Ο τίτλος της χθεσινής ανακοίνωσης του κ. Χαράλαμπου Λυκούδη, πολιτευτή της  ΝΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης (όπως ο ίδιος την υπογράφει) είναι σαφής:

«18 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ

Εκτός Δημόσιας Περιουσίας ακίνητα-σύμβολα της Κεφαλονιάς»

Εκ των πραγμάτων ο κ. Λυκούδης ανοίγει εύλογα ζητήματα:

1ον) Η θέση του κ. Χαράλαμπου Λυκούδη ότι είναι «προκλητική η εκχώρηση» της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη !

2ον) Η ΕΤΑΔ στην οποία μεταβιβάζονται τα 18 δημόσια ακίνητα της Κεφαλονιάς, μεταξύ των ιοποίων και «σύμβολα της Κεφαλονιάς», έχει ήδη στην κατοχή της ακίνητα στο νησί. Μεταξύ των οποίων και την έκταση στον Μακρύ Γιαλό που εκμεταλλεύεται ιδιωτική επιχείρηση συγγενικών του συμφερόντων. Ο κ. Λυκούδης συνεπώς θέτει ζήτημα να επανέλθει ΚΑΙ ΑΥΤΗ η έκταση στη δημόσια περιουσία και ότι κακώς τόσα χρόνια την εκμεταλλευόταν η συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση!

3ον) Ασφαλώς ο κ. Λυκούδης θα γνωρίζει (και όχι μόνο από τον αδελφό του αναπληρωτή δημάρχου Διονύσιο), ότι στο Δήμο Κεφαλονιάς έχουν περιέλθει προ έξι ετών μια σειρά ακίνητα. Ο Θαλασσόμυλος, το Τουριστικό Ακίνητο στον Αίνο, τρία ακίνητα στο Φισκάρδο και ένα τμήμα του Πλατύ Γιαλού.

Και φυσικά θα γνωρίζει, ότι ο μεν Θαλασσόμυλος καταρρέει, το Τουριστικό Ακίνητο στον Αίνο έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, τα ακίνητα στο Φισκάρδο έχουν αρχίσει να βγαίνουν «στο σφυρί» για να τα εκμεταλλευτούν ιδιώτες και οι εγκαταστάσεις του Πλατύ Γιαλού που μεταφέρθηκαν (παλιές τουαλέτες) αχρηστεύτηκαν από τον ίδιο το Δήμο και μετά από τρία χρόνια που πληρώνει τσάμπα λεφτά στην ΕΤΑΔ για την παραλία και τις εγκαταστάσεις, φέτος λειτούργησε η παραλία …15Αύγουστο με τα γνωστά προβλήματα φοροκλοπής με το ΣΔΟΕ και κυρίως με ανάθεση της λειτουργίας της σε …ιδιωτική επιχείρηση!

Προφανώς, με βάση τις θέσεις του περί ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας όπως τις διατύπωσε στη χθεσινή ανακοίνωσή του ο Χαράλαμπος Λυκούδης, …ΣΥΜΦΩΝΕΙ με αυτή την κατάντια, αρκεί που τα εν λόγω ακίνητα δεν βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών!

Εν ολίγοις, ο δις πολιτευτής της Ν.Δ. στο Νομό μας και προαλειφόμενος για …τρίτη συνεχόμενη υποψηφιότητα, τάραξε τα νερά με το πόνημά του περί της σχέσης της δημόσιας περιουσίας με την ιδιωτική και πέτυχε …σαφώς να διαφοροποιηθεί από τις νεοφιλελεύθερες αρχές της Ν.Δ. και του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη!

Εκείνο που είναι άγνωστο, είναι αν αυτές οι θέσεις περί κρατισμού, έχουν σχέση με τις αριστερές καταβολές του Μπάκη (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της Νεολαίας στην Κεφαλονιά για χρόνια) και αν είναι ακόμη (απ’ ό,τι φαίνεται σίγουρα είναι…) επηρεασμένος από τον μέντορά του στην πολιτική Άκη Τσοχατζόπουλο.

