ΠΑΝΙΚΟΣ είναι η μοναδική λέξη που αποδίδει την εικόνα που επικρατεί στο καταρρέον καθεστώς της Δημοτικής ηγεσίας Παρίση-Λυκούδη με αφορμή τη δημοσιοποίηση αρχικά από την εφημερίδα Documento και στη συνέχεια από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του πορίσματος των Ράμπο κατά της Διαφθοράς για τους «Σικέ διαγωνισμούς στο Δήμο Κεφαλονιάς» και την ενοικίαση των παραλιών το 2017!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται γι’ άλλη μία φορά: Όταν ένα καθεστώς καταρρέει, το ένα λάθος της ηγεσίας του διαδέχεται το άλλο και η μία υπόθεση διαφθοράς παίρνει τη θέση της από μία άλλη μέχρι που φεύγει κακήν κακώς αφήνοντας πίσω του «στάχτη και μπούρμπερη».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση της εκμίσθωσης των παραλιών με πρωταγωνιστή το Δήμο Κεφαλονιάς έχουμε το σκηνικό ενός καταρρέοντος καθεστώτος.

Αρχικά υπήρξε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento την περασμένη Κυριακή.

Η Δημοτική Αρχή αντιδρά καθυστερημένα τις νυχτερινές ώρες τη Δευτέρα με την έκδοση ενός δελτίο Τύπου του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου στην γνωστή γραμμή …της αντεπίθεσης και δίχως να λέει τίποτα για «την ταμπακιέρα»!

Λέξη αν ήταν νόμιμος ή όχι ο διαγωνισμός που είναι το ζητούμενο και αφορά την παραπομπή βάση του πορίσματος στον Εισαγγελέα και το Πειθαρχικό πέντε πρωτοκλασάτων στελεχών της, των Γαρμπή, Κωνσταντάκη, Παπαναστασάτου, Κουρκουμέλη και Παπαδάτου.

Αντίθετα …φουλ (αντ)επίθεση στο Documento, το οποίο στο κάτω-κάτω της γραφής έκανε τη δουλειά του παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία από την Εκθεση των Επιθεωρητών, με χαρακτηρισμούς που αμφιβάλουμε αν εγκρίνονται από κάποιον νοήμονα όπως “«παρακρατική» εφημερίδα”, “«μακρύ χέρι» του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ”, «χαφιέδες μας κάνουν πρωτοσέλιδα» και με ευθείες απειλές (!) προς το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης του τύπου «είναι εξαιρετικά πιθανόν οι φερόμενοι ως διώκτες να μετατραπούν σε κατηγορούμενους»!

Είναι τέτοιος ο πανικός του δημοτικού καθεστώτος από τις αποκαλύψεις και μαζί η αλαζονεία της εξουσίας που δικαιολογείται απόλυτα ο χθεσινός τίτλος του άρθρου στον «Η» …«Ζητείται …σώφρων στο Μέγαρο»!

Και όχι σώφρων δεν φαίνεται να υπάρχει στο Μέγαρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις που γίνονται καθορίστηκαν σε σύσκεψη στο γραφείο του αναπληρωτή δημάρχου Διονύση Λυκούδη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με την παρουσία, εκτός του Λυκούδη, και των πέντε παραπεμπομένων στελεχών του δημοτικού καθεστώτος και επί πλέον του εμπλεκομένου στην υπόθεση συγγενούς προσώπου στελέχους του Μεγάρου!

Απουσίαζε από τη σύσκεψη ο Δήμαρχος! Έτσι που να επιβεβαιώνεται αυτό που καιρό έχουμε γράψει πως ο Παρίσης …«έχει χάσει τη μπάλα» και απλά …παρίσταται στα δημαρχιακά πράγματα!

Και σαν να μην φτάνανε όλα τα παραπάνω κατορθώματα της Δημοτικής ηγεσίας, χθες το απόγευμα στέλνεται δεύτερο δελτίο Τύπου, στο οποίο επίσης …και σε αυτό δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για «την ταμπακιέρα»!

Ήταν ή δεν ήταν παράνομος ο διαγωνισμός για τις παραλίες το 2017;

Αντίθετα με αυτό το δελτίο Τύπου επιχειρείται …ο αποπροσανατολισμός από το ζητούμενο και εισάγεται το καινοφανές νομικό επιχείρημα ότι …«και το κράτος στις δικές του δημοπρασίες παραλιών κάνει τα ίδια με μας»!!!

Όμως και σε αυτό ατύχησαν οι καθοδηγητές του δημοτικού καθεστώτος που καθορίζουν τη γραμμή!

