι το 2015 όπως λανθασμένα αναφέρεται στο εξώδικο και για την οποίο ζητούνται τα στοιχεία… Και συγκεκριμένα η εν λόγω ΑΜΚ έγινε στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας στις 30/6/2013 με καταβολή όντως 201.660 ευρώ μετρητών οπότε και εκδόθηκαν 3.000 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 67,22 ευρώ η κάθε μία.

Όμως η ανακοίνωση για την αύξηση του 2013 έγινε μετά από… δύο χρόνια το 2015, με αριθμό πρωτοκόλλου 6359/16-10-2015 του Επιμελητηρίου Κορινθίας!!!

Σε τελική ανάλυση κάποιοι (ακριβο)πληρώνονται για να παρέχουν έγκυρες υπηρεσίες…

Υ.Γ. Μία από τις υποχρεώσεις των συνεργατών του Δημάρχου είναι να τον προστατεύουν προκειμένου να μην εκτίθεται. Γιατί το λέμε; Τρεις οι περιπτώσεις, όλες σχετικές με το σκάνδαλο ΣΙΚΥΩΝ και τα πρόσφατα γεγονότα:

1η περίπτωση: Λίγη περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει προκειμένου να μην εκτίθεται ο Δήμαρχος υπογράφοντας έγγραφα που φέρουν …λανθασμένο το όνομα του Δήμου! Καλώς ή κακώς ο Δήμος Κεφαλλονιάς επισήμως γράφεται με …δύο «λ» και όχι …με ένα όπως έβαλαν το Δήμαρχο να υπογράψει!

2η περίπτωση: Δηλώνει ο Δήμαρχος στον «Η» (χθεσινό φύλο) ότι οι θέσεις του Δήμου κατατέθηκαν με εξώδικο και δικαστικό επιμελητή. Αυτό είναι πράγματι σωστό, όμως και για την πληρότητα της ενημέρωσης των πολιτών ταυτόχρονα δηλώνεται στο δελτίο Τύπου του Δήμου ότι «παραδόθηκε από το Δήμο Κεφαλονιάς, όπως νομίμως εκπροσωπείται, και ιδιοχείρως από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση στους (φερόμενους ως) Πρόεδρο και Γραμματέα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 10ης Σεπτεμβρίου 2018 της εταιρείας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ – Α.Ε.».

3η περίπτωση: Σε σχετική ερώτηση μας (χθεσινό φύλο) στον Δήμαρχο «αν τελικά πήρε μέρος στη Γενική Συνέλευση» η απάντησή του ήταν: «Σε ποια Γενική Συνέλευση να πάρω μέρος, αφού εγώ αμφισβητώ τα πάντα και όλη τη Διοίκηση του Σικυών».

Όμως στο δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε ο Δήμος ξεκάθαρα αναφέρεται:

«Σήμερα, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, και ώρα 2:00 μ.μ. (14:00), ο Δήμος Κεφαλονιάς παρίσταται διά του νομίμου εκπροσώπου του, Δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση, …παριστάμενος αυτοπροσώπως και συμμετέχων στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή».

Επίσης στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι:

«Ο Δήμος Κεφαλονιάς ασκεί το δικαίωμα ψήφου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως αυτά αναφέρονται στην από 20 Αυγούστου 2018 δημοσιευθείσα Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας» και ακόμη (τα κεφαλαία γράμματα και η υπογράμμιση από το δελτίο τύπου του Δήμου) ότι και για τα 4 θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης: «Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΡΗΤΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ».

Το πολυτελές ξενοδοχείο Σικυών Μπητς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, απ’ το οποίο η Δημοτική Αρχή διεκδικεί -επιτέλους!- το 83,28% των μετοχών, που κληρονόμησε από τον αείμνηστο εφοπλιστή Τυπάλδο
Το πρωτοσέλιδο του «Η» στις 13/9/2017, που τονίζει ότι ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει το 83,28% στην Διαθήκη Τυπάλδου!
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, βρίσκεται τώρα στη σωστή ευθεία της διεκδίκησης, κι’ ας απειλούσε τον «Η» με …μηνύσεις!..