Εκείνο πάντως που είναι σίγουρο είναι πως η δημοσιοποίηση των …αριστερών του πεποιθήσεων δεν θα του βγει σε καλό!

Και κάτι τελευταίο. Γι’ άλλη μία φορά ο Μπάκης πέτυχε να δημιουργήσει προβλήματα στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον αδελφό του και ισχυρό άνδρα αυτής Διονύσιο (η πρώτη ήταν όταν πριν λίγους μήνες αναίτια …πέρασε γενεές δεκατέσσερις τον Θόδωρο το Γαλιατσάτο πως …δεν βοηθάει την Κεφαλονιά και το Δήμο), όταν συνειρμικά ο καθένας σκέφτεται διαβάζοντας τις θέσεις του Μπάκη …«για ποια δημόσια περιουσία μας λέει ο Μπάκης, όταν αυτή που την ευθύνη της έχει ο Δήμος και προσωπικά ο αδελφός του, έχει διαλυθεί και κρούει στη βρώμα, από τα σχολεία, το Θαλασσόμυλο και τον Πλατύ Γιαλό, μέχρι κάθε δημόσιο χώρο»;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Και καλά, ο Μπάκης κάνει τα παιγνίδια του …ενθυμούμενος το αριστερό του παρελθόν και αποποιούμενος τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και ρίχνοντας στον Καιάδα ακόμη και την ιδιωτική οικονομία και το νεοφιλελευθερισμό, τη σημαία της ΝΔ.

Η ανάμιξη όμως της προεδρίνας της ΝΟΔΕ με τις ίδιες ακριβώς θέσεις του οικείου πολιτευτή δεν έχει προηγούμενο!

Φωνάζει από μακριά ότι βάζει «πλάτη» στον εκλεκτό του Μεγάρου ακόμα και με θέσεις ενάντια …σε αυτές του κόμματος!

Κι επειδή ξαφνικά η Γιαννούλα μας το παίζει κι αυτή υπερασπιστής της …δημόσιας περιουσίας και εχθρός …της ιδιωτικής οικονομίας θα της θυμίσουμε ότι:

  • Η ΝΔ (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) ξεκίνησαν το ξεπούλημα (για να χρησιμοποιήσουμε την δικιά της έκφραση) του αεροδρομίου στην Γερμανική Fraport!
  • Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ πέρασαν στην ΕΤΑΔ (που αυτοί έφτιαξαν) το λιμάνι και τη Μαρίνα Αργοστολίου το 2012 με σκοπό να ξεπουληθούν! Τότε μάλιστα Θεοπεφτάτου, Γαλιατσάτος, Δρακουλόγκωνας είχαν κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας που φυσικά …ξεχάστηκε! Γιαυτό και δεν έδωσαν στο Δήμο τη Μαρίνα παρ’ ότι την είχε ζητήσει …για την ξεπουλήσουν!
  •  Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ πέρασαν στην ΕΤΑΔ για ξεπούλημα τα 70 στρέμματα στο Τραπεζάκι και ξεσηκώθηκε το σύμπαν!
  •  Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πέρασαν στην ΕΤΑΔ το ΞΕΝΙΑ και όλο το οικόπεδο και δεν το πέρασαν στο Δήμο για να το ξεπουλήσουνε μόλις λήξει η παραχώρηση !
  •  Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πέρασαν στην ΕΤΑΔ με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2883Β 14.11.2013 μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ 40 οικόπεδα όλα «φιλέτο» δίπλα στη θάλασσα συνολικής δημόσιας έκτασης 36.018,10 τμ στις περιοχές ΡΑΓΙΑ και ΛΕΥΚΕΣ στον Πόρο με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους, είτε μέσω παραχώρησης, είτε πώλησης.

Εν ολίγοις όλα τα παραπάνω «φιλέτα» παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ξεπούλημα ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ στην πρόσφατη λίστα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ!

Λαϊκισμός «του κερατά» να αποποιείσαι τις θέσεις – σημαίες του κόμματος σου για να κάνεις «πλάτες» σ’ένα πολιτευτή, όπως και να καταγγέλλεις αυτά που το κόμμα σου πρώτο εφάρμοσε!