Άλλη η νομοθεσία για τους Δήμους (ΠΔ 270/1981 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ τους Δήμους) όταν νοικιάζουν κάτι (όπως οι παραλίες) και άλλη όταν γίνεται από το κράτος (Κτηματική Υπηρεσία) η δημοπρασία αποκλειστικά για την ενοικίαση των παραλιών (άρθρου 13 του ν. 2971/2001 όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 15 του ν. 4467/2017).

Συχνό και κατανοητό το γεγονός άλλες διαδικασίες να υπάρχουν για τις ίδιες διαδικασίες σε Δήμους και Κράτος με χαρακτηριστικότερη όλων περίπτωση το διαφορετικό νομοθετικό καθεστώς για τα δημόσια και τα δημοτικά έργα !

Και σαν να μην φτάνανε όλα αυτά, ήλθανε οι δηλώσεις Λυκούδη, Γαρμπή και Κωνσταντάκη, του πρώτου σε τοπικό ραδιόφωνο και των δύο άλλων σε τοπική ιστοσελίδα για να σμπαραλιάσουνε την εικόνα της Δημοτικής Αρχής.

Άλλα λέει η Δημοτική Αρχή επισήμως διά των (δύο) δελτίων Τύπου και άλλα τα (πρωτοκλασάτα μάλιστα) στελέχη της!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ και οι τρεις παραδέχονται «ότι έγινε λάθος στη διαδικασία» και σύμφωνα με τη δική τους εκδοχή «η Επιτροπή διενεργούσε με αυτό τον τρόπο τον διαγωνισμό όλα τα προηγούμενα χρόνια». 

«Αυτόν τον τρόπο παραλάβαμε, αυτόν συνεχίσαμε», φέρονται να δηλώνουν και οι τρεις !

Με την Γαρμπή να συμπληρώνει πως «Άλλωστε είχαμε όλες τις εγκρίσεις στο παρελθόν από τα αρμόδια όργανα, από την Αποκεντρωμένη κ.λπ.» και τον Κωνσταντάκη να ρίχνει την ευθύνη …στις Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου!

Ας δούμε λοιπόν ποια ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ μέσα από ντοκουμέντα.

1ον) Άγνοια νόμου που επικαλούνται τουλάχιστον οι δύο (Γαρμπή, Κωνσταντάκης) ΔΕΝ υπάρχει! Κανείς δεν τους το έχει πει; Αλλοίμονο και επικαλεστούν στο Δικαστήριο και το Πειθαρχικό κάτι τέτοιο…

2ον) Η μετάθεση της ευθύνης για την παρανομία στις Νομικές Υπηρεσίες δεν τους απαλλάσσει των δικών τους ευθυνών!

3ον) Η κυρία Γαρμπή φέρεται να δηλώνει στο σάιτ: «Για μία ακόμη φορά παίζεται ένα βρόμικο πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες μας». Ποιοι το παίζουν κυρία Γαρμπή; Κατονομάστε τους!

Πρώτα όμως, πείτε μας πόσο τυχαίο ήταν ότι «ο λαγός» στις δύο δημοπρασίες της Παλιοσταφίδας ήταν ο σύζυγός σας Γεράσιμος Κεκάτος ως εκπρόσωπος της ΝΤΕΛΙ ΦΟΥΝΤΣ ΑΕ βάζοντας 35.000 ευρώ και 45.100 ευρώ στις δύο αντίστοιχα δημοπρασίες και αποχωρώντας κατακυρώθηκαν με …5.100 ευρώ η κάθε μία με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Δήμος …69.900 ευρώ;

4ον) Και οι τρεις φέρονται να δηλώνουν (λες και είναι συνεννοημένοι…) «η Επιτροπή διενεργούσε με αυτό τον τρόπο τον διαγωνισμό όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτόν τον τρόπο παραλάβαμε, αυτόν συνεχίσαμε».

Αμ δε!

Από ποιους παραλάβατε αυτή την διαδικασία;

Από τους πρώην Δήμους όπως αφήνεται να εννοηθεί ή από την ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ Δημοτική Αρχή Παρίση στην πρώτη της θητεία;

Θα σας πούμε εμείς.

Παραλάβατε εσείς προσωπικά κα Γαρμπή ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής όντως αυτή τη «λάθος διαδικασία» (όπως φέρεστε να δηλώνετε) από τους προηγούμενους, που όμως δεν ήταν οι άλλοι,  παρά …οι δικοί σας Παραλάβατε από την ίδια Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Παρίση, με μια όμως διαφορά:

Τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας Παρίση το 2011 και το 2012 η δημοπρασία γινόταν σύμφωνα με το νόμο του ΠΔ 270/1981!!!

