Θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε κάποια σημεία του δελτίου Tύπου του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλονιας σχετικά με την πρόσφατη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Documento του πορίσματος για τους διαγωνισμούς για τις παραλίες το 2017 και την παραπομπή στο Πειθαρχικό και τη Δικαιοσύνη πέντε στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Πρώτο: Το επιθετικό ύφος στα όρια του παραληρήματος και οι συνηθισμένοι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε κάθε μέσο ενημέρωσης που κρίνει την Δημοτική Αρχή δεν την τιμούν και μόνο καλό δεν της προσφέρουν. Να θυμηθούμε μήπως την επίθεση στον «Η» και τις απειλές για μηνύσεις όταν αρχίσαμε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΣΙΚΥΩΝ; Ή μήπως μετά από ένα χρόνο δικαιωθήκαμε και η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε τις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Δεύτερο: Η επίθεση στην Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα με ύφος και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν σε μια Δημοτική Αρχή η οποία εκτός των άλλων απολαμβάνει συνεχών κρατικών χρηματοδοτήσεων, δείχνει αν όχι τίποτε άλλο πανικό. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν οι ένοικοι του Μεγάρου;

Τρίτο: Η πρωτοφανής επίθεση στο ανεξάρτητο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) δεν προσφέρει παρά μόνο στην απαξίωση των θεσμών μεταξύ των οποίων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον …Δήμο Κεφαλονιάς ακόμη. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει ο Δήμαρχος που έχει και την ευθύνη του Δήμου ή ο πάσα ένας παίρνει ένα υπολογιστή και γράφει και μια ανακοίνωση χρησιμοποιώντας το λογότυπο, τη διεύθυνση και το μειλ του Δήμου, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με στόχο τον «Η» και δημοσιεύματα που αφορούσαν το Λιμενικό Ταμείο;

Πέμπτο: Ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την ομόφωνη απόφαση, που αναφέρεται στο δελτίο τύπου, του Διοικητικού της Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) με την οποία «καταδικάζονται οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ως προς το Δήμο Κεφαλονιάς» και με την οποία «έχει ζητηθεί να διεξαχθεί έρευνα εις βάρος του συγκεκριμένου κρατικού οργάνου από τους αρμόδιους θεσμικούς και δικαστικούς φορείς».

Όχι τίποτε άλλο, αλλά μία τόσο σημαντική απόφαση του ανώτερου αυτοδιοικητικού οργάνου για τις θέσεις του Δήμου Κεφαλονιάς εκπλήσσει ότι δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τώρα;

Eκτο: Αναφέρεται στο προχθεσινό δελτίο τύπου γι’άλλη μία φορά η γνωστή υπερασπιστική θέση της δημοτικής αρχής: «Τα επίμαχα πορίσματα αμφισβητούν διοικητικές διαδικασίες που ουδέποτε ακυρώθηκαν από τον ανώτερο κρατικό φορέα που εποπτεύει τον Δήμο Κεφαλλονιάς, δηλαδή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων».

Ατυχέστατη η αναφορά σε σχέση με το τελευταίο πόρισμα που αν όχι τίποτε άλλο δείχνει ένδεια επιχειρημάτων και τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η Δημοτική Αρχή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της παραπομπής των πέντε στελεχών της Δημοτικής Αρχής για «Σικέ διαγωνισμούς» όσον αφορά τη μίσθωση παραλιών το 2017 στο Documento της Κυριακής αναφέρεται:

«Το παράδοξο είναι ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου, όπως σημειώνεται στο πόρισμα (σελίδα 24) “ουδέποτε έλεγξε ως προς το περιεχόμενο των όρων του διαγωνισμού, καθώς θεωρήθηκε εκτελεστό μετά την παρέλευση των 30 ημερών που προβλέπεται”»!

Άρα δεν αληθές το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής γιατί άλλο αυτό που ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή ότι «ουδέποτε ακυρώθηκαν» από την Αποκεντρωμένη οι αποφάσεις για τις οποίες παραπέμπονται τα στελέχη της δημοτικής και τελείως διαφορετικό ότι …(η Αποκεντρωμένη) «ουδέποτε έλεγξε» τις επίμαχες αποφάσεις του Δήμου και γίνανε εκτελεστές με την παρέλευση των 30 ημερών που προβλέπει ο νόμος!

Eβδομο: Όσον αφορά την τελευταία υπενθύμιση προς το Θεόφιλο Μιχαλάτο «πως ο κλοιός έχει ήδη «σφίξει» και μάλιστα απελπιστικά για τον ίδιο και του ευχόμαστε καλή τύχη στο Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών που έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για κακουργηματική απιστία εις βάρος του πρώην Δήμου Λειβαθούς» τι ήθελε ο συντάκτης του δελτίου τύπου να την αναφέρει;

Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι μαζί με το Μιχαλάτο και με τις ίδιες κατηγορίες (όχι βέβαια και με τον ίδιο βαθμό ευθύνης) παραπέμπονται και …δύο στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής προβεβλημένοι αντιδήμαρχοι (!) ως πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Λειβαθούς;

Τελικά πολύ φοβόμαστε ότι στο Μέγαρο …δεν υπάρχει ένας σώφρων και ο Δήμαρχος δεν παίρνει χαμπάρι γρι για ό,τι γίνεται και γράφεται!

Όγδοο: Αφήσαμε τελευταία …την ουσία της υπόθεσης.

Τρεις διαγωνισμοί για παραλίες το 2017 έγιναν νόμιμα ή παράνομα;

Το πόρισμα σαφώς αποφαίνεται ότι έγιναν παράνομα!

Η Δημοτική Αρχή στο προχθεσινό δελτίο Τύπου για οτιδήποτε άλλο μιλάει εκτός …για την «ταμπακιέρα»!

Αντιπαρέρχεται την ουσία του πορίσματος και …φουλ επίθεση ως αντιπερισπασμό σε εχθρούς και …φίλους!

Ο κοινός νους λέει πως …αφού δεν έχει κάτι να πει (γιατί αν είχε θα το έλεγε…) «έχει λερωμένη τη φωλιά της»!

Και επί πλέον βγαίνουν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης και παραπεμπόμενοι (πειθαρχικά και ποινικά …για να μην ξεχνιόμαστε) και μιλάνε για …«άρες μάρες κουκουνάρες»…

Λέξη για το αν ήταν ή όχι «στημένοι» οι διαγωνισμοί και ποιοι ωφελήθηκαν ή έστω νόμιμοι ή όχι.

Το Δημαρχιακό Μέγαρο
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης

Ο Δήμος για το πόρισμα: «Το ξαναέγραψε το Documento; Ε και;»


Με τον άκρως προκλητικό τίτλο «Το ξαναέγραψε το Documento; Ε και;» το Γραφείο της Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλονιάς, εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο»:

Για άλλη μια φορά η «παρακρατική» εφημερίδα Documento, γνωστή στο πανελλήνιο ως το «μακρύ χέρι» του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται με το γνωστό σκανδαλοθηρικό της τρόπο στο Δήμο Κεφαλλονιάς. Πλέον όμως όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο έντυπο αποτελεί ένα μοχλό πίεσης σε όσα πολιτικά πρόσωπα, φορείς ή θεσμούς αντιστρατεύονται τις επιλογές είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε αυτών που συνδέονται μαζί του με όρους πολιτικοοικονομικής διαπλοκής. Επί της ουσίας:

n Τα επίμαχα πορίσματα αμφισβητούν διοικητικές διαδικασίες που ουδέποτε ακυρώθηκαν από τον ανώτερο κρατικό φορέα που εποπτεύει τον Δήμο Κεφαλλονιάς, δηλαδή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων ή διοικητικές διαδικασίες που έχουν την έγκριση του υπέρτατου φορέα δημοσιονομικού ελέγχου, δηλαδή του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου τα πορίσματα αυτά είναι κυριολεκτικά, σε νομικό επίπεδο, για τα «σκουπίδια». Ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας τρομοκρατούν , όπως ελπίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αντίθετα, μας διασκεδάζουν καθώς σκεφτόμαστε ότι αυτοί που τα εμπνεύστηκαν θα πέσουν στον «λάκκο» που προσπάθησαν να στήσουν για εμάς.

n Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) έχει ήδη με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου καταδικάσει τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ως προς το Δήμο Κεφαλλονιάς και έχει ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα εις βάρος του συγκεκριμένου κρατικού οργάνου από τους αρμόδιους θεσμικούς και δικαστικούς φορείς. Επομένως και δεδομένου του καταφανούς εκτός νομικού τόπου και χρόνου περιεχομένου των πορισμάτων του ΣΕΕΔΔ είναι εξαιρετικά πιθανόν οι φερόμενοι ως διώκτες να μετατραπούν σε κατηγορούμενους.

n Όσον αφορά στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κεφαλλονιάς Θεόφιλο Μιχαλάτο που έσπευσε στην ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του (inkefalonia.gr) να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις γράφοντας πως δήθεν «σφίγγει» ο κλοιός για πέντε στελέχη της Δημοτικής Αρχής, του υπενθυμίζουμε πως ο κλοιός έχει ήδη «σφίξει» και μάλιστα απελπιστικά για τον ίδιο και του ευχόμαστε καλή τύχη στο Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών που έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για κακουργηματική απιστία εις βάρος του πρώην Δήμου Λειβαθούς.

Τέλος, υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η παρούσα πολιτική «ανωμαλία» είναι θέμα μηνών να ολοκληρώσει τον κύκλο της και μόλις η θεσμική κανονικότητα επιστρέψει στην πατρίδα μας το «κύκλωμα» του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι παρατρεχάμενοι αυτού, όποια θέση κι αν σήμερα κατέχουν που θεωρούν πως τους εξασφαλίζει «ασυλία», θα αντιμετωπίσουν όσα το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν.

Γραφείο Επικοινωνίας


To Ντοκουμέντο για την απάντηση του Δήμου: Άθλια επίθεση – Δήμαρχος κατηγορεί το Documento ως παρακρατικό μηχανισμό και μιλάει για πολιτική ανωμαλία που …ευτυχώς τελειώνει


Με μία άθλια ανακοίνωση το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλλονιάς επιτίθεται στην εφημερίδα Documento με αφορμή το ρεπορτάζ  που αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα για σικέ διαγωνισμούς της δημοτικής αρχής του κυρίου Αλέξανδρου Παρίση.

Το ρεπορτάζ βασίστηκε στο πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης Διαφθοράς και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας διοίηκησης.

Ο δήμαρχος κύριος Αλέξανδρος Παρίσης και η παρέα του που υπογράφουν αυτό το μνημειώδες κείμενο πρέπει να απαντήσει επί της ουσίας και να αφήσει στην άκρη και τους χαρακτηρισμούς περί παρακρατικών δημοσιογράφων και τις ελπίδες με τις οποίες κλείνει την ανακοίνωση που μιλάει για “το επερχόμενο τέλος της πολιτικής ανωμαλίας”.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τους ανοιχτούς διαγωνισμούς για την παραχώρηση σε ιδιώτες μια σειράς παραλιακών τμημάτων με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα κατά τους θερινούς μήνες. Ένας εκ των συμμετεχόντων στη διαδικασία κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για μη νόμιμο ανοιχτό διαγωνισμό ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα, εκτός από τον αποκλεισμό του, και την πρόκληση ζημίας για το ελληνικό δημόσιο.

Το ρεπορτάζ του Documento αποκάλυψε τα έγγραφα για την υπόθεση και χθες το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου εκδίδει την κατάπτυστη ανακοίνωση. Ουσιαστικά κατηγορεί για παρακράτος την ικανότητα του δημοσιογράφου να έχει πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, να κάνει δηλαδή ρεπορτάζ.

(Στη συνέχεια η εφημερίδα δημοσιεύει την ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς για την αποκάλυψη του Documento).

Ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, που έφερε για άλλη μια φορά ντοκουμέντο για το Δήμο στο φώς
H 1η σελίδα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο»