Παραφράζοντας τη γνωστή Κινέζικη ρήση θα λέγαμε ότι …όσα λέει ένας πρωτοσέλιδος τίτλος δεν τα λένε 1000 λέξεις ρεπορτάζ!

Αυτό ισχύει απερίφραστα στην περίπτωση του ιστορικού και μεγαλύτερου σκανδάλου που σημαδεύει Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση, του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΥΠΑΛΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΚΥΩΝ Α.Ε. !

32 πρωτοσέλιδα κυρίως και άλλα ρεπορτάζ του «Η» για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΙΚΥΩΝ μέσα σε ένα χρόνο αποτελούν όχι μόνο ρεκόρ για τον «Η» στα 27 χρόνια της πορείας του, αλλά πολύ πιθανό και στο σύνολο του Ελληνικού επαρχιακού τύπου!

Έτσι λοιπόν σήμερα παρουσιάζουμε (προτάσσοντας την ημερομηνία δημοσίευσης) τα 32 (κυρίως) πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για την πολύκροτη υπόθεση.

Και μόνο η παράθεσή τους είναι αρκετή για να σχηματιστεί μία πλήρης και ακριβής γνώση του ιστορικού της υπόθεσης.

Η δικαίωση του «Η» είναι και δικαίωση της αδιάλειπτης παρουσίας του επί 27 χρόνια με ένα κορυφαίο θέμα της τοπικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Και μιλάμε για δικαίωση γιατί έστω και καθυστερημένα η Δημοτική Αρχή δείχνει να διεκδικεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το πραγματικό ποσοστό των μετοχών (83,28%) της ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ Α.Ε. και μαζί να αμφισβητεί τη σύνθεση του Δ.Σ. και τη σημερινή μετοχική σύνθεση της Ανώνυμης Εταιρείας με τους οποίους μέχρι τώρα αλληλογραφούσε και μάλιστα σε οικείο ύφος!

Εκεί που ακόμη υπάρχουν οι δικές μας ενστάσεις είναι για την ανάθεση της νομικής κάλυψης στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση και την εγκυρότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, όπως και το υψηλό κόστος μαζί και τη νομιμότητα της σχετικής δαπάνης.

Και βέβαια έχουμε μεγάλο προβληματισμό για την ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΩΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΜΗ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ της Αντιπολίτευσης, εκτός του ανεξάρτητου συμβούλου Γιώργου Τζωρτζάτου, ο οποίος μόνος του (!) έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση (με βάση τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Η») και είναι πάλι ο μοναδικός που κυκλοφόρησε ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις!

Ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στάση της Αντιπολίτευσης και κυρίως του Μιχαλάτου, ο οποίος έχει ανακοινώσει εκ νέου την υποψηφιότητά του, την ώρα που βοά η τοπική κοινωνία για υπόγεια «κολλεγιά» του με την παράταξη Παρίση και όχημα την απλή αναλογική που έφερε ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ!  

 Ιδού λοιπόν τα 32 πρωτοσέλιδα του «Η» με θέμα το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΥΠΑΛΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΚΥΩΝ Α.Ε.

Επισημάνσεις γίνονται μόνο όπου κρίνονται αναγκαίοι.

2/9/2017: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ. ΚΙ’ΟΜΩΣ! Όλες οι Δ. Αρχές ήξεραν. ΓΙΑΤΙ «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ», ΑΦΟΥ ΟΙ …ΙΔΙΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΤΕ ΤΗΝ «ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ»

«Η διαθήκη Τυπάλδου ήτανε γνωστή στη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς εδώ και 20 μήνες!»

5/9/2017: «ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ γύρω απ’το …Xilokastro Gate. «ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ» οι αποκαλύψεις του «Η» και του kefalonianmantata.gr».

7/9/2017: «ΦΟΒΕΡΕΣ αποκαλύψεις για το μέγα σκάνδαλο. Ο Δήμος αποδέχεται το 25% και παραιτείται από το αρχικό 75%».

8/9/2017: «XILOKASTRO GATE. ΡΑΝΤΕΒΟΥ στα Δικαστήρια. Εκεί θέλει να πάει τον «Η» ο Δήμος». ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΟΤΙ …ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η» : Μελανό σημείο του χειρισμού της υπόθεσης οι απειλές με μηνύσεις προς την εφημερίδα μας «για να κλείσει το στόμα της». Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει με τις σημερινές εξελίξεις …να μας ευγνωμονεί. Αν είχαμε υποκύψει (ούτε …μία στο εκατομμύριο βέβαια) στις απειλές για μηνύσεις σήμερα ΔΕΝ θα είχε επαναπροσδιορίσει την ταχτική της στον ορθό στόχο της διεκδίκησης του 83,28% των μετοχών και της ευθείας αμφισβήτησης της νομιμότητας των φερόμενων ως κληρονόμων της διαθήκης.

9/9/2017: «ΓΝΗΣΙΕ, τι έκανες όταν έμαθες για τους «συγγενείς»; ΕΜΕΙΣ πάντως εσένα ψηφίσαμε για Δήμαρχοι και κανέναν άλλον!»