Δηλαδή η Δημοτική Αρχή Παρίση παρέλαβε από τους προηγούμενους και συνέχισε τη νόμιμη διαδικασία για …δύο χρόνια.

Μετά όμως και από το 2013 και τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2017 επί των ημερών της προεδρίας στην Οικονομική Επιτροπή της κας Γαρμπή η διαδικασία γίνεται …ΠΑΡΑΝΟΜΑ!

Και για του λόγου το αληθές, μπείτε όλοι σας στον κόπο, έστω και καθυστερημένα, να δείτε το άρθρο 9 στις αποφάσεις κατάρτισης των όρων για τη μίσθωση των παραλιών το 2011 με ΑΔΑ: 4Α35ΩΕ5-Η και για το 2012 με ΑΔΑ: Β4Ω0ΩΕ5-Ν25

«Ο μισθωτής υποχρεούται να υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας μαζί με τον εγγυητή του σε διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση του αποτελέσματος της δημοπρασίας. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία ο μισθωτής κηρύσσεται έκπτωτος, καταπίπτει υπέρ του Δήμου ως ποινική ρήτρα η εγγυητική επιστολή και η δημοπρασία επαναλαμβάνεται»!!!

Το συμπέρασμα;

Βρείτε τα μεταξύ σας!

Συνεννοηθείτε μεταξύ σας γιατί ήδη γίνατε «ρόμπες»!

Βαβυλωνία καταντήσατε την πάλαι ποτέ κραταιά παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά», την παράταξη Παρίση.

Και ο Παρίσης άβουλος και μοιραίος δείχνει να καρτερεί …το τέλος της θητείας του, που έρχεται παρακαλώντας τουλάχιστον να μην ξεφτιλιστεί, να μην διασυρθεί, από τα λάθη «των δικών του παιδιών»!

Άλλα λέει επισήμως η Δημοτική Αρχή διά των δελτίων Τύπου με την υπογραφή του Γραφείου Επικοινωνίας που ανήκει στο Γραφείο του Δημάρχου και επιγραμματικά:

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ !

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ της «παρακρατικής» (!) εφημερίδας Documento και του ΣΥΡΙΖΑ!

«Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ( ΣΕΕΔΔ)»!

«Τα πορίσματα είναι  για τα «σκουπίδια»!

Και άλλα λένε δημοσίως τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Λυκούδης, Γαρμπή, Κωνσταντάκης:

ΛΑΘΟΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

«Πήραμε μία εισήγηση ελεγμένη από τις Νομικές Υπηρεσίες και την ψηφίσαμε»!

«Αυτόν τον τρόπο παραλάβαμε, αυτόν συνεχίσαμε» !

Επιτέλους, αποφασίστε:

ΝΟΜΙΜΗ ή ΠΑΡΑΝΟΜΗ η διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών το 2017!

Και αφήστε στην άκρη τους γελοίους αντιπερισπασμούς και τους θλιβερούς χαρακτηρισμούς, τις δικολαβίστικες επιχειρηματολογίες και τις ηρωικές επιθέσεις.

Δεν αντιλαμβάνεται κανένας εκεί μέσα στο Μέγαρο πως δεν εξυπηρετεί τίποτα το να υβρίζεται μια εφημερίδα από μια Δημοτική Αρχή, το να λοιδορείται μια Ανεξάρτητη Αρχή και το να ενεργεί ένας Δήμος σαν εκπρόσωπος ενός κόμματος;

Και εν προκειμένω, δεν εξυπηρετεί τίποτα και ΚΑΝΕΝΑ να υβρίζεται το  Documento, να λοιδορείται το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και να ενεργεί ο Δήμος Κεφαλονιάς σαν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας!

Εκτός …εκτός και ο μύχιος σκοπός κάποιων (ή έστω κάποιου) είναι αυτός ακριβώς…

Aλ. Παρίσης

Ο Δήμος υποδεικνύει στο Documento να κάνει ρεπορτάζ στο ΥΠ.ΟΙΚ!


Ο Δήμος Κεφαλονιάς δίνοντας συνέχεια στο θέμα της αποκάλυψης της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» για παράνομους διαγωνισμούς στις παραλίες, υποδεικνύει στην εφημερίδα να ερευνήσει «πόσο έχει ζημιώσει το Δημόσιο συμφέρον το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών και οι Κτηματικές Υπηρεσίας όλης της Χώρας που διακηρύσσουν ακριβώς το ίδιο στις προφορικές πλειοδοτικές δημοπρασίες για τις παραλίες…».

Ιδού τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση του Δήμου, υπό τον τίτλο «Τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν…»!

Αφού το Documento είναι ο «θεματοφύλακας» του δημοσίου συμφέροντος (!) και ψέγει το Δήμο Κεφαλλονιάς ότι ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον επειδή προέβλεψε σε διακήρυξη παραχώρησης απλής χρήσης παραλιών, όταν ο τελευταίος πλειοδότης αρνηθεί να υπογράψει συμφωνητικό, να περνάει το δικαίωμα στον αμέσως επόμενο πλειοδότη, ας ερευνήσει πόσο έχει ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών και οι Κτηματικές υπηρεσίες όλης της χώρας που διακηρύσσουν ακριβώς το ίδιο στις προφορικές πλειοδοτικές δημοπρασίες για τις παραλίες.

Για να διευκολύνουμε το έργο των «ερευνητών» του μάλιστα τους παραπέμπουμε στον σύνδεσμο https://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/aigialos, όπου είναι δημοσιευμένες πλήθος διακηρύξεων προφορικών δημοπρασιών.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς τους όπως θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα τους.

Διαφορετικά, η «έγκριτη» εφημερίδα αποδεδειγμένα πλέον υπηρετεί σκοπιμότητες, «εκτελεί» εντολές και καμία σχέση δεν έχει με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος…

Άλλωστε, τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι «γαλάζια» είναι όλη η Ελλάδα.

Γραφείο Επικοινωνίας

 


«Το Documento δημοσίευσε τα στοιχεία του πορίσματος των Ελεγκτών»


Σχετικά με την πρώτη ανακοίνωση του Δήμου ως απάντηση στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο», ο ιδιώτης που έκανε τις καταγγελίες για τους παράνομους διαγωνισμούς στις παραλίες, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Mε αφορμή το παραπάνω Δελτίο Τύπου του Δήμου (Σ.Σ.: Για την αποκάλυψη περί παράνομων διαγωνισμών στις παραλίες), νιώθω την ανάγκη, να δηλώσω δημόσια, ότι η εύκολη λύση για κάποιους είναι, να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία ενός ειδησεογραφικού site, εξαιτίας δήθεν των πολιτικών του καταβολών. Τυπικά, μπορεί, να γίνει δεκτή μια τέτοια άποψη. Ουσιαστικά, όμως, το Documento δε δημοσίευσε κάποιο πολιτικό σχολιασμό, αλλά και ούτε προέβαλε απόψεις της Κυβέρνησης ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού μορφώματος.

Αυτό που έπραξε, ήταν, να δημοσιεύσει στοιχεία από το Πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης, σχετικά με τη διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών στην Κεφαλλονιά. Ποιός μπορεί, να αμφισβητεί το κύρος της Δικαιοσύνης εν τη ευρεία εννοία, υπονοώντας, ότι το σχετικό ρεπορτάζ το έγραψε απλώς μια “κίτρινη φυλλάδα”, τη στιγμή που γίνεται επίκληση ακράδαντων στοιχείων από την πλευρά του ΣΕΕΔΔ και στο δημοσίευμα αυτό γίνεται καταγραφή αυτών των στοιχείων, χωρίς περαιτέρω σχολιασμούς;;

Η επιστημονική μου κατάρτιση, αλλά και οι αξίες που έχω διδαχθεί από την οικογένειά μου δε μου επιτρέπουν, να προβαίνω στην οποιαδήποτε καταγγελία, εάν πρώτα δε μου έχει προκληθεί ισχυρή πεποίθηση για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων επί τη βάσει στοιχείων και όχι αθέμιτων μεθοδεύσεων, προκειμένου να ευνοηθούν συγγενικά μου πρόσωπα ή και άλλα μέλη του Δ.Σ., με τα οποία να με συνδέουν “συμφωνίες κάτω από το τραπέζι”. Αντίθετα, κάποιοι “γνωστοί άγνωστοι” ευνοούν κατ’ επανάληψη συγγενικά τους πρόσωπα προς βλάβη του δημοσίου συμφέροντος και γι’ αυτό το λόγο πρόκειται, να διωχθούν. Ευτυχώς που σύντομα θα κριθούν τα “έργα και οι ημέρες” όλων μας.

Μετά τιμής,

Ο καταγγέλλων ιδιώτης

Π.Τ.