12/9/2017: «ΝΤΟΥ στο Συγκρότημα «Σικυών». ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για την υπόθεση του σκανδάλου δεν είπε ο Λεωνίδας Τυπάλδος».

13/9/2017: «Το 83,28% οφείλει να διεκδικήσει ο Δήμος Κεφαλονιάς στη Διαθήκη Τυπάλδου» 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Έπρεπε να περάσει … (ακριβώς!) χρόνος για να αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή και η νομική της υποστήριξη που αυτή επέλεξε τι οφείλει να διεκδικήσει ο Δήμος!

14/9/2017: «XILOKASTRO GATE. ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ. Τι έχετε κάνει με μετοχές και Γενικές Συνελεύσεις. Σήμερα άλλες 2 αποκαλύψεις».

15/9/2017: «XILOKASTRO GATE. 2 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ. Γνήσιος προς Λεωνίδα. Λεωνίδας προς Γνήσιο. ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΕΜΠΤΗ το θέμα στη Δικαιοσύνη».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Από τα …«ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία και επιφυλάσσομαι για προσεχή συνάντηση μας» του Δημάρχου, έστω και με καθυστέρηση ένα χρόνο, «η συνεργασία» γίνεται με …εξώδικα!

16/9/2017: «XILOKASTRO GATE. 2 ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ! Γνήσιος προς Αποκεντρωμένη-ΥΠ.ΟΙΚ και Αποκεντρωμένη προς Γνήσιο για τα ποσοστά της κληρονομιάς Τυπάλδου».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Η mea culpa της Δημοτικής Αρχής! Ο Δήμαρχος, θέλοντας να ξεμπερδεύει ο Δήμος με την υπόθεση δίχως Δικαστήρια ζητάει να ενημερωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και την αποκεντρωμένη «αν υπάρχει η δυνατότητα» να αποδεχτεί «14.574 μετοχές επί συνόλου 55.500 και όχι επί συνόλου 17.500»!!!

20/9/2017: «XILOKASTRO GATE. 83,28% ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ. Όσα ζητούσε και από το Δικαστήριο στις 16 Μαρτίου 2017. Άλλες 2 αποκαλύψεις για το σκάνδαλο. Τι ζήτησαν Δήμος και αντίδικοι από την Θέμιδα».

21/9/2017: «ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ XILOKASTRO GATE. ΜΙΛΑΕΙ ο Τυπάλδος απ’τον τάφο του. «ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ» τα τυπικά της πρόσληψης των δικηγόρων απ’τη Δημοτική Αρχή. 83,28% ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ».

23/9/2017: «Xilokastro Gate.  Παραιτήθηκε ο Δήμος Κεφαλονιάς απ’το Δικόγραφο»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων του «Η» το νομικό Επιτελείο του Δήμου αλλάζει νομική στρατηγική και παραιτείται την τελευταία στιγμή από το δικόγραφο, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των συμφερόντων του από τη Διαθήκη όπως απέδειξαν τα γεγονότα που ακολούθησαν.

26/9/2017: «Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ. ΜΗΝΥΣΕ Αλ. Παρίση-Διον. Λυκούδη. ΓΙΑ ΤΗΝ υπόθεση της κληρονομιάς Τυπάλδου. Τι λέει ο Δήμος».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Ευτυχώς που υπάρχει και ο Γιώργος Τζωρτζάτος να σώσει την τιμή της Αντιπολίτευσης! Η μηνυτήρια αναφορά εκκρεμεί…

27/9/2017: «XILOKASTRO GATE …ΦΤΟΥ κι’ από την αρχή».

29/9/2017: «ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο με το «Σκάνδαλο Σικυών». Δ. Αρχή: Εν κρυπτώ για να μην ξέρουν οι αντίδικοι. Αποχώρησε η ελάσσων Αντιπολίτευση και ο Τζωρτζάτος».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Άλλος ένας …«σκυλοκαβγάς» για την τιμή των όπλων.

30/9/2017: «XILOKASTRO GATE.  Ο ΑΠΟΗΧΟΣ …της σιωπής. Άξιος ο …μισθός σας και ο …χειρισμός σας!»

3/10/2017: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ‘’ΣΙΚΥΩΝ’’. Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών η πληροφόρηση»

4/10/2017: «ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ «γιατί» στο Σκάνδαλο».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Γιατί ΔΕΝ υπάρχει η «Σικυών Μπητς Α.Ε.» στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου; Γιατί ΔΕΝ υπάρχουν οι μετοχές της «Σικυών Μπητς Α.Ε.» στον απολογισμό 2016;

5/10/2017: «XILOKASTRO GATE.  Ζημιά 18,93% στην αξία των μετοχών Κληρονομιάς Τυπάλδου επί Δημαρχίας Παρίση».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Μια μεγάλη αποκάλυψη του «Η» για την οποία μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν έχει δώσει …καμία εξήγηση. Και φυσικά για την Αντιπολίτευση πέρασε …απαρατήρητη.

6/10/2017: «ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ. ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ μέσα απ’τους ισολογισμούς της ζημιογόνας εταιρείας που…απογειώνεται». 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Ο επίλογος του δημοσιεύματος τα λέει όλα:

«Εμείς πάντως, ως καχύποπτοι, αναρωτιόμαστε:

«Ρε μπας και τα νούμερα είναι μαγειρεμένα»;

Και όλα αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν κατά την περίοδο της Δημαρχίας Παρίση από το 2011 και δώθε, μήπως τελικά …δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπτωματικά;».

7/10/2017: «ΓΝΗΣΙΕ! Άλλαξε ρότα πριν είναι αργά! «ΕΓΚΛΗΜΑ» η απουσία απ’τις δύο κορυφαίες συνεδριάσεις».

12/10/2017: «ΤΑ 18 ‘’ΓΙΑΤΙ’’ του ‘’Σκανδάλου Σικυών Μπητς’’. Τα έχει αφήσει αναπάντητα η Δημοτική Αρχή».

14/10/2017 : «ΚΕΝΑ ΚΑΙ …ΠΕΡΙΕΡΓΑ! Στην ανάθεση της νομικής υποστήριξης απ’ το Δήμο. ΓΝΗΣΙΕ! Γιατί όχι οι Κεφαλονίτες δικηγόροι στην υπόθεση».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα ο «Η» θέτει εμφαντικά το ζήτημα της πληρότητας της νομικής κάλυψης και της νομιμότητας της σχετικής δαπάνης. Ελπίζουμε όταν το αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος …να μην είναι αργά.

4/11/2017: «ΝΕΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ στη νομική υποστήριξη του Σκανδάλου ‘’Σικυών’’. Βγήκε ένταλμα πληρωμής του δικηγόρου 4.960 Ε».

20/12/2017: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ‘’ΣΙΚΥΩΝ’’. ΑΛΛΑ 7.440 θα πληρώσουμε για δικηγόρους».

4/1/2018: «Σκάνδαλο Σικυών: Νέα …περίεργα στην νομική κάλυψη για την Κληρονομιά Τυπάλδου».

2/5/2018: «ΤΟ ‘’ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΙΚΥΩΝ’’ ΣΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2 Φεβρουαρίου κατατέθηκε αγωγή του Δήμου για αναγνώριση της βούλησης του Σπυρο – Γεράσιμου Τυπάλδου και το «θολό τοπίο»….. συνεχίζεται!»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»:  Ο «Η» αποκαλύπτει ότι ο Δήμος έχει καταθέσει αγωγή με τις θέσεις του πριν τρεις μήνες και η δημοτική αρχή αρνείται την ενημέρωση!

Οπότε και αυτονόητο το ερώτημα: « Τι έχει να φοβηθεί η Δημοτική Αρχή και αρνείται να ενημερώσει ακόμη και να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση της δωρεάς Τυπάλδου;».

15/5/2018: «ΤΑΡΑΧΗ ΕΦΕΡΕ Ο ‘’Η’’! Πρώτο θέμα χθες στο Δ.Σ. η αποκάλυψη της εφημερίδας μας για το ‘’Σκάνδαλο Σικυών’’».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Οι αποκαλύψεις του «Η» έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Τζωρτζάτο και η συζήτηση εξελίσσεται …στα συνηθισμένα.

Η Δημοτική Αρχή αρνείται την οποιαδήποτε ενημέρωση και η Αντιπολίτευση αρκείται …σε επαναστατική γυμναστική!

12/9/2018: «ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗ ‘’ΣΙΚΥΩΝ’’. Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΤΟΝ ‘’Η’’. «Αμφισβητώ τα πάντα και τη Διοίκηση».

13/9/2018: «ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ‘’Η’’. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο Δήμος διεκδικεί στη «ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ Α.Ε.» το 83,28% των μετοχών».

15/9/2018: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΙΚΥΩΝ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ. Για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τη νομιμότητα της δαπάνης

Για την απόλυτη σιωπή της δαπάνης».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Η»: Μπορεί με καθυστέρηση 8 χρόνων η Δημοτική Αρχή να διεκδικεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ό,τι δικαιούται ο Δήμος, αλλά οι τελευταίες αποκαλύψεις του «Η» είναι συντριπτικές και …απαιτούν απάντηση από την Δημοτική Αρχή για:

  • Την ανεπάρκεια της νομικής υποστήριξης που …«πήρε μπρος» μετά από ένα χρόνο και από πάνω εκθέτει τον Δήμαρχο βάζοντάς τον να ζητάει στοιχεία για …ανύπαρκτη Γενική Συνέλευση και
  • Τη νομιμότητα της δαπάνης για τη νομική υποστήριξη (συνολικά 27.900 ευρώ) όταν έχει υπερβεί το ποσό που νομίμως μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση.
Το πρωτοσέλιδο του «Η» της 13/9/18 μετά από ένα χρόνο και μετά το εξώδικο Παρίση στη Γ.Σ. της Σικυών: «Επιτέλους ο Δήμος διεκδικεί το 83,28% των μετοχών»!
Το πρωτοσέλιδο του «Η» της 20/9/17 που τονίζει ότι ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει το 83,28% σύμφωνα με τη Διαθήκη Τυπάλδου
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης